Ga naar de inhoud

Wat is Akismet?

Door Koen Schipper op 24 juli, 2017

Geschatte leestijd: 2 minuten

Akismet is een reactie spam filter service. De naam komt voort uit Automattic en Kismet. Auttomatic is het bedrijf achter de plugin, en is opgericht door de mede-oprichter van WordPress Matt Mullenweg.

Akismet haalt blog reactie en pingback spam uit alle reactie doormiddel van hun algoritmes. Dit algoritme leert van zijn fouten en van alle WordPress websites waar het actief is. Als meerdere websites een soort reactie als spam melden, dan leert Akismet dat dit in veel gevallen spam is en zal dit in de toekomst als spam gaan zien.

Sinds 14 Juni 2013 heeft Akismet 83 miljard spam reacties eruit gehaald.

Waarom zou je Akismet gebruiken?

Op populaire websites kan het aantal spam reacties oplopen tot ruim 85%. Dit betekent dat van alle 100 reacties, er slechts 15 echt zijn. Als je dit handmatig zou moeten bijhouden zou dit enorm veel tijd in beslag nemen. Akismet bespaard hiermee heel veel tijd. Akismet pakt tevens de spam reacties er al uit voordat ze überhaupt de status “wachtend” krijgen. Hierdoor hou jij veel meer tijd over om je te focussen op de echte reacties en eventueel potentiële klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *