WordPress backups

Een backup is van onschatbare waarde. Wanneer jouw website een foutmelding geeft, of erger nog, niet toegankelijk is, kan de wetenschap dat er een backup beschikbaar is een gevoel van opluchting bieden. Het is nog beter als de backup recent is. Laat ons het backupbeheer voor jou regelen en geniet van complete ontzorging.

  • ZVolgens de geldende privacy wetgeving
  • ZElke week, dag of zelfs meerdere keren per dag
  • ZBewaartijd van 30, 60 of 90 dagen
  • ZOpgeslagen op een beveiligde omgeving
WordPress updates

Waarom zijn WordPress back-ups nodig?

Voor een WordPress-website is regelmatig onderhoud essentieel, waarbij het maken van back-ups een belangrijke rol speelt. Tijdens het updaten van de website, een onjuiste installatie of problemen bij de hostingprovider kunnen er altijd fouten optreden. Op zulke momenten is het cruciaal om onlangs een back-up te hebben gemaakt, zodat je weinig tot geen dataverlies ervaart en snel weer online kunt zijn.

Zelf back-ups maken

Het maken van back-ups is niet moeilijk, maar het is belangrijk om te onthouden dat het proces uit twee delen bestaat. Ten eerste kun je een back-up maken van je WordPress-bestanden en ten tweede kun je een back-up maken van je WordPress-database. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze twee verschillend zijn! De WordPress-bestanden omvatten de installatiebestanden van WordPress, thema- en plug-inbestanden, evenals javascripts en PHP-scripts. De database bevat alle inhoud die je op de pagina’s hebt geplaatst.

Hoe vaak maak ik back-ups?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen geen back-ups maken. Soms is het gebrek aan kennis, soms is het sJe vraagt je misschien af hoe vaak je een back-up moet maken van je website. Dat hangt eigenlijk af van je website en hoe je deze gebruikt. Als je regelmatig wijzigingen aanbrengt of complexe plug-ins gebruikt, is het verstandig om vaker back-ups te maken. Over het algemeen is het echter raadzaam om dagelijks een back-up te maken van je database en wekelijks van je bestanden. Als je niet dagelijks iets aan je website verandert, kun je ook gewoon wekelijks je database updaten.

Misverstanden over back-ups

Er zijn verschillende redenen waarom mensen geen back-ups maken. Soms is het gebrek aan kennis, soms is het simpelweg luiheid, maar er zijn ook veel misverstanden die tot deze keuze leiden. Zo denken sommige mensen dat de hostingprovider of de webdeveloper altijd voor back-ups zorgt. Hoewel dat vaak het geval is, betekent dat niet automatisch dat je altijd toegang hebt tot deze back-ups. Het is belangrijk om goede afspraken hierover te maken of een onderhoudsabonnement af te sluiten.

Andere mensen denken dat ze nooit het slachtoffer zullen worden van een hackaanval of dat de updates van thema’s en plug-ins altijd goed zullen verlopen. Helaas is dit niet gegarandeerd en moet je altijd rekening houden met de mogelijkheid dat er iets mis kan gaan met je WordPress-website. Een gehackte website of conflicten tussen plug-ins kunnen bijvoorbeeld de volledige lay-out van je website veranderen. In plaats van alles handmatig opnieuw te moeten aanpassen, ben je blij als je snel een back-up kunt terugzetten.

De locatie van back-ups

Het belang van het maken van back-ups gaat verder dan alleen het regelmatig updaten van je website. Het is essentieel om deze back-ups op meerdere locaties op te slaan, om te voorkomen dat je gegevens kwijtraakt in het geval van een computerstoring of andere onvoorziene omstandigheden. Een externe harde schijf of cloud-opslag kunnen hierbij van onschatbare waarde zijn. Zorg er ook voor dat je je back-ups bewaart voor een bepaalde periode, zodat je terug kunt gaan naar een vorige versie van je website als er problemen optreden die je niet meteen opmerkt.

Back-ups uitbesteden

We begrijpen dat het maken van back-ups op verschillende locaties en met regelmatige intervallen tijdrovend kan zijn. Gelukkig is het mogelijk om het proces van website-onderhoud en updates uit te besteden aan professionals.

Als je met ons werkt, maken we altijd een back-up voordat we updates uitvoeren. We kunnen ook de frequentie van back-ups aanpassen op basis van de activiteit op je website. Of je nu om de 7 dagen, 24 uur, 12 uur, 6 uur of zelfs elk uur een back-up nodig hebt, we kunnen je hierbij helpen. Zo kun je gerust zijn dat je website altijd veilig is en dat je altijd een back-up hebt om op terug te vallen.

Backups

Inbegrepen bij alle onderhoudspakketten

  • ZProfessioneel uitgevoerd door onze experts
  • ZOp elk moment een back-up
  • ZBack-ups van de volledige website

Bekijk onze pakketten en kies het pakket dat bij jou en jouw website past.

Wat klanten zeggen

Onderhoud met een persoonlijke touch

Het geeft heel veel rust om te weten dat er altijd iemand achter je staat als het om je website gaat. Veel op mijn website doe ik zelf, maar als ik dan toch een vraag heb of ergens niet uit kom dan is het één berichtje en ik ben al snel geholpen en kan weer verder.

Terence van Doesburg

Doen wat ik het leukst vind

Ik kan me weer volledig bezighouden met wat ik het leukst vind, fotograferen. De technische kant laat ik over aan WordPress uptodate.

Kwinten Yildiz

Het uitbesteden van het onderhoud van mijn website was de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Met weinig technische kennis was het altijd een hele opgave als er iets veranderd moest worden op mijn website. Dat is nu verleden tijd, een simpel mailtje is nu voldoende om een wijziging op mijn website gedaan te krijgen.

Jan Platenkamp

WordPress Blog

Je bent er bijna...


Waar mogen we hem naartoe sturen?

You have Successfully Subscribed!