Ga naar de inhoud

Hoe controleer je WordPress op beveiligingsupdates?

Door Koen Schipper op 20 februari, 2019

Geschatte leestijd: 4 minuten

Bij het starten van een blog weten beginners vaak niet dat ze op beveiligingsupdates kunnen controleren op hun WordPress-site. Beveiligingsupdates kunnen helpen uw website te beschermen tegen malwareaanvallen, hacks en andere veelvoorkomende beveiligingsrisico’s. In dit artikel laten we u zien hoe u kunt controleren op beveiligingsupdates van WordPress.

Waarom zou je WordPress moeten controleren op beveiligingsupdates?

Beveiliging moet een topprioriteit zijn voor elke website eigenaar. Dit is de reden waarom we je aanraden om jouw website altijd up-to-date te houden om beschermd te blijven tegen hackers, malware, DDoS-aanvallen, enz.

WordPress toont je updates voor de WordPress core, thema’s en plugins in jouw dashboard. Deze 3 dingen zijn onderling verbonden, dus je moet ze regelmatig bijwerken om compatibiliteitsproblemen tussen de oude en de nieuwste versie te voorkomen.

Beveiligingsupdates beschermen jouw website tegen alle nieuwe bedreigingen en malware aanvallen. Raadpleeg voor meer informatie onze complete handleiding over WordPress beveiliging.

Laten we nu eens kijken hoe we stapsgewijs WordPress kunnen controleren op beveiligingsupdates van WordPress.

WordPress controleren op beveiligingsupdates

WordPress heeft een speciale pagina voor de updates die je vanuit jouw admin dashboard kunt openen. Meld je aan bij jouw WordPress backend en ga naar de pagina Dashboard » Updates.

Op deze pagina zie je de tijd wanneer jouw WordPress site voor het laatst op updates heeft gecontroleerd. WordPress controleert automatisch regelmatig op updates, maar je kunt ook op de knop “Opnieuw controleren” klikken om handmatig op updates te controleren.

Vervolgens zie je een knop “Nu opnieuw installeren” waarmee je de huidige versie van WordPress opnieuw kan installeren. De meeste gebruikers kunnen deze knop veilig negeren. Dit is alleen nuttig voor degenen die hun website herstellen vanaf een backup en ze moeten mogelijk de nieuwste versie van de WordPress core opnieuw installeren.

Na de core van WordPress vind je de sectie plugins waar de nieuwste beschikbare updates voor jouw geïnstalleerde plugins worden weergeven. Als je op zoek bent naar een specifieke plugin update en je vindt het niet op deze pagina, dan kan je ook WordPress dwingen om te controleren op plugins updates.

Je kan de plugins afzonderlijk bijwerken of alle plugins tegelijk selecteren en vervolgens op de knop plugins bijwerken klikken.

Zodra de plugins zijn bijgewerkt, vind je hieronder het gedeelte WordPress thema updates. Als er een nieuwe versie beschikbaar is voor jouw geïnstalleerde thema’s, kan je deze vanaf hier bijwerken. Net zoals bij plugins, kan je de thema’s afzonderlijk bijwerken of alle thema’s selecteren om ze met één klik bij te werken.

Wanneer je een WordPress thema bijwerkt, worden alle themabestanden bijgewerkt en worden de instellingen gewijzigd in de standaardinstellingen. Dit kan betekenen dat je de aanpassingen die je eerder aan je thema hebt gedaan, kwijtraakt. Om dit te voorkomen is het verstandig een child-thema te gebruiken om wijzigingen in op te slaan.

Opmerking: voordat je updates uitvoert, raden we je ten zeerste aan een volledige backup van jouw WordPress website te maken.

Met backups kan je jouw WordPress site eenvoudig herstellen als er iets misgaat. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat een update soms compatibiliteitsproblemen kan veroorzaken, levert dit een vangnet op.

Heb je nog vragen over dit artikel, laat hieronder een reactie achter en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vond je dit artikel waardevol? Deel het op social media zodat wij meer mensen kunnen helpen met het beveiligen van hun WordPress website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *