Ga naar de inhoud

Wat te doen als je bent uitgesloten van de WordPress admin (wp-admin)

Door Koen Schipper op 3 april, 2024

Geschatte leestijd: 4 minuten

Heb je problemen met inloggen in je WordPress admin?

Dit kan door veel verschillende redenen worden veroorzaakt, waardoor het voor beginners lastig is om problemen op te lossen.

In dit artikel laten we je zien wat je moet doen als je bent uitgesloten van de WordPress admin (wp-admin), zodat je weer toegang krijgt tot je site.

Waarom ben je uitgesloten van de WordPress Admin?

We horen vaak van gebruikers die zijn uitgesloten van het admin gedeelte van WordPress. Dit is frustrerend en kan je productiviteit tot stilstand brengen. Je kunt geen berichten schrijven, niet reageren op reacties en geen werk doen op je WordPress website.

Als je problemen hebt met inloggen op de site van iemand anders, dan moet je contact opnemen met de eigenaar of beheerder van de site om hen dat te laten weten. Zij kunnen je uitleggen waarom je geen toegang hebt of met je samenwerken om het probleem op te lossen.

Als jij de site eigenaar bent, dan kun je onze stappen voor probleemoplossing hieronder volgen.

Er zijn een paar redenen waarom je geblokkeerd zou kunnen zijn van de WordPress admin, dus laten we ze stuk voor stuk bekijken. Hopelijk kun je door dit proces van eliminatie de oplossing voor je probleem achterhalen.

Misschien vind je ook een oplossing in onze lijst met de meest voorkomende WordPress fouten en hoe je ze kunt oplossen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar een aantal stappen die je kunt nemen als je bent uitgesloten van de WordPress admin.

Error Establishing Database Connection

Zie je op elke pagina van je site de waarschuwing ‘Error establishing database connection’? Deze melding wordt om verschillende redenen weergegeven, zoals een corrupte database of problemen met je webhostingserver.

Als je deze foutmelding ziet wanneer je probeert in te loggen, raadpleeg dan ons artikel over het oplossen van de fout bij het maken van een databaseverbinding in WordPress.

White screen of death

Deze error resulteert meestal in een wit scherm zonder foutmelding. Dit maakt het het meest raadselachtig, omdat je geen idee hebt waar te kijken en wat te repareren.

Meestal wordt het veroorzaakt wanneer een script de geheugenlimiet van PHP uitput. Het kan ook gebeuren door een configuratie op de server. Het is ook mogelijk dat een gebruiker alleen white screen of death ziet op bepaalde delen van zijn site. WordPress White Screen of Death oplossen

500 Internal Server Error

Een andere WordPress fout die een beginner kan tegenkomen is “Internal Server Error”, of soms “500 Internal Server Error”. Deze foutmelding wordt weergegeven als er iets mis is, maar de server niet in staat is om vast te stellen waar het probleem zit.

Als je deze melding ziet wanneer je probeert in te loggen bij WordPress, volg dan de stappen in dit artikel over hoe je de 500 Internal Server Error in WordPress kunt oplossen.

404 ‘Not Found’ Error

Soms maken gebruikers een fout bij het wijzigen van het WordPress adres en site adres in hun WordPress instellingen. De volgende keer dat ze proberen in te loggen in hun beheerdersgedeelte, zien ze de foutmelding ‘Error 404 – Not Found’.

Opmerking: Als je wel kunt inloggen op je site, maar de 404 error melding ziet wanneer je een van je berichten bekijkt, dan heb je een ander probleem. Je kunt leren hoe je dit probleem kunt oplossen in ons artikel over hoe je WordPress berichten met 404 foutmelding kunt oplossen. WordPress Posts 404 Foutmelding oplossen (stap voor stap)

403 Forbidden Error

Sommige gebruikers melden dat ze de fout “HTTP Error 403 – Forbidden” zien wanneer ze proberen in te loggen bij wp-admin. Deze fout kan worden veroorzaakt door onjuiste bestandsrechten, slecht gecodeerde beveiligingsplugins of je serverconfiguratie.

Als je deze fout ziet, dan zal ons artikel over het oplossen van de 403 Forbidden Error in WordPress je helpen om het probleem op te sporen en te verhelpen.

401 Unauthorized Error

Een andere melding die je kunt zien als je bent afgesloten van de WordPress admin is de 401 error. Deze fout gaat soms gepaard met een bericht dat zegt: “Toegang wordt geweigerd vanwege ongeldige referenties” of “Autorisatie vereist”.

Je kunt deze melding zien als je je WordPress admin map met een wachtwoord hebt beveiligd. Het kan ook worden veroorzaakt door een WordPress beveiligingsplugin of beveiligingsmaatregelen van je hostingbedrijf.

Raadpleeg ons artikel over het oplossen van de 401 Fout in WordPress voor oplossingen waarmee je weer toegang tot je website kunt krijgen.

We hopen dat deze handleiding je heeft geholpen bij het oplossen van het ‘buitengesloten uit je WordPress admin’ probleem. Wil je weten hoe je de 50 meest voorkomende errors in WordPress kan verhelpen? Lees dan ons volledige artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *