Ga naar de inhoud

Wat zijn tags?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

WordPress Tags zijn een van de standaard taxonomieën die kunnen worden gebruikt om uw blogberichten te organiseren. Ze bestaan gewoonlijk uit één of twee woorden en beschrijven specifieke details van een bericht.

Als u bijvoorbeeld een bericht over een boek hebt geschreven, kunt u tags gebruiken om de auteur, de uitgever en de behandelde onderwerpen te beschrijven.

Tags verbeteren de bruikbaarheid van uw site door bezoekers te helpen snel een specifiek onderwerp te vinden zonder al uw berichten te hoeven scannen.

Hoe voeg je Tags toe in WordPress

U kunt tags aanmaken en beheren via de pagina Berichten >> Tags op uw Admin zijbalk. U ziet het gedeelte ‘Nieuwe tag toevoegen’ aan de linkerkant.

Hier kunt u de naam en de slug van uw nieuwe tag invoeren. Een slug is de permalink voor de tag en helpt deze te identificeren in uw tag archieven door die specifieke tag URL te geven.

U kunt het vak ‘Beschrijving’ gebruiken om verder uit te leggen waar uw tag over gaat. De beschrijving is optioneel en kan zo kort of zo lang zijn als u zelf wilt.

Tot slot klikt u op de knop ‘Nieuwe tag toevoegen’. De nieuwe tag wordt toegevoegd aan de linkerkant van het scherm terwijl het scherm ‘Nieuwe tag toevoegen’ wordt vernieuwd zodat u nog een tag kunt toevoegen.

U kunt ook tags toevoegen terwijl u in het postbewerkingsscherm bent, door gewoon te typen in het veld ‘Tags’ aan de rechterkant van uw scherm. Wanneer u meer dan één tag toevoegt, scheidt u ze met komma’s.

Je kunt ook kiezen uit tags die je eerder hebt aangemaakt door de eerste paar letters van een tag in te typen en dan te klikken op de tag die je wilt gebruiken. Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Toevoegen’.

Categorieën en tags zijn standaard beperkt tot berichten en u kunt ze niet toewijzen aan pagina’s of mediabestanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *