Ga naar de inhoud

Wat is HTML?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

Een van de beste dingen van WordPress is het gebruiksgemak, zelfs voor beginners. Je kunt in wezen een functionele website maken zonder enige technische kennis.

Maar als je eenmaal vertrouwd bent met het platform, is het toevoegen van HTML aan WordPress een uitstekende manier om meer controle over je site te krijgen.

HTML is een van de primaire bouwstenen waar elke WordPress site op steunt. Met zelfs een basiskennis van HTML kan je verschillende aanpassingen maken aan de manier waarop je pagina’s eruit zien en werken.

En zelfs als je nog nooit een regel code hebt aangeraakt, is deze taal vrij eenvoudig op te pikken en te gebruiken.

Wat HTML is (en waarom het belangrijk is)

Zelfs als je geen webdeveloper bent, is de kans groot dat je op zijn minst van HTML hebt gehoord – het is synoniem met het maken van websites. HTML is echter geen programmeertaal zoals JavaScript of Python. Die coderingstools worden gebruikt om programma’s vanaf de grond op te bouwen, en zijn complexer. In plaats daarvan is HTML een zogenaamde ” markup-taal “.

Kortom, het is ontworpen om inhoud zoals tekst en afbeeldingen te beïnvloeden. Het wordt gebruikt om inhoud te annoteren (of te markeren) door instructies toe te voegen over hoe die moet worden weergegeven. Daarom is HTML gemakkelijker te gebruiken en te begrijpen.

Als je wilt zien hoe HTML er eigenlijk uitziet, hoef je alleen maar een WordPress bericht of pagina te openen. Ga dan naar het tabblad Tekst van de editor:

Dit kan er op het eerste gezicht uitzien als wartaal. Kijk echter goed en je zult zien dat al je inhoud er nog steeds staat. De tekst is geschreven zoals hij is, maar al het andere is HTML die de opmaak, het uiterlijk, de lay-out en nog veel meer van uw inhoud regelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *