Wat zijn CSS & JavaScript?

Je denkt nu waarschijnlijk, heel leuk dat we dat gaan optimaliseren, maar wat houdt het precies in. Dat ga ik je hieronder kort uitleggen.

Allereerst hebben we CSS (cascading style sheets), deze zorgen voor de styling van jouw website. Wil jij die ene knop rood hebben en dat andere linkje weer groen. Dit wordt allemaal bepaalt via de CSS bestanden van jouw WordPress website.

Ten tweede hebben we JavaScript, JavaScript is een veelgebruikte scripttaal om webpagina’s interactief te maken. Het script wordt door middel van HTML overgebracht in de webbrowser en wordt hierin uitgevoerd.

Waarom en hoe optimaliseer je CSS & JavaScript?

Waarom?

Veel WordPress thema’s en plugins maken gebruik van veel CSS & JavaScript bestanden om jouw website er mooi uit te laten zien en om alles goed te laten functioneren. Als jouw website elke keer als een pagina moet laden tientallen of in sommige gevallen honderden bestanden moet laden, gaat dit natuurlijk ten kostte van de snelheid van jouw WordPress website.

Hoe?

Je kan er natuurlijk voor kiezen om veel CSS & JavaScript bestanden niet meer te laden. Hierdoor mist jouw website echter veel functionaliteit en styling, en dit willen we natuurlijk niet.

De beste en meest voorkomende oplossing is het combineren van jouw CSS & JavaScript bestanden in één of meerdere bestanden. Hierdoor hoeft jouw website bij het laden van de pagina slechts enkele bestanden te laden. Hierdoor neemt de snelheid van jouw website aanzienlijk toe.

De meest eenvoudige plugin hiervoor is “Merge + Minify + Refresh”. Installeer deze plugin via de plugins-sectie van jouw website en activeer vervolgens de plugin. De plugin doet vervolgens al het werk voor jouw en jij kan genieten van een website die sneller laadt.

Je bent er bijna...


Waar mogen we hem naartoe sturen?

You have Successfully Subscribed!

WordPress APK Checklist

Jouw WordPress website weer helemaal gezond en up-to-date krijgen?

You have Successfully Subscribed!