Geschatte leestijd: 11 minuten

Vraagt u zich af wat u moet doen als uw WordPress site steeds offline gaat?

Een website die down (offline) is kan uw bedrijf schaden. Het creëert een slechte gebruikerservaring voor bezoekers die geen toegang hebben tot uw inhoud, en u kunt zelfs klanten en potentiële verkopen verliezen.

In dit artikel delen we de belangrijkste dingen die je moet doen als je WordPress website telkens offline gaat.

Waarom blijft uw WordPress website crashen?

Wanneer uw WordPress website niet bereikbaar is, krijgen uw gebruikers een foutmelding te zien waardoor ze de pagina niet kunnen bezoeken.

Als uw website niet bereikbaar is door een van de veel voorkomende WordPress fouten, dan kunt u deze eenvoudig verhelpen om het probleem op te lossen.

Maar als het probleem zich blijft voordoen, of als uw website geen foutmelding geeft, dan moet u het verder onderzoeken.

Website downtime kan om verschillende redenen gebeuren, waaronder onbetrouwbare hosting, een verlopen domein, beveiligingsredenen, een fout in aangepaste code, en meer.

Een andere reden voor downtime kan zijn toegenomen websiteverkeer dat uw WordPress hosting resource limieten overschrijdt.

Ongeacht de reden, als je WordPress website regelmatig uitvalt, dan kan dat je bedrijf schaden. Uw conversiepercentages kunnen dalen en u kunt klanten verliezen.

Gelukkig hebben we een lijst samengesteld met dingen die u kunt doen als uw WordPress website steeds uitvalt. Deze stappen helpen je om de oorzaak op te sporen en eenvoudig te verhelpen.

1. Controleer of het alleen aan u ligt of dat de website voor iedereen offline is.

Uw WordPress website hoeft niet voor iedereen down te zijn. Soms kun je gewoon geen toegang krijgen tot je site door een netwerkfout of een gebrek aan internetverbinding.

Eerst moet u controleren of uw website voor iedereen down is en niet alleen voor u.

Daarvoor kunt u de gratis uptime-checker van IsItWP gebruiken.

Ga eerst naar de website Website Uptime Status Checker en voer de URL van uw site in.

Klik op de knop ‘Analyze Website’, en de tool zal u vertellen of uw website voor iedereen of alleen voor u down is.

Als hij alleen voor u down is, dan raden wij u aan uw internetverbinding te controleren. U kunt proberen de cache van uw browser te wissen of uw netwerkrouter opnieuw op te starten.

Als uw website echter voor iedereen down is, lees dan verder hoe u dit kunt oplossen.

2. Zorg ervoor dat uw WordPress Hosting Plan niet is verlopen

Een van de meest voorkomende redenen voor website offline is uw WordPress hosting provider. Je plan kan verlopen zijn, of de provider kan serverproblemen hebben.

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat uw hostingplan niet is verlopen. U kunt deze informatie meestal vinden in uw hosting account dashboard.

Als uw plan niet is verlopen, maar uw WordPress website blijft uitvallen, dan moet u contact opnemen met uw hosting provider. Het is mogelijk dat zij een probleem hebben aan hun kant en u hierover meer informatie kunnen geven.

Je hostingbedrijf kan bijvoorbeeld bezig zijn met serveronderhoud, DDoS-aanvallen ondervinden of een paar servers hebben platgelegd. Al deze redenen kunnen leiden tot downtime.

Uw website kan ook down zijn door het falen van enkele hardwarecomponenten van de server van de host.

In deze gevallen, moet uw website weer up and running zijn wanneer de hosting provider de problemen oplost.

Als u voortdurend in de problemen met uw hosting provider, dan is het een goed idee om over te schakelen naar een meer betrouwbare managed WordPress hosting bedrijf.

Wij raden aan om te kiezen voor SiteGround, Hostinger of WP Engine.

3. Zorg ervoor dat uw domein niet is verlopen

Soms gaat de website offline omdat de domeinnaam die u bij de start van uw website hebt gekocht, misschien is verlopen. Als dit het geval is, moet hij worden verlengd.

Om te controleren of uw domeinnaam nog geldig is, kunt u een WHOIS lookup tool (voor NL domeinnamen) gebruiken. U hoeft alleen maar uw domeinnaam in te voeren en op de knop ‘Check’ te klikken.

De tool zal dan de details van uw domeinnaam opzoeken. Als uw domein is verlopen, kan het worden weergegeven als beschikbaar voor registratie.

Als uw domein is verlopen, dan kunt u nu doorgaan en het vernieuwen met behulp van een domeinregistrar, zoals transip.nl.

4. Controleer uw plugins en thema’s

WordPress plugins of thema’s kunnen soms zorgen voor een offline website. De software kan verouderd zijn en/of een kwetsbaarheid hebben die hackers kunnen gebruiken om je site plat te leggen.

Ook kan een WordPress thema conflicteren met een bepaalde WordPress versie of een plugin op uw website.

Om te zien of een plugin of thema downtime veroorzaakt, moet u al uw plugins deactiveren en overschakelen op een standaardthema.

Alle WordPress plugins deactiveren

Het deactiveren van al je WordPress plugins kan je snel laten zien of een van de tools de downtime van je site veroorzaakt.

Als je toegang hebt tot het WordPress admin gebied, dan moet je naar de Plugins >> Geïnstalleerde Plugins pagina van de admin zijbalk.

Vanaf hieruit kunt u alle plugins selecteren door eenvoudigweg het selectievakje voor bulk selecteren bovenaan of onderaan aan te vinken.

Open vervolgens het keuzemenu ‘Bulkacties’ en selecteer de optie ‘Deactiveren’.

Klik daarna op de knop ‘Toepassen’ om alle plugins te deactiveren.

Heb je echter geen toegang tot de WordPress admin, dan kun je plugins deactiveren met behulp van een File Transfer Protocol (FTP) client.

Eerst moet u verbinding maken met uw website via een FTP-client of de app Bestandsbeheer in het configuratiescherm van uw hostingaccount. Zodra je site verbonden is, ga je naar de map /wp-content/.

Daarbinnen zou je een map met de naam ‘plugins’ moeten zien. Hier worden al uw WordPress plugin bestanden opgeslagen.

Hernoem gewoon de map plugins naar ‘plugins_deactivate’. Hierdoor worden alle op uw website geïnstalleerde WordPress plugins gedeactiveerd.

Overschakelen naar een standaard WordPress thema

Uw WordPress-thema kan er ook voor zorgen dat uw website niet goed functioneert. Dit kan gebeuren als u een slecht gecodeerd of verouderd WordPress thema gebruikt dat al een tijdje niet is bijgewerkt.

Om erachter te komen of uw huidige WordPress thema downtime veroorzaakt, moet u overschakelen naar een standaard WordPress-thema.

Maak eerst verbinding met je website via een FTP-client of de app Bestandsbeheer in het controlepaneel van je hostingaccount.

Vanaf hier moet je de map ’themes’ lokaliseren. Hier worden alle thema’s van je WordPress website opgeslagen.

Hernoem de map naar ’themas_deactivate’ om uw huidige thema te deactiveren.

Vervolgens moet je een nieuwe map aanmaken met de naam ’themes’.

Daarna kun je doorgaan en een standaard WordPress thema zoals Twenty Twenty-Three downloaden uit de WordPress thema’s map.

Zodra het is gedownload, moet je het bestand uitpakken.

Vervolgens upload je gewoon het gedownloade thema bestand in de nieuwe ’themes’ map. Dit zal het activeren op uw WordPress website.

Als het veranderen van het thema of het deactiveren van plugins het probleem niet heeft opgelost, lees dan verder.

5. Controleer uw WordPress instellingen

Uw website kan ook offline gaan als gevolg van onjuiste WordPress configuratie instellingen. Het meest voorkomend is dat uw site het verkeerde WordPress adres gebruikt.

Eerst moet u controleren of uw WordPress adres en site adres hetzelfde zijn.

Het WordPress adres is de plaats waar uw WordPress bestanden en mappen zijn opgeslagen. Het siteadres daarentegen wijst naar het deel van uw website dat bezoekers zien en waarmee ze interageren.

Als u toegang heeft tot het WordPress admin dashboard, ga dan naar de Instellingen ” Algemeen pagina in de admin zijbalk.

Zorg er hier voor dat de vakjes ‘WordPress Adres’ en ‘Site Adres’ dezelfde URL hebben.

Als u echter geen toegang hebt tot de WordPress admin, dan kunt u de URL’s van uw site controleren door het bestand wp-config.php te bewerken.

Permalinks zijn de permanente URL’s voor berichten en pagina’s op uw website.

Je permalinks kunnen breken door het installeren of updaten van een bepaald thema of plugin. Ook het migreren van je website naar een nieuwe server of domein kan je permalinks breken en dan kan je WordPress website offline gaan.

In dit geval kunt u de permalinks van uw site opnieuw genereren door naar Instellingen >> Permalinks in de admin zijbalk te gaan. Controleer hier of u de juiste permalink structuur heeft geselecteerd.

Vervolgens moet u gewoon op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ onderaan klikken om de kapotte permalinks te herstellen.

Als uw website nog steeds niet werkt na het repareren van de permalinks, dan moet u verder lezen.

7. Probeer de WordPress core bestanden opnieuw te uploaden

Het bijwerken van de WordPress core kan ook zorgen dat uw site offline gaat door wijzigingen of corruptie van de core bestanden. Wanneer dit gebeurt, zijn belangrijke systeembestanden voor uw website niet toegankelijk.

Om dit probleem te verhelpen, kunt u proberen de mappen /wp-admin/ en /wp-includes/ opnieuw te uploaden vanuit een verse WordPress installatie.

Opmerking: Deze methode zal geen informatie of inhoud van uw site verwijderen, maar het kan een beschadigd kernbestand repareren.

Eerst moet u de website WordPress.org bezoeken en op de menulink ‘Download & Extend’ klikken, gevolgd door ‘Get WordPress’. Klik vervolgens op de blauwe knop ‘Download WordPress’ om de .zip-map naar uw computer te downloaden.

WordPress downloaden
Vervolgens moet u het zip-bestand uitpakken en de map ‘wordpress’ vinden.

Daarna maakt u verbinding met uw website met behulp van een FTP-client. Zodra u de verbinding heeft gemaakt, gaat u naar de hoofdmap van uw website. Deze heet meestal ‘public_html’ en bevat de mappen wp-admin, wp-includes en wp-content, samen met andere bestanden.

Open de map WordPress op uw computer in de linkerkolom. Selecteer vervolgens alle bestanden en druk op ‘Uploaden’ om ze naar uw websiite over te brengen.

De FTP-client zal nu deze mappen overbrengen naar uw server.

Vervolgens zal het vragen of u de bestanden wilt overschrijven. Je moet gewoon de optie ‘Overschrijven’ aanvinken en dan ‘Deze actie altijd gebruiken’ selecteren.

Druk ten slotte op de knop ‘OK’. Uw oudere WordPress core bestanden worden nu vervangen door verse kopieën.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren wat je moet doen als je WordPress website steeds uitvalt. Misschien wilt u ook onze artikelen zien over:

Je bent er bijna...


Waar mogen we hem naartoe sturen?

You have Successfully Subscribed!

WordPress APK Checklist

Jouw WordPress website weer helemaal gezond en up-to-date krijgen?

You have Successfully Subscribed!