Geschatte leestijd: 3 minuten

JavaScript is een programmeertaal waarmee je interactieve functies aan je website kunt toevoegen. Door te leren hoe je het op je WordPress site kunt gebruiken, inclusief specifieke secties, kun je de code effectiever gebruiken.

Er zijn meerdere manieren om JavaScript toe te voegen aan je WordPress pagina’s en berichten. Of je nu een plugin gebruikt, functies en hooks gebruikt, of de bestanden van je thema bewerkt, je kunt de aanpassingen krijgen die je wilt.

Kun je JavaScript gebruiken in WordPress?

JavaScript is een programmeertaal die je kunt gebruiken om de gebruikerservaring (UX) van een website te verbeteren door deze interactiever en responsiever te maken.

Je kunt JavaScript bijvoorbeeld gebruiken om een pop-upvenster te maken wanneer een bezoeker op een knop klikt. Je zou ook een bericht kunnen weergeven wanneer iemand met de muis over een element op je pagina gaat.

JavaScript kan rekenmachines, videospelers en andere tools toevoegen aan WordPress pagina’s en berichten. Hoewel je enige basiskennis van HTML en CSS nodig hebt om JavaScript aan WordPress toe te voegen, is het een vrij eenvoudig proces.

Wat je moet doen voordat je JavaScript-code toevoegt

Bij het toevoegen van JavaScript-code aan je WordPress-site is het belangrijk om te onthouden dat fouten in je code je hele site kunnen breken. Als je niet comfortabel bent met het werken met code, wil je misschien een ontwikkelaar inhuren om je te helpen.

Zorg anders voor een back-up van uw site voordat u wijzigingen aanbrengt. Op die manier kun je, als er iets misgaat, altijd terug naar een werkende versie van je website.

Er zijn twee onderdelen van je WordPress site waarvan je een back-up moet maken voordat je aanpassingen toevoegt:

Database: Waar al je berichten, pagina’s, instellingen en configuraties zijn opgeslagen.
Bestanden: Je afbeeldingen, video’s, thema’s en plugins.

Je kunt een plugin zoals Jetpack gebruiken om snel en eenvoudig een back-up te maken van je WordPress site. Een andere optie is om handmatig een back-up van je bestanden te maken. Je zou ook moeten overwegen om een child theme te maken voor het toevoegen van aangepaste code.

Een child theme is een duplicaat van je huidige thema dat je kunt aanpassen zonder de originele code aan te tasten. Je kunt gewoon het originele thema activeren om wijzigingen terug te draaien als je een fout maakt. Zo kunt je ook je ouderthema bijwerken zonder de codewijzigingen die je gemaakt hebt te verliezen.

Bovendien zou je kunnen overwegen je aangepaste JavaScript te testen op een staging site voordat je het toevoegt aan je live site. Een staging site is een kopie van je live website die je kunt gebruiken voor testdoeleinden. Het is een goed idee om er een te maken voor het geval er iets misgaat met je JavaScript-wijzigingen.

Je bent er bijna...


Waar mogen we hem naartoe sturen?

You have Successfully Subscribed!

WordPress APK Checklist

Jouw WordPress website weer helemaal gezond en up-to-date krijgen?

You have Successfully Subscribed!