Ga naar de inhoud

Hoe wijzig je het WordPress administrator e-mailadres?

Door Koen Schipper op 15 oktober, 2018

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wil jij het administrator e-mailadres van jouw WordPress website wijzigen? Standaard gebruikt WordPress het e-mailadres wat bij de eerste installatie van de website is opgegeven. Het is tevens het e-mailadres van het eerste administrator account. In dit artikel zullen we uitleggen hoe jij eenvoudig het e-mailadres van jouw WordPress administrator account kan wijzigen.

Waarom en wanneer is het nodig om het e-mailadres te wijzigen?

Normaal gesproken, gebruiken beginners hun persoonlijke e-mailadres als ze WordPress installeren. Ook hebben de meeste hosting providers automatische installers voor WordPress, deze gebruiken vaak het e-mailadres van het hosting account.

Dit e-mailadres wordt dan door WordPress gebruikt als het e-mailadres voor de website en voor het eerste administrator account.

Het e-mailadres wordt door WordPress gebruikt om belangrijke e-mail notificaties heen te sturen. Zoals, als er een nieuwe gebruiker is aangemaakt, als er een automatische update heeft plaats gevonden en als er reacties moeten worden gekeurd.

Het e-mailadres wordt tevens gebruikt voor de wachtwoord vergeten functie van het administrator account.

Veel website eigenaren realiseren zich snel dat ze hier een professioneel e-mailadres voor willen gebruiken zodat dit niet verward wordt met hun persoonlijke e-mailadres en ze deze zaken gescheiden kunnen houden.

Dit gezegd te hebben gaan we het nu hebben over hoe eenvoudig het is om dit e-mailadres te wijzigen.

Methode 1: Het WordPress administrator e-mailadres wijzigen via de WordPress backend.

Deze eerste methode is de simpelste manier en raad ik aan voor beginners. In de meeste gevallen wordt deze methode gebruikt om het e-mailadres te wijzigen.

Om het WordPress website e-mailadres te wijzigen, ga naar instellingen >> algemeen en wijzig het e-mailadres onder het kopje “E-mailadres”.

Vergeet niet de wijziging op te slaan.

WordPress stuurt nu belangrijke administrator gerelateerde e-mails naar dit e-mailadres.

Wil je het wachtwoord van een administrator gebruiker wijzigen, ga dan naar de Gebruikers >> Alle gebruikers pagina en klik op Bewerken bij de gebruiker die je wil wijzigen.

Er opent nu een scherm met de gegevens van deze gebruiker. Vul hier het gewenste e-mailadres in bij het kopje “E-mail”.

Vergeet hierbij niet op de knop “Gebruiker bijwerken” te klikken.

Methode 2: Het e-mailadres wijzigen via de PhpMyAdmin.

In deze tweede methode laten we zien hoe je beide e-mailadressen kan wijzigen door gebruik te maken van PhpMyAdmin. Deze methode moet je alleen gebruiken als je niet meer kan inloggen in de backend van jouw WordPress website.

Allereerst moet je inloggen op het controlepaneel van jouw hostingprovider en op zoek gaan naar PhpMyAdmin. Dit verschilt per hosting provider en controlepaneel.

Eenmaal bij PhpMyAdmin aangekomen zie je aan de linkerkant een lijst met alle databases. Ga naar de database die bij de WordPress website hoort en zoek vervolgens in de lijst met tabellen de tabel die eindigt op _options.

Ga binnen deze tabel op zoek naar de rij met de naam admin_email, klik vervolgens op wijzigen.

Hier vul je nu het gewenste e-mailadres in. Vergeet na het wijzigen van het e-mailadres niet op “starten” te klikken.

Als tweede gaan we nu op zoek aan de linkerkant naar de tabel waarvan de naam eindigt op _users. Herhaal hier dezelfde stappen om het e-mailadres te wijzigen bij de gewenste gebruiker.

Dit waren de twee methodes om het e-mailadres te wijzigen van een administrator account van jouw WordPress website. Heb je nog vragen over dit artikel, laat hieronder een reactie achter en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vond je dit artikel waardevol? Deel het op social media zodat wij meer mensen met hun WordPress website kunnen helpen.

2 responses to “Hoe wijzig je het WordPress administrator e-mailadres?”

 1. Als ik mijn e-mailadres verander in zowel:
  – Instellingen -> Algemeen als
  – Gebruikers -> Alle gebruikers
  dan krijg ik bij beide de melding:

  “Als je dit wijzigt, sturen we een e-mail naar je nieuwe adres om het te bevestigen. Het nieuwe adres wordt niet actief totdat het bevestigd is.”
  “Er is ook een wachtende verandering van je e-mailadres naar info@”nieuw e-mailadres”.nl”.

  Ik heb dit nu al een aantal keer geprobeerd, maar ik krijg telkens dezelfde melding, maar er komt geen bericht in mijn info@”nieuw e-mailadres”.nl account binnen. Ook niet in Spam. Andere mails komen wel gewoon binnen.

  Ik heb nog geprobeerd om aan te passen in phpMyAdmin, maar daar kom ik niet in. Wachtwoord probleem.
  Dit moet toch het wachtwoord van de WordPress Database zijn?

  Hopelijk kan je mij verder helpen.
  Bij voorbaat dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *