Ga naar de inhoud

Wat is WooCommerce?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

De wereld van e-commerce en online verkoop blijft groeien. Er zijn vandaag naar schatting 12 miljoen – 28 miljoen e-commerce sites.

WooCommerce is een van de toonaangevende e-commerce platforms in de wereld. Het heeft meer dan 27% marktaandeel en voedt bijna 13% van alle e-commerce sites op het internet.

Het is een van de gemakkelijkste oplossingen voor het maken en beheren van e-commerce websites op WordPress. En niet te vergeten, het is nog gratis ook!

Als je nog niet bekend bent met WooCommerce en er meer over wilt weten, ben je op de juiste plaats. In dit artikel behandelen we alles wat je erover moet weten.

Te beginnen met wat WooCommerce is, de functies, de voordelen, en hoe je een online winkel begint met het platform. Laten we er meteen induiken!

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een open-source flexibele software oplossing gebouwd voor op WordPress gebaseerde websites. Het wordt vaak gebruikt om online e-commerce winkels te creëren.

Met deze softwareoplossing kan iedereen van zijn gewone website een volledig functionerende online winkel maken, compleet met alle nodige e-commerce functies.

Gebruikers kunnen ook gemakkelijk hun online winkels beheren. Van het instellen van productdisplays en het beheren van bestellingen, tot het accepteren van meerdere betalingsgateways.

Wat nog beter is, deze oplossing is gratis te gebruiken! Gebruikers kunnen de WooCommerce plugin gemakkelijk downloaden uit de officiële WordPress plugin directory.

WooCommerce komt ook met een beginnersvriendelijke interface. Je hoeft geen expert in IT of codering te zijn om te beginnen. Veel bedrijven kiezen er dus voor om het te gebruiken.

Volgens Barn2 draaien vandaag de dag ongeveer 3,8 miljoen online winkels op WooCommerce. Van winkels, boekhandels, FnB tot donatiebureaus.

Dit platform werd voor het eerst gelanceerd in 2011 door een bedrijf genaamd WooThemes. Vervolgens werd het in 2015 overgenomen door Automattic, het moederbedrijf van WordPress.

Toen WordPress en WooCommerce fuseerden, escaleerde hun groei. Tot op heden blijft Automattic een actieve ontwikkelaar voor WooCommerce en zijn extensies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *