WordPress updates

Het regelmatig bijwerken van je WordPress website, plugins en thema’s is van groot belang. Hier zijn diverse redenen voor:

  • ZHet verbeteren van de beveiliging van je website.
  • ZHet oplossen van bugs (fouten) op je website.
  • ZHet toevoegen en verbeteren van functionaliteiten.
  • ZHet optimaliseren van de snelheid van je website.
WordPress updates

Waarom is WordPress updaten nodig?

Het is van groot belang om de beveiliging van je WordPress website regelmatig te verbeteren. Aangezien WordPress een populair platform is, trekt het niet alleen goedbedoelde bezoekers aan, maar ook kwaadwillende personen. Door regelmatige updates te installeren, wordt de beveiliging van je website aanzienlijk verbeterd, waardoor het risico op een hackaanval wordt verminderd.

Bovendien is het onvermijdelijk dat er af en toe foutjes sluipen in de ontwikkeling van de software. Door je website up-to-date te houden en regelmatig updates te installeren, worden veel van deze fouten opgelost door de actieve WordPress community. Ook worden regelmatig nieuwe functionaliteiten toegevoegd of verbeterd.

Kortom, door je WordPress website, plugins en thema’s up-to-date te houden, zorg je ervoor dat je website veilig blijft en optimaal blijft functioneren.

WordPress zelf updaten

Als je je WordPress website wilt updaten, is het mogelijk om dit zelf te doen. Het is echter sterk aan te raden om eerst een back-up te maken van je website en database voordat je begint. Op deze manier kun je terug naar de meest recente versie van je website mocht er iets misgaan tijdens het updaten.

Bij WordPress zijn er twee manieren om te updaten: automatisch en handmatig. Wij raden het automatisch updaten af, omdat je dan geen controle meer hebt over het proces. Vanaf WordPress versie 2.7 en hoger kun je via de backend een automatische update uitvoeren naar de meest recente versie. Wanneer er updates beschikbaar zijn, krijg je hiervan een melding bovenaan de pagina in de backend. Het updaten is een relatief eenvoudige taak en vereist geen diepgaande technische kennis.

Updates en onderhoud uitbesteden?

Het is begrijpelijk als je bang bent dat het updaten van je WordPress website niet goed zal verlopen. Hoewel het eenvoudig lijkt, is het mogelijk dat de update niet altijd vlekkeloos verloopt. Zelfs als je gebruikmaakt van een handleiding, kan het voorkomen dat een plug-in niet meer werkt na een update of dat de hele website verdwijnt. Dat is natuurlijk iets wat je wilt vermijden. Het negeren van updates is echter ook geen optie, dus het is belangrijk om hier iets aan te doen.

Als je hulp nodig hebt bij het updaten van je WordPress website, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij bieden verschillende pakketten aan en kunnen je helpen bij het updaten van je website. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Updates

Inbegrepen bij alle onderhoudspakketten

  • ZUitgevoerd door onze specialisten
  • ZFouten bij updates worden direct opgelost
  • ZHandmatig uitgevoerde updates

Bekijk onze pakketten en kies het pakket dat bij jou en jouw website past.

Wat klanten zeggen

Onderhoud met een persoonlijke touch

Het geeft heel veel rust om te weten dat er altijd iemand achter je staat als het om je website gaat. Veel op mijn website doe ik zelf, maar als ik dan toch een vraag heb of ergens niet uit kom dan is het één berichtje en ik ben al snel geholpen en kan weer verder.

Terence van Doesburg

Doen wat ik het leukst vind

Ik kan me weer volledig bezighouden met wat ik het leukst vind, fotograferen. De technische kant laat ik over aan WordPress uptodate.

Kwinten Yildiz

Het uitbesteden van het onderhoud van mijn website was de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Met weinig technische kennis was het altijd een hele opgave als er iets veranderd moest worden op mijn website. Dat is nu verleden tijd, een simpel mailtje is nu voldoende om een wijziging op mijn website gedaan te krijgen.

Jan Platenkamp

WordPress Blog

Je bent er bijna...


Waar mogen we hem naartoe sturen?

You have Successfully Subscribed!