Ga naar de inhoud

WordPress Posts 404 Foutmelding oplossen (stap voor stap)

Geschatte leestijd: 4 minuten

Geven je WordPress posts een 404 foutmelding op je website?

Deze fout treedt op wanneer je toegang hebt tot je WordPress admin gedeelte en blog, maar wanneer je een bericht probeert te openen, zie je “404 Niet Gevonden”.

In dit artikel laten we je zien hoe je de WordPress posts met 404 foutmelding kunt oplossen.

Wat veroorzaakt de WordPress Posts returnen 404 foutmelding?

WordPress is een krachtig content management systeem (CMS), maar een kleine verandering kan je WordPress website soms ontoegankelijk maken.

In sommige gevallen kun je geen toegang krijgen tot je WordPress admin gedeelte of de website zelf, zoals bij de interne serverfout of fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding.

Daarentegen, wanneer je WordPress berichten 404 fouten terugsturen, kun je nog steeds in je WordPress admin gedeelte komen en je WordPress website aan de voorkant zien. Als je dan op een blogbericht klikt, zie je een bericht met de tekst “404 niet gevonden”.

Hoewel deze foutmelding eng kan zijn, betekent het niet dat je je WordPress berichten kwijt bent. In plaats daarvan is je .htaccess bestand waarschijnlijk verwijderd, of is er iets misgegaan met de herschrijfregels op je blog.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe je de WordPress posts returning 404 error kunt oplossen. Je kunt de onderstaande links gebruiken om direct naar de verschillende oplossingen te gaan.

WordPress berichten kunnen 404 fouten teruggeven door problemen met herschrijfregels in je .htaccess bestand. In de meeste gevallen kun je het probleem oplossen door je permalink instellingen bij te werken.

Ga gewoon naar Instellingen >> Permalinks in je WordPress admin en klik op de knop ‘Wijzigingen opslaan’.

Dit zal je permalink instellingen bijwerken en de herschrijfregels flushen.

In de meeste gevallen verhelpt deze oplossing de 404-fout bij WordPress-posts. Als het echter niet voor je werkt, dan moet je waarschijnlijk je .htaccess bestand handmatig bijwerken.

Werk het .htaccess bestand van WordPress bij

Eerst moet je verbinding maken met je server met een FTP-client of de Bestandsbeheer-app in het dashboard van je WordPress-hosting.

Vervolgens moet je het .htaccess bestand vinden en bewerken, dat zich op dezelfde locatie bevindt als mappen als /wp-content/ en /wp-includes/.

Klik gewoon met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer ‘Bestandsrechten’.

Je kunt het bestand schrijfbaar maken door de rechten te wijzigen in 666.

Voer gewoon ‘666’ in in het vak ‘Numerieke waarde’ en klik dan op ‘OK’.

Daarna moet je de stappen herhalen in het gedeelte Instellingen permalinks herstellen van onze tutorial. Als je dit hebt gedaan, vergeet dan niet om de machtigingen weer terug te zetten naar 660.

Je kunt het bestand ook bewerken en er code aan toevoegen.

Zodra je het .htaccess bestand hebt geopend met een teksteditor, kun je eenvoudig deze code invoegen.

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress

Neem contact op met je hostingprovider

Als geen van de bovenstaande oplossingen de WordPress posts returning 404 error heeft opgelost, dan raden we je aan om contact op te nemen met je WordPress hostingprovider. Het kan zijn dat er aan hun kant een fout is opgetreden of dat ze je kunnen helpen bij het oplossen van het probleem.

Fix voor lokale servers

Als je een lokale server gebruikt om te testen, dan moet je de rewrite_module inschakelen in de Apache configuratie van je MAMP, WAMP of XXAMP site.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het oplossen van de 404 foutmelding in WordPress. Misschien wil je ook onze handleiding bekijken met de meest voorkomende WordPress fouten en hoe je ze kunt oplossen.

Heb je nog vragen over dit artikel, laat hieronder een reactie achter en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *