Ga naar de inhoud

Wat is WordPress.org?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

WordPress.org aka “het echte WordPress”, is het populaire website platform waar je alle goede dingen over hebt gehoord.

Het is een open-source software, en het is 100% gratis voor iedereen om te gebruiken. Alles wat je nodig hebt is een domeinnaam en webhosting. Daarom wordt het ook wel zelf gehoste WordPress genoemd.

Hieronder vindt je de voor- en nadelen van het gebruik van het zelf gehoste WordPress.org om je website of blog te bouwen.

Voordelen van WordPress.org

Met WordPress.org heb je volledige controle over je website. Je bent vrij om alles te doen wat je wilt en het aan te passen zoveel als je wilt.

Hier zijn enkele van de voordelen van het kiezen van WordPress.org om jouw website te bouwen, en de reden waarom het onze #1 keuze is voor de beste website bouwer.

  • De WordPress software is gratis, open-source, en super eenvoudig te gebruiken. WordPress wordt gebruikt door meer dan 43% van alle websites op het internet (Zie waarom is WordPress gratis?).
  • Je bent eigenaar van je website en al zijn gegevens. Je site zal NIET worden uitgeschakeld omdat iemand besluit dat het tegen hun servicevoorwaarden is (zolang je niet iets illegaals doet). Je hebt volledige controle.
  • Je kunt gratis, betaalde en aangepaste WordPress plugins / apps toevoegen aan je website.
  • Je kunt het ontwerp van je website naar wens aanpassen. Je kunt elk gratis of premium WordPress thema toevoegen dat je wilt. Je kunt ook volledig aangepaste ontwerpen maken of alles aanpassen wat je wilt.
  • Je kunt daadwerkelijk geld verdienen aan je WordPress site door je eigen advertenties te draaien zonder de inkomsten met iemand te delen.
  • Je kunt krachtige tools zoals Google Analytics gebruiken voor aangepaste analyses en tracking.
  • Je kunt zelf gehoste WordPress gebruiken om een online winkel te maken om digitale of fysieke producten te verkopen, creditcard betalingen te accepteren, en de goederen direct vanaf je website te leveren / verzenden.
  • Je kunt ook lidmaatschapssites maken en lidmaatschappen verkopen voor premium content, cursussen, enz. en een online gemeenschap opbouwen rond je website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *