Ga naar de inhoud

Wat is WordPress.com?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

WordPress.com is een eigen blog hosting service provider. WordPress.com is NIET direct gerelateerd aan WordPress.org, de thuisbasis van de meest populaire open source CMS software, WordPress.

Hoewel WordPress.com blog hosting service WordPress gebruikt in de kern, zijn er verschillende beperkingen aan WordPress.com.

U kunt geen plugins installeren op uw gratis WordPress.com site, wat een van de beste eigenschappen is van het gebruik van WordPress. We hebben veel gebruikers gehoord die van hosted WordPress naar een zelf gehoste WordPress.org site zijn overgestapt omdat ze niet beperkt wilden worden in wat ze met hun site konden doen.

U kunt ook geen aangepaste thema’s gebruiken op de gratis plannen van WordPress.com.

Daar komt nog bij dat je beperkt bent in termen van monetisatie. U kunt geen advertentieplatforms zoals Google Adsense gebruiken op uw gratis WordPress.com site om er geld mee te verdienen. In plaats daarvan zal WordPress.com advertenties op uw website tonen, tenzij u opwaardeert naar hun betaalde plannen.

Update: In de afgelopen jaren hebben ze de mogelijkheid toegevoegd voor gebruikers om plugins en aangepaste thema’s te installeren, maar het is alleen beschikbaar op hun Business plan dat €33 per maand kost (of €25 per maand als je vooraf betaalt voor een heel jaar).

Dit is waarom de meeste slimme ondernemers gewoon populaire WordPress hosting providers zoals Bluehost of SiteGround gebruiken, die u alle kracht van WordPress geven zonder enige beperkingen voor zo laag als €3 per maand (in principe bespaart u 80% – 90%).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *