Geschatte leestijd: 6 minuten
Wilt u het probleem van het redirecten van uw WordPress website naar een oude domeinnaam oplossen?
Wanneer je een WordPress website migreert naar een nieuw domein, is er een mogelijkheid dat gebruikers terug worden geredirect naar het oude domein.
In dit artikel laten we je zien hoe je het redirecten van WordPress naar een oud domein na migratie kunt oplossen.
Wat veroorzaakt het probleem van omleiding naar het oude domeinnaam na migratie?
Wanneer u uw WordPress website verplaatst naar een nieuw domein, is het belangrijk om redirection in te stellen. Zo komen gebruikers automatisch op de nieuwe locatie terecht, en behoudt u uw keyword rankings en verkeer.
Omleiding naar een nieuw domein kan echter niet goed werken, en uw bezoekers worden teruggeleid naar het oude domein.
Een van de belangrijkste oorzaken van dit probleem is dat uw site URL en home URL waarden verschillen in de WordPress database tabellen. U moet ervoor zorgen dat beide waarden naar uw nieuwe domein leiden.
Daarnaast kunnen DNS-problemen er ook voor zorgen dat gebruikers na de migratie worden omgeleid naar het oude domein. Als de DNS server niet reageert of DNS records niet zijn bijgewerkt, dan kunnen uw bezoekers de URL van uw nieuwe website niet zien.
Dat gezegd zijnde, laten we eens kijken hoe je WordPress kunt herstellen van het redirecten naar het oude domein na de migratie. We zullen verschillende methoden behandelen, dus je kunt op de links hieronder klikken om naar de sectie van je voorkeur te gaan.
Inhoudsopgave
Methode 1: Werk het adres van de site bij in de instellingen van WordPress
De eenvoudigste manier om dit probleem op te lossen is door ervoor te zorgen dat het WordPress-adres en het site-adres hetzelfde zijn in uw WordPress-instellingen.
Als uw siteadres (URL) nog steeds het oude domein toont, dan zullen gebruikers na de migratie worden omgeleid naar de vorige URL.
Om dit op te lossen, gaat u gewoon naar Instellingen ” Algemeen van uw WordPress admin paneel. Daarna vult u uw nieuwe domein in onder het veld ‘Site Adres (URL)’.
Zodra u klaar bent, slaat u uw wijzigingen op en bezoekt u het nieuwe domein om te zien of het probleem is opgelost.
Als de URL-velden echter grijs zijn en u geen nieuw adres kunt invoeren, lees dan verder en gebruik een van de andere methoden om uw domein om te leiden.
Methode 2: Site URL wijzigen in de WordPress Database
Een andere methode om het probleem van de redirect naar het oude domein op te lossen, is het bijwerken van de URL van de site in de tabellen van de WordPress database.
U kunt eenvoudig toegang krijgen tot de database via het controlepanel van de WordPress hosting service. Voor deze tutorial gaan we er vanuit dat je phpMyAdmin gevonden hebt.
Eerst moet je inloggen op het controlepaneel van de hostingdienst.
Vervolgens moet je opzoek naar de optie ‘phpMyAdmin’. Je moet enkele seconden wachten tot phpMyAdmin opent.
Zodra het opent, moet u naar de tabel wp_options gaan in het navigatiepaneel aan de linkerkant.
Merk op dat elke hostingdienst een andere naamgevingsconventie heeft voor databasetabellen. Maar degene die u zoekt, eindigt altijd op ‘_options’.
In deze tutorial klikken we bijvoorbeeld op de tabel ‘wpd1_options’ in phpMyAdmin van SiteGround.
Vervolgens moet u de opties “siteurl” en “home” bewerken.
Klik eerst op de knop “Wijzigen” voor de optie “siteurl”.
Daarna moet u de nieuwe domeinnaam invoeren in het veld option_value. Zodra dat gedaan is, klikt u op de knop ‘Go’.
Nu kunt u terugkeren naar de hoofdpagina wp_options en de optie ‘home’ bewerken.
Vervolgens moet u het nieuwe domein invoeren in het veld optie_waarde.
Nadat u de waarde hebt ingevoerd, klikt u op de knop “Go”.
Methode 3: DNS-cache op uw pc wissen
Als u het probleem van de omleiding van het oude domein na de migratie nog steeds niet kunt oplossen, moet u de DNS-instellingen controleren.
Soms kan het 12 tot 48 uur duren voordat de wijziging van de domeinnaam van kracht wordt. Als gevolg daarvan zullen internetproviders die geen bijgewerkte DNS-records hebben, gebruikers naar het oude domein redirecten.
Je wist de DNS-cache, zodat deze de nieuwste informatie en de nieuwe website-URL krijgt. Dit helpt ook bij het oplossen van het probleem dat de DNS-server niet reageert.
Bekijk hier hoe je het DNS-cache kan wissen in jouw situatie.
Pro Tip: Gebruik een SEO-plugin voor een volledige redirect van de WordPress site
Wanneer u handmatig redirect naar een nieuw domein, dan is er altijd kans op fouten. Daardoor zouden gebruikers alsnog naar het oude domein worden omgeleid.
Een eenvoudigere manier om redirection in te stellen is door een WordPress SEO plugin zoals Yoast SEO te gebruiken. Die biedt een krachtige redirection manager.
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je WordPress redirect naar een oude domein na een migratie.
Heb je nog vragen over dit onderwerp, laat dan hieronder een reactie achter en we zullen je graag helpen!