Ga naar de inhoud

Waarom is een WordPress onderhoudsplan belangrijk?

Door Koen Schipper op 3 mei, 2023

Geschatte leestijd: 12 minuten

In dit bericht leggen we uit wat een WordPress onderhoudsplan inhoudt en waarom het belangrijk is voor uw bedrijf en gemoedsrust.

Gefeliciteerd! Je hebt je website gebouwd en hebt alles zoals je wilt. Maar als je bent zoals veel website eigenaren, zal je belangrijkste focus liggen op je bedrijf, niet op je website. Het is dus waarschijnlijk dat uw website nog maanden en jaren in zijn huidige staat zal blijven, voordat u meer updates gaat uitvoeren.

Eerlijk gezegd is dat niet erg! Afhankelijk van hoe uw bedrijf loopt, is het misschien niet nodig om een dagelijkse blog of regelmatig bijgewerkte inhoud te hebben. Een element dat wel belangrijk is, is het bijhouden van je WordPress installatie, samen met alle prachtige plugins die je hebt gebruikt om je site te bouwen.

WordPress sites onderhouden zichzelf niet. Tussen frequente updates en de altijd op de loer liggende, zich steeds ontwikkelende bedreigingen voor de veiligheid van uw site, zorgt een investering in een onderhoudsplan ervoor dat al het harde werk dat u in de bouw van uw site hebt gestoken niet voor niets is geweest.

4 redenen waarom je een WordPress onderhoudsplan nodig heeft

De wereld van het web kan verwarrend zijn, en dat wordt niet geholpen door de IT-industrie die voortdurend met nieuwe termen en technische innovaties komt. Dus laten we proberen dit eenvoudig te houden. Uw website is gewoon een verzameling bestanden op een grote, gedeelde computer (een server genoemd). Een website met WordPress gebruikt een standaardset van bestanden om op voort te bouwen en geeft u toegang tot een “dashboard” zodat u gemakkelijk berichten en pagina’s kunt maken en uw site kunt bijwerken.

Maar u kunt het niet zomaar “instellen en dan vergeten”. Die WordPress bestanden moeten zo nu en dan worden bijgewerkt om kwaadwillenden af te weren die kwetsbaarheden in uw website zoeken. Wat u geld en tijd kost en stress oplevert.

Op dezelfde manier zijn “plugins” miniprogramma’s of apps die functies aan uw site toevoegen. Bijna elke WordPress site gebruikt minstens één plugin, en de meeste sites gebruiken er tientallen. Deze plugins moeten worden bijgewerkt, anders kan uw WordPress website worden geplaagd door bugs en beveiligingsproblemen.

Laat me de vier belangrijkste redenen uiteenzetten waarom het hebben van een WordPress onderhoudsplan essentieel is voor elke WordPress website.

1. Hackers zijn overal

1. hackers zijn overal

WordPress is het populairste content management systeem ter wereld. Ongeveer 43 procent van alle zelf gehoste websites in de hele wereld maakt gebruik van WordPress. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan.

Omdat het zo’n populair platform is, is WordPress vaak het doelwit van hackers en virussen. Bij een recent incident maakten hackers gebruik van bugs in bepaalde plugins, waardoor ze databasegegevens konden ontfutselen en ongeautoriseerde beheerdersaccounts konden aanmaken op kwetsbare sites. Soms blijven hacks maandenlang onopgemerkt. Alleen ontdekken site-eigenaren het pad der vernietiging als het te laat is om nog iets te repareren.

Gelukkig is WordPress hyperwaakzaam voor hackers. Ze brengen niet alleen regelmatig updates uit, maar brengen ook een nieuwe versie uit zodra een bedreiging is ontdekt. Daarom is het essentieel om een plan te hebben voor uw site. Een goed plan zorgt voor WordPress core updates, plugin updates en zelfs thema updates.

Zoals WordPress het stelt: “Als er een kwetsbaarheid wordt ontdekt in WordPress en er wordt een nieuwe versie uitgebracht om het probleem aan te pakken, is de informatie die nodig is om de kwetsbaarheid uit te buiten vrijwel zeker openbaar. Dit maakt oude versies meer vatbaar voor aanvallen, en is een van de belangrijkste redenen waarom je WordPress altijd up-to-date moet houden.”

Tip: Zoals gezegd is het niet altijd gemakkelijk om te identificeren of je gehackt bent. Enkele tekenen van hacking zijn moeilijkheden bij het inloggen op uw site, omgeleid worden naar een andere website en het ontvangen van browser waarschuwingen

2. Je moet een back-up maken – of het risico lopen alles te verliezen

2. Je moet een back-up maken - of het risico lopen alles te verliezen

Hackers zijn er niet altijd op uit om onze websites en computers over te nemen. Malware – of door hackers geprogrammeerde kwaadaardige software – wordt vaak genoemd als een van de drie meest voorkomende oorzaken van gegevensverlies. Als u ervoor kiest uw site niet bij te werken, kunt u sommige, zo niet alle, gegevens van uw site kwijtraken en riskeert u dat u helemaal opnieuw moet beginnen.

Maar soms kan geen enkele update uw site beschermen tegen zaken als hardware-/softwareproblemen, serveruitval en menselijke fouten; en laten we ook stroomuitval en natuurrampen niet vergeten. Al deze zaken kunnen leiden tot een gedeeltelijk of volledig verlies van gegevens, hoe zwaar uw website ook beveiligd is.

Dit is uiteraard verwoestend. Het zou extreem tijdrovend, duur en frustrerend zijn om uw site weer vanaf nul op te bouwen. Als u geen website hebt om klanten naar door te verwijzen of transacties uit te voeren, kan gegevensverlies ook een enorme deuk in uw winst en geloofwaardigheid slaan.

Met een goed opgezette WordPress onderhoudsdienst krijgt u uptime monitoring, 24-uurs beveiliging en regelmatige site back-ups. Dus zelfs als uw site gecompromitteerd is, kunnen onderhoudsdiensten snel een eerdere versie van uw site herstellen. Geen downtime, geen verliezen. Onze WordPress onderhoudsplannen bij WordPress uptodate voldoen aan al deze voorwaarden. We zullen snel reageren op eventuele problemen voordat ze problemen veroorzaken.

3. Gebruikerservaring is alles

3. Gebruikerservaring is alles

Website snelheid

Kent u het belang van een snelle website? Vraag uzelf eens af hoe lang u bereid bent te wachten tot een website geladen is. Als u bent zoals de meeste mensen niet erg lang. Uit onderzoek blijkt dat 53% van de mobiele gebruikers een site verlaat als het langer dan 3 seconden duurt om te laden. Dit zijn slechts enkele redenen waarom u zich zorgen moet maken over de snelheid van uw website.

  • Site snelheid is een Google ranking factor sinds 2010
  • Websitesnelheid is uw eerste indruk
  • Trage websites doden conversies
  • Uw gebruikers verwachten snelheid

Snelheid is belangrijk! Het beïnvloedt uw gebruikerservaring, uw zoekresultaten en uw verkopen en conversies. Websitesnelheid is de investering waard en moet op de checklist van elke website eigenaar staan. Het moet worden geoptimaliseerd en regelmatig worden gecontroleerd.

Tip: Ga naar GTMetrix en maak een gratis account aan. Controleer uw site snelheid en zorg ervoor dat u zich houdt aan Google’s site snelheid richtlijnen en houd uw volledig geladen tijd onder de 3 seconden.

Bijgewerkt ontwerp en inhoud

Volgens een onderzoek van Stanford naar de geloofwaardigheid van websites beoordeelt 75 procent van de gebruikers de geloofwaardigheid van een bedrijf alleen al op basis van het ontwerp van de website.

Bovendien noemden de onderzoekers “het bijwerken van de inhoud van de site” als een van de 10 manieren waarop websites hun geloofwaardigheid kunnen vergroten. De onderzoekers stellen dat “mensen meer geloofwaardigheid toekennen aan sites die laten zien dat ze onlangs zijn bijgewerkt of beoordeeld”.

Het gaat niet alleen om de inhoud. Wanneer u niet regelmatig het onderhoud van uw website controleert, kunt u problemen met thema’s en plugins over het hoofd zien.

Rommelige thema’s, 404/403-paginafouten, verlopen of gebroken links – deze beïnvloeden allemaal de algehele gebruikerservaring, waardoor potentiële klanten gefrustreerd raken over uw site en vertrekken zonder iets te bereiken.

Een slechte website laat een blijvende indruk achter op klanten, een WordPress site vol fouten en bugs kan klanten het idee geven dat u onprofessioneel bent. Immers, als uw bedrijf niet eens kan investeren in tijd en geld om uw website up-to-date te houden, hoe kunnen klanten u dan vertrouwen om voor hun rekeningen te zorgen?

4. Het kost meer om uw site NIET te onderhouden

4. Het kost meer om uw site NIET te onderhouden

Er is een heel goed citaat van Jaguar Land Rover CEO Dr. Ralf Speth: “Als u denkt dat goed design duur is, moet u eens kijken naar de kosten van slecht design”. Het negeren van uw WordPress onderhoud kan u later veel meer kosten.

Zoals gezegd kan een slecht ontworpen, verouderde website potentiële klanten wegduwen; en dat is zeker niet goed voor het bedrijfsleven.

Denk aan de potentiële veiligheidsrisico’s en gegevensverlies die u kunt ondervinden als u het onderhoud van uw website verwaarloost? Dat kan eeuwen duren om te herstellen, en zal waarschijnlijk de (dure) diensten van een professional vereisen. Alleen al het verwijderen van malware kan u veel geld kosten.

Zie een WordPress onderhoudsplan als een preventief medicijn. U moet ernaar streven uw site gezond te houden om de problemen en de forse prijs te vermijden van een website die ofwel gehackt is, een aanzienlijke hoeveelheid gegevens verloren heeft of gereduceerd is tot het witte scherm des doods.

Hoe ziet een goed WordPress onderhoudspakket eruit?

Hier zijn zes dingen die elk WordPress-plan moet hebben, van kern- en plugin-updates tot voorzieningen voor het verwijderen van virussen en malware. Ons onderhoudsplan dekt elk van deze zaken en biedt u de gemoedsrust om u te concentreren op het opbouwen van uw bedrijf.

WordPress Core Updates

Ongeveer 74 procent van de kwetsbaarheden van WordPress zijn te vinden in de WordPress-kern – met name in oudere versies. Fatsoenlijke onderhoudsplannen omvatten regelmatige updates voor uw WordPress core, samen met kwaliteitsborgingstests na updates. Frequente core updates helpen u ook om ervoor te zorgen dat uw website stabiel, functioneel en gemakkelijk te navigeren is.

Thema- en plugin-updates

Naast de WordPress core, veroorzaken plugins en thema’s de tweede meeste website beveiligingsproblemen. Uit een onderzoek van WordFence bleek zelfs dat kwetsbaarheden in plugins verantwoordelijk waren voor bijna 56 procent van de WordPress website beveiligingsproblemen. Met deze cijfers zou elke WordPress onderhoudsservice zich ook moeten richten op thema updates en plugin updates.

Naast regelmatige updates van plugins en thema’s moeten onderhoudsdiensten ook inactieve plugins verwijderen. Deze vormen niet alleen potentiële risico’s, ze nemen ook kostbare ruimte in beslag en kunnen de snelheid en prestaties van uw website beïnvloeden.

Beveiliging, uptime monitoring en hack opruiming

Naarmate de technologie steeds geavanceerder wordt, hebben hackers geleerd om binnen enkele minuten toegang te krijgen tot sites en deze te vernietigen. Het is niet genoeg om een website elke week of zo te controleren. Een goed plan moet de beveiliging en uptime te allen tijde in de gaten houden en uw kostbare activa in de gaten houden.

Wat gebeurt er als een virus of malware door uw verdediging glipt? Uw plan moet rekening houden met hack cleanups, inclusief het verwijderen van malware, het vinden van de zwakke plek en het versterken van uw website.

Back-ups van de website

Als u regelmatig updates uitvoert, moeten er ook regelmatig back-ups worden gemaakt. U wilt immers niet al uw gegevens verliezen en terugkeren naar een versie van uw website van vijf jaar geleden. Idealiter zoekt u een provider die u dagelijkse back-ups kan bezorgen op een andere server of offsite cloudopslag.

Optimalisatie van de prestaties

Niet alle onderhoudsplannen omvatten dit, en het is niet echt essentieel voor de beveiliging van uw site – het is gewoon een van die dingen die leuk zijn om te hebben! Performance optimalisatie kan van alles betekenen, van het verbeteren van de snelheid van de site tot het optimaliseren van afbeeldingen.

WordPress Ondersteuning

Een goed WordPress Onderhoudsplan moet altijd ondersteuning bieden, hetzij via telefoon, e-mail of chat. Sommige aanbieders van plannen bieden zelfs prioritaire ondersteuning. Dit betekent dat klanten, voor een premium tarief, als eerste in de rij staan om WordPress ondersteuning te ontvangen.

Kan ik zelf een WordPress onderhoudsplan onderhouden?

Als je de tijd hebt, kun je je eigen WordPress onderhoudsplan uitvoeren. Zolang je goed begrijpt hoe het platform werkt en je bekend bent met alle aanpassingen die je webontwikkelaar heeft ingesteld.

Maar laten we eerlijk zijn, wanneer u zich richt op uw bedrijf, Youtube-video’s bekijkt en artikelen leest om te proberen uit te zoeken hoe u afbeeldingen kunt optimaliseren, de snelheid van uw site kunt herstellen, WordPress kunt bijwerken, voelen plugins misschien niet als een prioriteit. Het kan echter snel een prioriteit worden wanneer een hacker toeslaat of er iets misgaat op de site! Daarom raden wij u aan een onderhoudsplan te nemen.

Ga direct goed aan de slag – huur een team specialisten in

Bij WordPress uptodate bieden we drie pakketten voor website-onderhoud, zodat u zich kunt richten op uw bedrijf. Wij zorgen voor WordPress en plugin updates, maar ook voor regelmatig geplande website back-ups, beveiliging monitoring en optimalisatie van de site snelheid.

Onze WordPress onderhoudsdiensten omvatten ook technische support tickets en content management credits. Dus als u maandelijkse updates nodig heeft, kunt u er voor een vast bedrag per maand op rekenen dat wij beschikbaar zijn om die wijzigingen door te voeren. Als uw website extra aandacht nodig heeft, bieden we ook een premium support. Dat betekent dat uw WordPress Support verzoeken automatisch naar het begin van de wachtrij worden verplaatst. Naast prioritaire ondersteuning krijgen klanten ook een uur consultancy voor je website.

Er zijn andere opties voor WordPress onderhoud beschikbaar op het web. Wij denken dat wij de beste prijs en de beste service hebben. Laat ons het werk doen zodat u zich kunt concentreren op wat u het beste kunt!

Bekijk onze maandelijkse plannen voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen. Laat het ons weten als u geïnteresseerd bent in een van de plannen die we aanbieden en we gaan meteen aan de slag!

Bekijk onze onderhoudspakketten

Alle pakketten zijn 14 dagen gratis uit te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *