WordPress Monitoring
Wanneer je afhankelijk bent van je online identiteit, zoals bij inkomsten of informatievoorziening aan je bezoekers, is het cruciaal om je website of webshop goed in de gaten te houden. Door je site regelmatig te monitoren, kun je proactief reageren op eventuele problemen, zoals een offline website of andere mankementen. Dit stelt je in staat om als eerste op de hoogte te zijn en je kostbare bezoekers te behoeden voor eventuele teleurstellingen.
- ZAltijd jouw website veilig in de lucht
- ZProactief oplossen van bugs (fouten) op je website.
- ZAls eerste op de hoogte als er problemen zijn
- ZWe staan direct voor je klaar als er iets is

Wat als je website offline gaat?
Een website kan vaak offline gaan door een slechte update, een fout in de WordPress-code, een te vol geheugen of een hack. Dit kan leiden tot veel gedoe en stress. Het kan namelijk enige tijd duren voordat je het probleem hebt gevonden en er actie op hebt kunnen ondernemen.
Dit kan resulteren in een aanzienlijke downtime, wat op zijn beurt weer schadelijk kan zijn voor je reputatie en potentiële klanten kan kosten. Het verlies van klanten betekent immers ook het verlies van omzet.
Als je het onderhoud van je WordPress-website uitbesteedt, hoef je je geen zorgen te maken over lange perioden van downtime. Dit komt omdat vrijwel elke onderhoudspartij monitoring biedt.
Door middel van monitoring wordt je website voortdurend in de gaten gehouden, zodat er onmiddellijk actie kan worden ondernomen bij eventuele fouten. Hierdoor ben je verzekerd van een snelle reactietijd en voorkom je dat je website onnodig lang offline blijft.
Hoe gaat WordPress monitoring in zijn werk
Onze software voert voortdurend controles uit om ongewenste activiteiten op te sporen. Als we een website beheren en monitoren, gaat er een alarm af als de website een andere statuscode heeft dan 200. Het kan zijn dat je niet bekend bent met deze codes, maar 200 betekent dat je website zonder problemen online is. Andere bekende statuscodes zijn bijvoorbeeld:
- 301 en 302: deze codes worden gebruikt om te verwijzen naar een andere URL
- 404: dit betekent dat de gevraagde pagina niet kan worden gevonden of is verwijderd
- 500: dit geeft aan dat er een interne serverfout is opgetreden (Internal Server Error)
Als er een alarm afgaat vanwege een andere statuscode dan 200, dan nemen wij direct actie om het probleem op te lossen. Zo zorgen we ervoor dat jouw website altijd goed blijft functioneren en voorkomen we onnodige downtime.
Waarom moet je je website monitoren?
Wanneer er zich problemen voordoen op jouw website, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van op de hoogte zijn, zodat je snel kunt handelen. Problemen op je website kunnen namelijk ernstige gevolgen hebben voor je bedrijf. Zo kan het leiden tot verlies van omzet en is het zonde van je marketingbudget wanneer je SEA-advertenties nog wel draaien terwijl je website niet werkt.
Daarom is het belangrijk om je website voortdurend te monitoren en eventuele problemen direct aan te pakken. Door middel van monitoring kunnen we onmiddellijk ingrijpen als er problemen optreden en zo voorkomen dat deze problemen leiden tot onnodige kosten en omzetverlies.
Zo zorgen we ervoor dat jouw website altijd optimaal blijft functioneren en dat jouw bedrijf zo min mogelijk hinder ondervindt van eventuele problemen.
Wat houden we allemaal voor je in de gaten?
Tijdens het monitoren van jouw website of webshop worden verschillende aspecten in de gaten gehouden:
Uptime monitoring:
Onze belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat jouw website altijd beschikbaar is en up-to-date blijft.
Security monitoring:
Aangezien WordPress een populair doelwit is voor hackers, controleren wij voortdurend of jouw website veilig is en of er geen risico’s of verdachte inlogpogingen zijn.
Mail- en blacklist monitoring:
Wij controleren of jouw uitgaande e-mails schoon zijn en of jouw mailserver niet op een blacklist staat.
Performance en link monitoring:
Wij monitoren de prestaties van jouw website, inclusief de snelheid en gebruiksvriendelijkheid, en controleren de status van de verschillende linkjes om te voorkomen dat er dode links op jouw website staan.
Opvolging:
Wanneer er een probleem wordt gedetecteerd, komen wij direct in actie om ervoor te zorgen dat jouw website zo snel mogelijk weer probleemloos online is.
Onze onderhoudspakketten bieden naast monitoring nog veel meer voordelen. Kijk hier om te zien wat er allemaal bij onze pakketten inbegrepen zit. Als je advies nodig hebt, staan we altijd klaar om je te helpen.
Monitoring
Inbegrepen bij het Silver & Gold pakket
- ZBeveiliging monitoring
- ZE-mail & spam monitoring
- ZUptime monitoring
Bekijk onze pakketten en kies het pakket dat bij jou en jouw website past.
Wat klanten zeggen
Onderhoud met een persoonlijke touch
Het geeft heel veel rust om te weten dat er altijd iemand achter je staat als het om je website gaat. Veel op mijn website doe ik zelf, maar als ik dan toch een vraag heb of ergens niet uit kom dan is het één berichtje en ik ben al snel geholpen en kan weer verder.
Terence van Doesburg
Doen wat ik het leukst vind
Ik kan me weer volledig bezighouden met wat ik het leukst vind, fotograferen. De technische kant laat ik over aan WordPress uptodate.
Kwinten Yildiz
Het uitbesteden van het onderhoud van mijn website was de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Met weinig technische kennis was het altijd een hele opgave als er iets veranderd moest worden op mijn website. Dat is nu verleden tijd, een simpel mailtje is nu voldoende om een wijziging op mijn website gedaan te krijgen.
Jan Platenkamp
WordPress Blog
Waarom is snelheid belangrijk voor je WordPress site?
Waarom is snelheid belangrijk voor je WordPress site? Studies tonen aan dat van 2000 tot 2016 de gemiddelde menselijke aandachtsspanne is gedaald van 12 seconden naar 7 seconden. Wat betekent dit voor jou als website eigenaar? Je hebt heel weinig tijd om gebruikers je inhoud te laten zien en
7 beste countdown plugins voor WordPress (gemakkelijk in gebruik)
Wil je een countdown timer toevoegen aan je WordPress website? Countdown plugins voor WordPress zijn een geweldige manier om anticipatie, opwinding en een FOMO effect op je website te creëren. Er zijn veel verschillende countdown plugins waarmee je een countdown timer kunt maken, dus welke moet je gebruiken? In
50 meest voorkomende WordPress errors en hoe je ze kunt oplossen
Hoewel WordPress heel gemakkelijk te gebruiken is, zijn er enkele veel voorkomende “WordPress errors” die je in paniek kunnen brengen. Het goede is dat de WordPress error die je op je site ziet hoogstwaarschijnlijk al door iemand voor jou is gemeld en opgelost. In dit artikel behandelen we de
Volledige post vs samenvatting op WordPress Archief pagina’s?
Vraag je je af of je op je WordPress archief pagina’s een samenvatting moet gebruiken in plaats van volledige berichten? Een samenvatting biedt je bezoekers een snelle blik op je inhoud. Gebruikers kunnen het korte uittreksel lezen en beslissen of ze de hele blog willen bekijken. Het gebruik van
Hoe voer je een WordPress beveiligingsaudit uit? (checklist)
Hoe weet je of je website veilig is? Wil je een grondige beveiligingsaudit uitvoeren om daar achter te komen? WordPress is van huis uit zeer veilig. Als je echter vermoedt dat er iets niet klopt, dan kan een beveiligingsaudit je helpen bij het identificeren van problemen die je moet
Voordelen van WordPress snelheid optimalisatie diensten (Top 10)
Een snellere website betekent minder verloren bezoekers door trage laadtijden, en meer tijd die je aan je inhoud besteedt. Het betekent ook betere zoekmachine rankings, aangezien Google en andere zoekmachines rekening houden met de laadtijd van de pagina bij het rangschikken van websites. En een snellere website betekent meer
WordPress.com vs WordPress.org – Wat is beter?
Wist je dat WordPress.com en WordPress.org eigenlijk twee heel verschillende platforms zijn? Vaak halen beginners WordPress.com en WordPress.org door elkaar, waardoor ze het verkeerde blogplatform voor hun behoeften kiezen. Zelfs degenen die weten dat het twee verschillende platforms zijn, zijn zich niet bewust van de verschillen tussen hen. Onze
Hoe kan je Google Docs in WordPress importeren (3 manieren)
Ben je op zoek naar een manier om eenvoudig Google Docs te importeren naar WordPress? Misschien schrijft je liever je berichten in Google Drive, maar het importeren van die inhoud in WordPress is niet eenvoudig. Als je een Google Doc probeert te kopiëren en te plakken in WordPress, dan
Hoe maak je een WordPress Website in 2023 (Ultieme Gids)
Wil je een website maken? Een website beginnen kan een angstaanjagende gedachte zijn, vooral als je geen techneut bent. Maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Na veel mensen geholpen te hebben een website te maken met WordPress, hebben we besloten de meest uitgebreide stap voor stap handleiding
7 dingen die u kunt doen als uw WordPress site offline gaat
Vraagt u zich af wat u moet doen als uw WordPress site steeds offline gaat? Een website die down (offline) is kan uw bedrijf schaden. Het creëert een slechte gebruikerservaring voor bezoekers die geen toegang hebben tot uw inhoud, en u kunt zelfs klanten en potentiële verkopen verliezen. In