Ga naar de inhoud

WordPress tip: Vergeet de backlinks niet

Door Koen Schipper op 16 mei, 2023

Geschatte leestijd: 2 minuten

Backlinks maken in feite deel uit van SEO. Het is iets wat je gemakkelijk kunt doen als je op het web surft en bijdraagt aan forums, commentaren, enz.

Backlinks zijn gewoon links naar jouw site vanaf andere websites. Naarmate de populariteit van je site toeneemt, kun je merken dat andere mensen die links maken. Iemand kan bijvoorbeeld een probleem beantwoorden dat op een forum aan de orde wordt gesteld met een link naar uw inhoud die hij zag en die dat probleem aanpakt.

Je zou hetzelfde kunnen doen door bij te dragen aan forums en commentaarsecties op andere websites en er een link naar de jouwe in te verweven. De gouden regel hierbij is dat je link en alles wat je schrijft relevant zijn voor het forum of de commentaarsectie. Als je dat niet doet, zal die onzichtbare en alomtegenwoordige kracht, Google, je een klap geven wegens spammen. Quora is een populaire plaats om een paar backlinks in te voegen – zoek gewoon vragen die uw site helpt beantwoorden.

Een andere optie is om andere site-eigenaren te vragen backlinks naar jouw site toe te voegen. Bovendien moet je misschien een of twee backlinks van jouw site naar de hunne plaatsen. Dat is gemakkelijk genoeg als je een blog hebt, maar niet zo gemakkelijk voor andere soorten sites.

Overigens zijn er hulpmiddelen en plugins beschikbaar, zoals SEOJet, om je te helpen controleren welke backlinks naar jouw site verwijzen en om nieuwe aan te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *