Ga naar de inhoud

Wat is een pagina?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

Een pagina in WordPress verwijst meestal naar het paginaposttype. Het is een van de standaard voorgedefinieerde posttypes van WordPress.

WordPress begon als eenvoudig blogprogramma waarmee gebruikers berichten konden schrijven. In het jaar 2005 werden in WordPress versie 1.5 Pagina’s geïntroduceerd om gebruikers in staat te stellen statische pagina’s te maken die geen deel uitmaakten van hun blogberichten. Bijvoorbeeld een over ons, contact, juridische informatie, enz.

Enkele van de belangrijkste verschillen tussen berichten en pagina’s zijn:

  • Posts zijn tijdige inhoud die deel uitmaakt van een reeks posts in een blog. Pagina’s zijn statische eenmalige documenten die niet gebonden zijn aan de omgekeerd chronologische volgorde van de inhoud van het blog.
  • Paginas kunnen hiërarchisch zijn, wat betekent dat een pagina subpagina’s kan hebben, bijvoorbeeld een bovenliggende pagina met de titel “Over ons” kan een subpagina hebben met de naam “Onze geschiedenis”. Berichten daarentegen zijn niet hiërarchisch.
  • Standaard kunnen berichten in WordPress worden gesorteerd in taxonomieën Categorieën en Tags. Pagina’s hebben geen categorieën of tags
  • Paginas kunnen aangepaste paginasjablonen gebruiken. Posts kunnen deze functie standaard niet gebruiken in WordPress.
  • WordPress berichten worden weergegeven in RSS feeds terwijl Paginas zijn uitgesloten van feeds.

Er is geen limiet aan het aantal dat je kunt maken in WordPress en het is mogelijk om een website te maken met alleen pagina’s en helemaal geen posts te gebruiken. Hoewel ze geacht worden statische inhoud te hebben, betekent dat niet dat gebruikers ze niet kunnen bijwerken. Pagina’s kunnen zo vaak als gebruikers willen worden bijgewerkt.

Gebruikers kunnen ook een pagina gebruiken als statische voorpagina van hun website en hun blogberichten op een andere plek van de site laten weergeven. Om te kiezen voor een statische voorpagina en blog page, moet een gebruiker de statische voorpagina inschakelen op Instellingen >> Lezen onder ‘Voorpagina weergaven’ optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *