Ga naar de inhoud

Wat is een database?

Door Koen Schipper op 6 september, 2017

Geschatte leestijd: 2 minuten

Een database is een gestructureerde, georganiseerde verzameling gegevens. In computerterminologie verwijst een database naar software om gegevens op te slaan en te organiseren. Zie het als een archiefkast waarin je gegevens opslaat in verschillende secties, tabellen genaamd. Wanneer u een bepaald bestand nodig hebt, kijkt u in die bepaalde sectie (tabel) en krijgt u het bestand (de gegevens) dat u nodig hebt.

WordPress gebruikt MySQL als beheersysteem. MySQL is een software die gebruikt wordt om databases te maken, op te slaan en gegevens op te vragen wanneer dat nodig is. MySQL is ook een open source software, net als WordPress en werkt het best met andere populaire open source software, zoals Apache webserver, PHP en Linux besturingssysteem.

Om WordPress te installeren heeft u een MySQL database nodig. Alle WordPress hosting providers bieden MySQL inbegrepen in hun hosting pakketten.

Wat is een Host

Database host is de computer die je database host op een MySQL server. Meestal is dat de localhost en door localhost in het host-veld in te vullen wordt WordPress met uw database verbonden.

Sommige webhosting providers kunnen echter andere hostnamen gebruiken om MySQL servers te beheren. U vindt uw hostnaam in de MySQL of Database secties van uw hosting control panel. Vraag uw hostingprovider als u de hostnaam niet kunt vinden.

Wat is een Tabel

Databases hebben tabellen die zijn als secties of kasten in uw systeem. Elke tabel heeft kolommen en informatie wordt opgeslagen als rijen. Elke rij heeft een veld voor elke kolom in de tabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *