Geschatte leestijd: 2 minuten

Een sidebar in WordPress is een widget-ready gebied dat door WordPress-thema’s wordt gebruikt om informatie weer te geven die geen deel uitmaakt van de hoofdinhoud. Het is niet altijd een verticale kolom aan de zijkant. Het kan een horizontale rechthoek zijn onder of boven het inhoudsgebied, voettekst, header, of waar dan ook in het thema.

Het gebruik van sidebars varieert en hangt af van de keuzes van de thema-ontwerper. Veel WordPress thema’s ondersteunen meerdere zijbalken, ook bekend als widget ready areas.

Zijbalken spelen een belangrijke rol bij het ontwerp van de lay-out van een WordPress website om andere inhoud dan de hoofdartikelen van een website weer te geven. Bijvoorbeeld, een korte lijst van recente artikelen, recente commentaren, een lijst van pagina’s, of populaire artikelen op een website kunnen gemakkelijk worden weergegeven over de hele site.

Het kan ook worden gebruikt om advertenties van websites van derden weer te geven. Gebruikers kunnen artikelen naar zijbalken slepen vanuit Appearance ” Widgets in het beheerderspaneel.

Sommige WordPress thema’s hebben zeer configureerbare opties om dynamische lay-outs te maken voor verschillende secties van een website, waarmee gebruikers hun eigen zijbalken kunnen toevoegen via een drag-and-drop interface.

Je bent er bijna...


Waar mogen we hem naartoe sturen?

You have Successfully Subscribed!

WordPress APK Checklist

Jouw WordPress website weer helemaal gezond en up-to-date krijgen?

You have Successfully Subscribed!