Geschatte leestijd: 7 minuten
Ben jij op zoek naar de beste plugin voor WordPress caching? Caching helpt je om jouw WordPress website te versnellen en de prestaties te verbeteren. In dit artikel zullen we de beste WordPress caching plugins voor jouw site delen.
Wat is Cache?
Cache is een verzameling tijdelijk opgeslagen gegevens voor snelle toegang op aanvraag. In computers wordt informatie meestal opgeslagen op de harde schijf. Wanneer dit wordt aangevraagd, moet een computer verschillende processen uitvoeren voordat de informatie kan worden gepresenteerd.
Caching lost dit probleem op door de vaak gevraagde informatie te verwerken en vervolgens op te slaan in een tijdelijke opslag of geheugen. Hierdoor kunnen computers het bestand snel openen.
Hetzelfde caching concept kan ook worden gebruikt door WordPress websites om de prestaties te verbeteren en jouw website sneller te laten laden.
WordPress is een dynamisch content management systeem. Dit betekent dat WordPress elke keer dat een gebruiker jouw website bezoekt, WordPress informatie uit de database ophaalt en vervolgens verschillende andere stappen uitvoert voordat de webpagina naar de browser van de gebruiker wordt verzonden.
Hierdoor wordt jouw website langzamer geladen wanneer veel gebruikers het tegelijkertijd bezoeken.
Met caching kan jouw WordPress site veel stappen overslaan. In plaats van elke keer het hele proces voor het genereren van pagina’s door te nemen, maakt jouw cache plugin een kopie van de pagina na de eerste keer laden en dient deze vervolgens in de cache versie voor elke volgende gebruiker.
Waarom is Caching belangrijk?
Caching is belangrijk omdat het de belasting van jouw WordPress hostingservers vermindert en jouw website sneller laat werken. Je moet cache goed opzetten om je WordPress snelheid en -prestaties te verbeteren.
Een snellere website verbetert de gebruikerservaring en moedigt gebruikers aan meer pagina’s te bezoeken. Dit helpt je ook om de betrokkenheid en de tijd die gebruikers op jouw website besteden te vergroten.
Een snellere website helpt je om nog meer verkeer naar jouw website te halen via organisch zoeken. Google geeft een belangrijk SEO voordeel aan snellere websites, waardoor je beter kunt scoren in de zoekresultaten.
Dat gezegd hebbende, laten we kijken naar de beste WordPress caching plugins die je kunt gebruiken om de snelheid van jouw website te verhogen.
1. WP Rocket

WP Rocket is de beste plugin voor WordPress caching op de markt. Het is de gemakkelijkste en meest beginnersvriendelijke caching plugin, wat een grote hulp is als je de technische termen die worden gebruikt voor verschillende cache opties niet kent.
Hiermee kunnen gebruikers hun website onmiddellijk met één klik opslaan in de cache. De crawler haalt automatisch jouw WordPress pagina’s op om de cache op te bouwen. De plugin schakelt dan automatisch aanbevolen WordPress caching instellingen in zoals gzip-compressie, paginacache en cache pre-loading.
WP Rocket bevat ook optionele functies die je kunt inschakelen om de prestaties verder te verbeteren. Dit omvat lazy-loading van afbeeldingen, CDN-ondersteuning, DNS-prefetching, minificatie en meer.
2. W3 Total Cache

W3 Total Cache is een van de populairste plugins voor WordPress caching. Het is een uitgebreide plugin voor WordPress caching met een groot aantal opties die het misschien een beetje intimiderend maken voor beginners.
Het bevat alle functies die je nodig hebt om de WordPress cache correct in te stellen. Dit omvat paginacache, objectcache, gzip-compressie, beperkte ondersteuning voor minificatie, CDN-ondersteuning en meer.
Beginners kunnen W3 Total Cache een beetje moeilijk vinden om te gebruiken.
3. WP Super Cache

WP Super Cache is een andere populaire plugin voor WordPress caching. De plugin is gratis en wordt sterk aanbevolen door veel van de beste WordPress hostingbedrijven.
De WP Super Cache-plugin bevat alle aanbevolen cachefuncties die je nodig hebt om jouw website te versnellen. Dit omvat gzip-compressie, paginacache, cache pre-loading, CDN-ondersteuning, geavanceerde cache-preload en meer.
Het bevat een uitgebreid instellingengedeelte met een apart tabblad voor eenvoudige installatie.
4. Sucuri Firewall

Sucuri is de beste WordPress firewall en beveiligingsplugin. Als een website firewall wordt Sucuri geleverd met een ingebouwde optie om uw website inhoud in de cache op te slaan en gzip-compressie in te schakelen met een klik op de knop.
Het is de beste optie voor elke website omdat Sucuri een firewall op DNS-niveau is. Dit betekent dat ze inhoud in cache kunnen aanbieden aan uw gebruikers, zelfs voordat hun verzoek jouw website bereikt. Dit geeft jouw website een ongelooflijke prestatieverbetering.
5. Built-in Cache Plugins van je Hosting
Caching helpt de belasting op hostingservers aanzienlijk te verminderen, waardoor ze optimaal kunnen presteren. Dit is de reden waarom veel beheerde WordPress-hostingbedrijven nu hun eigen ingebouwde cacheoplossingen bieden.
Als jouw website wordt gehost bij een van de volgende hostingbedrijven, dan kan je hun ingebouwde caching plugins voor jouw websites gebruiken.
SG SuperCacher
SiteGround biedt een ingebouwde caching oplossing bij al hun hostingplannen. Het kan worden ingeschakeld via het cPanel-dashboard van jouw hostingaccount.

Eenmaal ingeschakeld, kan je de SG Optimizer plugin installeren en activeren om SuperCacher instellingen direct vanuit jouw WordPress admingebied te beheren.
WP Engine Caching
WP Engine is een van de best beheerde WordPress hostingbedrijven. Hun hostingplannen worden geleverd met ingebouwde caching en prestatie optimalisatie.
Je kan instellingen beheren en de cache wissen van jouw WordPress admin dashboard. Klik eenvoudig op het menu WP Engine en via het tabblad Algemene instellingen kan je de caching instellingen van WP Engine beheren.
Voor meer geavanceerde cache opties kan je de plugin WP Engine Advanced Cache installeren en activeren. De plugin biedt je enkele extra bedieningselementen om de instellingen van de WP Engine cache voor jouw website te beheren.
Bluehost Caching
Bluehost is een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en een officieel aanbevolen WordPress hostingprovider. Hun hostingplannen bevatten ingebouwde caching die je kan inschakelen via jouw hostingdashboard.
Nadat je je hebt aangemeld bij jouw hostingaccount, selecteer je jouw site op de pagina ‘Mijn sites’ en klik je vervolgens op het tabblad Prestaties. Hier kan je de cache aan/ uitzetten en andere geavanceerde caching instellingen wijzigen.
Heb je nog vragen over dit artikel, laat hieronder een reactie achter en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.
Vond je dit artikel waardevol? Deel het op social media zodat wij meer mensen met hun WordPress website kunnen helpen.