Geschatte leestijd: 2 minuten

MySQL is het databasebeheersysteem dat WordPress gebruikt om uw bloginformatie op te slaan en op te halen. Het fungeert als een archiefkast voor uw website en wordt uitgesproken als ‘my sequel’.

De databasetoepassing is momenteel eigendom van Oracle Corporation en is open source software met een licentie onder de GPL en gratis beschikbaar.

Hoewel u WordPress kunt gebruiken zonder te weten hoe MySQL werkt, kan een basiskennis u helpen problemen met uw WordPress site op te lossen.

Wat is een database?

MySQL is een relationeel database management systeem dat meerdere gebruikers en databases aankan. Het draait als een server en wordt geïnstalleerd op je WordPress hosting server.

Zie het als een digitale archiefkast die alle gegevens op je website organiseert en opslaat.

Informatie wordt opgehaald, toegevoegd en verwijderd uit tabellen in de database met behulp van een speciale programmeertaal die SQL heet, oftewel Structured Query Language. Een SQL-instructie om gegevens op te halen wordt een query genoemd.

U hoeft niet te begrijpen hoe databases werken of de SQL-taal te leren om WordPress te gebruiken. Dit gebeurt allemaal automatisch achter de schermen. Kennis van MySQL kan echter wel helpen bij het oplossen van problemen.

U kunt veel WordPress-fouten oplossen door direct met de database te werken, vooral wanneer u niet kunt inloggen in het WordPress-administratiesysteem. U kunt bijvoorbeeld een WordPress wachtwoord resetten, een admin gebruiker toevoegen en het WordPress e-mailadres wijzigen.

Je kunt je MySQL database benaderen met phpMyAdmin. Dit is een webapplicatie waarmee je MySQL databases kunt beheren via een webbrowser. U vindt het in het configuratiescherm van uw webhosting provider.

Hoe maakt WordPress gebruik van MySQL?

WordPress slaat veel informatie op in een database, waaronder berichten, pagina’s, opmerkingen, categorieën, tags, aangepaste velden, gebruikers en andere WordPress-instellingen.

Daarom wordt u bij de eerste WordPress installatie gevraagd om een databasenaam, host, gebruikersnaam en wachtwoord op te geven.

Deze informatie wordt opgeslagen in het configuratiebestand wp-config.php.

Tijdens de installatie gebruikt WordPress de informatie die u verstrekt over de database om tabellen aan te maken en standaard installatiegegevens in die tabellen op te slaan.

Je bent er bijna...


Waar mogen we hem naartoe sturen?

You have Successfully Subscribed!

WordPress APK Checklist

Jouw WordPress website weer helemaal gezond en up-to-date krijgen?

You have Successfully Subscribed!