Ga naar de inhoud

Crawling aanvragen voor snellere indexering

Door Koen Schipper op 5 mei, 2023

Geschatte leestijd: 2 minuten

Wanneer u inhoud op uw WordPress-site publiceert, bepaalt Google doorgaans de crawlsnelheid waarmee het uw inhoud indexeert. Dit kan variëren van enkele minuten tot uren of dagen.

Er is echter een manier om Google aan te moedigen individuele pagina’s te indexeren met de Request Indexing tool in Google Search Console.

Deze handige tool kan handig zijn bij het testen hoe uw pagina’s worden gerangschikt nadat u updates voor een pagina hebt aangebracht. Het is vermeldenswaard dat er vaak een vertraging optreedt, dus verwacht niet dat uw bijgewerkte pagina’s onmiddellijk worden geïndexeerd.

Google adviseert gebruikers vaak niet te vertrouwen op de functie Request Indexing. Googlebot is vrij goed in het op natuurlijke wijze ontdekken van nieuwe pagina’s door sites en XML-sitemaps te crawlen. dus als uw pagina’s niet worden geïndexeerd, kunnen er andere paginaproblemen in het spel zijn.

Klik in Google Search Console op de optie URL-inspectie onder Overzicht in de zijbalk, voer de URL in van de pagina die u wilt laten indexeren en klik op “Enter” om te bevestigen.

Het is verstandig om periodiek uw meest bezochte pagina’s te controleren met de URL-inspectietool om indexeringsfouten op te sporen en ervoor te zorgen dat uw pagina’s correct kunnen worden weergegeven in de zoekresultaten.

Nadat Google Search Console uw aanvraag heeft verwerkt, moet u een bevestigingsbericht ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *