Ga naar de inhoud

De 4 beste WordPress beveiligingsplugins voor jouw website

Door Koen Schipper op 25 oktober, 2018

Geschatte leestijd: 5 minuten

Een WordPress beveiligingsplugin beschermd jouw website tegen malware, brute force aanvallen en pogingen om jouw website te hacken. In dit artikel hebben we de beste plugins om jouw website te beveiligen voor jou uitgezocht.

Waarom moet je een WordPress beveiligings-plugin gebruiken?

Elk moment van de week zijn er ongeveer 18.5 miljoen websites die geïnfecteerd zijn met malware. Een gemiddelde website wordt ongeveer 44 keer per dag aangevallen, hierbij gaat het om WordPress en non-WordPress websites.

Een beveiligingslek op jouw website kan zorgen voor behoorlijke schade in jouw bedrijf. Denk hierbij aan:

  • Hackers kunnen jouw data of data van jouw gebruikers en klanten stelen.
  • Een gehackte site kan worden gebruikt om geïnfecteerde code naar nietsvermoedende gebruikers of andere websites te sturen.
  • Je kan gegevens kwijt raken, toegang tot je website kwijtraken of hackers kunnen losgeld vragen voor de informatie die ze hebben gestolen.

Je kan regelmatig een beveiligingsscan uitvoeren op jouw website. Hierbij is alleen het nadeel dat je er dan pas achter komt zodra je website gehackt is. En een WordPress website opschonen nadat deze gehackt is, is moeilijk zonder professionele hulp in te schakelen.

Voorkomen is in dit geval beter dan genezen.

Eén van de belangrijkste stappen bij het beveiligen van een WordPress website is het installeren van een beveiligings-plugin. Deze plugins maken het een stuk moeilijker voor hackers en helpen bij het blokkeren van brute force aanvallen.

Hieronder vind je een lijst met de meest gebruikte en beste beveiligings-plugins.

Opmerking: Je hebt slechts één van de onderstaande plugins nodig. Het installeren van meerdere van deze plugins kan voor conflicten zorgen.

1. Sucuri

Sucuri is de industrieleider op het gebied van WordPress beveiliging. Het is één van de beste plugins die er op dit moment op de markt is. Ze bieden een gratis plugin aan welke helpt bij het beveiligen van jouw website met hierbij een beveiligingsscan.

De echte waarde bij sucuri zit het hem in de betaalde pakketten. Hieronder valt onder andere de beste firewall beveiliging. Een firewall helpt bij het tegenhouden van brute force en malware aanvallen.

Sucuri website firewall filtert het slechte verkeer er tussen uit voordat het bij de server aankomt.

Ze bieden tevens een CDN aan vanaf hun eigen servers.

2. Wordfence

Wordfence is evenals sucuri een hele populaire beveiligingsplugin. Zij bieden een gratis versie van hun plugin aan met een hele sterke malware scannner.

De plugin scant automatisch jouw WordPress website op veel voorkomende lekken. Je kan tevens een full-site scan aanzetten. Als er een beveiligingsrisico optreedt krijg je automatisch een melding met een oplossing hoe je dit probleem kan oplossen.

WordFence heeft net als sucuri ook een goede firewall, deze bevindt zich echter op server net voordat WordPress laadt. Dit maakt de firewall minder sterk dan die van sucuri.

3. iThemes security

iThemes security is een WordPress beveiligingsplugin van dezelfde maker als de populaire BackupBuddy plugin. Zoals al hun plugins ziet de interface er strak en clean uit met veel opties zoals de bovengenoemde plugins.

iThemes security biedt geen firewall aan. Ook heeft deze plugin geen malware scanner maar maakt wel gebruik van de scanner van Sucuri.

4. All In One WP Security

All in One WordPress Security plugin is een sterkte beveiligingsplugin. Deze plugin zorgt voor een eenvoudige gratis manier om de basis van WordPress beveiliging toe te passen op je website.

De plugin beschikt over de meest basic functies die alle plugins hierboven ook hebben. De plugin heeft een basis firewall die een stuk minder effectief is als de firewall van Wordfence en Sucuri.

Het is echter een goede plugin om gratis je website te voorzien van de basis beveiliging.

Heb je nog vragen over dit artikel, laat hieronder een reactie achter en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vond je dit artikel waardevol? Deel het op social media zodat wij meer mensen kunnen helpen met het beveiligen van hun WordPress website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *