Ga naar de inhoud

Wat is een plugin?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

In WordPress is een plugin een kleine softwaretoepassing die de mogelijkheden en functies van een WordPress website uitbreidt.

Plugins spelen een belangrijke rol bij het bouwen van fantastische websites. Ze maken het gemakkelijker voor gebruikers om functies aan hun website toe te voegen zonder ook maar één regel code te kennen.

Er zijn meer dan 50.000 gratis plugins beschikbaar in de WordPress.org plugin directory en duizenden premium plugins geschreven door externe ontwikkelaars zoals wijzelf.

Wat zijn WordPress plugins?

Plugins zijn apps waarmee u nieuwe functies en functionaliteit aan uw website kunt toevoegen, vergelijkbaar met de manier waarop mobiele apps dat doen voor uw smartphone. Er is een populair gezegde in de WordPress gemeenschap: “Daar is een plugin voor.”

WordPress is zo ontworpen dat andere ontwikkelaars er hun eigen code aan kunnen toevoegen. De WordPress plugin API biedt een robuuste set hooks en filters waarmee ontwikkelaars bestaande WordPress-functionaliteit kunnen aanpassen of nieuwe functionaliteit kunnen toevoegen.

U vindt uw plugins op de Plugins >> Nieuwe toevoegen pagina in de admin zijbalk. Hier kunt u uw bestaande plugins activeren en deactiveren en nieuwe plugins installeren.

Zijn WordPress Plugins veilig?

Veiligheid is nooit gegarandeerd. Sommige plugins kunnen slecht gecodeerd zijn, en andere kunnen conflicteren met een andere plugin of met uw thema. Hackers kunnen ook slecht gecodeerde plugins gebruiken om problemen op een website te veroorzaken.

Daarom is het belangrijk om een plugin alleen te kiezen uit gerenommeerde pluginrepositories of pluginmakers van derden die je vertrouwt.

Gelukkig kun je veel leren over een plugin voordat je hem op je website installeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *