Ga naar de inhoud

De 5 beste contact form plugins voor WordPress

Door Koen Schipper op 29 januari, 2019

Geschatte leestijd: 7 minuten

Ben je op zoek naar een contact form plugin op jouw WordPress website? Weet je niet zeker welke van de 1625+ WordPress plugins voor contactformulieren je moet gebruiken?

In dit artikel hebben we de 5 beste contactformulier-plugins voor WordPress voor jou geselecteerd en de voor- en nadelen vergeleken, zodat je eenvoudig een contactformulier in WordPress kunt toevoegen.

1. WPForms

WPForms is de meest beginners vriendelijke plugin voor WordPress gebruikers. WPForms is gebouwd met één doel: maak een plugin voor WordPress contactformulieren die zowel eenvoudig als krachtig is.

WPForms

Voordelen

WPForms drag & drop online formulier bouwer maakt het de meest gebruikersvriendelijke plugin voor WordPress.

WPForms Lite is gratis beschikbaar in de officiële WordPress plugin directory, wat betekent dat je het gratis op zoveel sites kunt installeren als je wilt.

Met de premiumversie kan je de functionaliteit uitbreiden en formulieren met meerdere pagina’s, e-mail opt-in formulieren, betalingsformulieren, bestelformulieren en meer maken.

WPForms pro wordt ook geleverd met andere krachtige functies zoals slimme voorwaardelijke logica, geolocatie, handtekeningfunctie, formulierverlating, door de gebruiker ingezonden inhoud (post submissions), aanmelding en gebruikersregistratie voor WordPress en meer dan 150+ vooraf gemaakte formulier sjablonen.

Onlangs heeft WPForms een nieuwe enquête en polls add-on uitgebracht, die veruit de beste WordPress-enquête oplossing in de markt is. Het wordt geleverd met interactieve onderzoeksrapporten, realtime polls voor WordPress en alle slimme enquête-velden zoals ster beoordelingen, NPS, etc.

WPForms kan worden geïntegreerd met alle populaire e-mailmarketing- en betalingsplatforms. Er zijn documentatie en handleidingen beschikbaar, samen met e-mailondersteuning om je te helpen wanneer je het nodig hebt.

WPForms wordt gebruikt door meer dan 1 miljoen websites en heeft een vrij loyale aanhang opgebouwd.

Nadelen

Hoewel de Lite versie gratis is, moet je upgraden naar Pro om krachtigere functies te ontgrendelen.

Hoewel WPForms krachtig is, is het belangrijkste doel van deze plug-in om het gebruiksvriendelijk te maken. Dat is waarom het niet de complexere functies heeft die sommige andere plugins bieden.

2. Formidable Forms

Formidable Forms is de meest geavanceerde contact form plugin voor WordPress op de markt. Ze zijn gespecialiseerd in het helpen van ontwikkelaars bij het snel bouwen van complexe oplossingen.

Formidable Forms

Voordelen

Formidable is een alles-in-één WordPress contactformulier builder met krachtige add-ons waarmee je verder kunt gaan dan eenvoudige contactformulieren.

Je kan Formidable gebruiken om geavanceerde formulieren te maken, zoals quizzen, enquêtes, betalingsformulieren, registratieformulieren, profielformulieren en meer.

Geavanceerde gebruikers zullen echt dol zijn op de Formidable Views functie, omdat je hiermee door de gebruiker verzonden gegevens kunt opmaken, filteren en weergeven aan de voorkant van jouw website. Je kunt het gebruiken om formulier gerichte oplossingen te maken, zoals directory’s, jobboard-vermeldingen, evenementenkalenders, beheersystemen, beoordelingssystemen en meer.

Je kan de geavanceerde rekenvelden van Formidable gebruiken om krachtige bestelformulieren te maken, evenals slimme calculators zoals een hypotheekcalculator, een rekenmachine voor de betaling van jouw auto, een rekenmachine voor offertes aanvragen en meer.

Formidable kan worden geïntegreerd met alle populaire e-mailmarketing- en betalingsplatforms.

Ze hebben ook een krachtige WooCommerce integratie om jou te helpen bij het bouwen van productformulieren en zelfs WooCommerce-product configuratie formulieren die rechtstreeks aan jouw winkelwagentje zijn gekoppeld.

Nadelen

Formidable Form Builder is niet zo intuïtief als WPForms omdat ze zich richten op geavanceerde gebruikers en ontwikkelaars.

Maar het maakt het goed door de meest uitbreidbare contactformulier oplossing in de markt te zijn. Als je een ontwikkelaar of bureau bent die op een formulier gebaseerde oplossingen of datagestuurde webtoepassingen wil bouwen, komt niets in de markt in de buurt van formidabele formulieren.

3. Gravity Forms

Gravity Forms is een betaalde plugin voor contactformulieren met alle geavanceerde functionaliteit die je kunt vragen.

Gravity Forms

Voordelen

Gravity Forms is een krachtige plugin voor contactformulieren voor WordPress.

Met behulp van aanvullende add-ons kan Gravity Forms worden gebruikt om enquêtes, quiz, door gebruikers ingezonden inhoud en zelfs een webdirectory te maken.

Het wordt geleverd met premium ondersteuningsopties zoals veelgestelde vragen, een kennisbank, forums en e-mailondersteuning. Dit betekent dat hulp beschikbaar is wanneer je het nodig hebt.

Nadelen

Gravity Forms heeft geen gratis versie, dus het kan een beetje duurder zijn dan andere WordPress plugins voor contactformulieren. Als je het echter op meerdere sites en projecten gebruikt, zijn de kosten geen groot probleem.

4. Ninja Forms

Ninja Forms is een freemium contactformulier plug in voor WordPress. Het kan worden gebruikt om zeer interactieve formulieren te creëren met zeer weinig inspanning.

Ninja Forms

Voordelen

De basisplugin voor Ninja Forms is gratis beschikbaar in de officiële WordPress repository. Dit betekent dat je het op zoveel sites kunt downloaden en installeren als je maar wilt.

Er zijn premium-extensies waarmee je Ninja Forms functionaliteit kunt uitbreiden, zoals verbinding maken met Campaign Monitor, Freshbooks, Salesforce, SMS-meldingen, enz.

Er is een handige community ondersteuningsoptie, evenals documentatie, handleidingen en e-mailondersteuning.

Nadelen

Hoewel de hoofdplugin gratis beschikbaar is, zijn de extensies dat niet. Het kopen van twee of meer uitbreidingen of zelfs de ontwikkelaarsbundel kost bijna hetzelfde als Gravity Forms.

5. Contact Form 7

Hoewel we Contactformulier 7 niet aanbevelen, kan deze lijst niet compleet zijn zonder de oudste en meest gedownloade plugin voor contact forms in de officiële WordPress directory voor plugins.

Contact Form 7

Voordelen

Prijs is waarschijnlijk het belangrijkste voordeel van het gebruik van Contact Form 7. Je bent vrij om het te installeren op zoveel sites als je wil.

Er zijn verschillende externe plugins die fungeren als add-ons voor contactformulier 7. De meeste zijn gratis beschikbaar.

Het is geweldig voor het maken van een standaard contactformulier voor je blog.

Nadelen

Contactformulier 7 kan een beetje moeilijk zijn om in te stellen voor absolute beginners. De gebruikersinterface is niet erg intuïtief.

Omdat het een gratis plugin is, zijn de supportopties beperkt.

Er zijn verschillende third-party add-ons beschikbaar voor Contact Form 7, maar de officiële plugin website heeft geen add-ons directory, waardoor het moeilijk is om add-ons te vinden om de functionaliteit van de basisplugin uit te breiden.

Welke WordPress contact form plugin is het beste?

De plugins die we in dit artikel hebben genoemd, kunnen je allemaal helpen bij het maken van een contactformulier. Het kiezen van de beste plugin varieert echter op basis van jouw behoeften.

Als je een beginner bent en geen geld wilt uitgeven, ga dan voor WPForms Lite.

Als je een business hebt en krachtige formulieren wil maken zonder code te leren of een ontwikkelaar in te huren, ga dan voor de WPForms Pro versie.

Als je een developer bent die probeert om complexere formulieren te maken, ga dan voor Formidable Forms.

Onze overall keuze voor de beste plugin voor WordPress contactformulieren is WPForms.

Heb je nog vragen over dit artikel, laat hieronder een reactie achter en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vond je dit artikel waardevol? Deel het op social media zodat wij meer mensen met hun WordPress website kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *