Snelheid Optimalisatie

Een website die goed geoptimaliseerd is, speelt een cruciale rol bij het behalen van een hoge ranking in zoekmachines. Maar niet alleen zoekmachines hechten hier waarde aan, ook je bezoekers zullen een snelle en goed functionerende website zeker waarderen.

  • ZTevreden bezoekers
  • ZSupersnelle website/shop op desktop en mobiel
  • ZGroene Google Pagespeed of GTMetrix cijfers
  • ZGeoptimaliseerd door experts met ervaring
WordPress updates

WordPress optimalisatie

WordPress biedt talloze opties om je website een professionele uitstraling te geven. Dankzij plug-ins en widgets kan je gemakkelijk handige functionaliteiten integreren in je website. Het klinkt allemaal fantastisch, maar er is wel een belangrijk nadeel: deze toevoegingen kunnen je website aanzienlijk verzwaren en vertragen. Dit is iets wat je absoluut wilt vermijden, want elke extra seconde die je website nodig heeft om te laden kan leiden tot een verlies aan bezoekers.

Waarom zou je de snelheid optimaliseren?

Mogelijk denk je dat we het belang van een snelle website overdrijven, maar uit onderzoek van Google blijkt dat maar liefst 53% van de mobiele bezoekers een website verlaat als het meer dan 3 seconden duurt om de pagina te laden! Dat is meer dan de helft die afhaakt! Bovendien doet meer dan de helft van de Nederlanders tegenwoordig aankopen via hun mobiele telefoon. Elke seconde telt dus en kan zelfs leiden tot verlies van omzet…

Wacht even, geen paniek! Dit betekent niet dat je meteen al je plug-ins en widgets moet verwijderen. Hoewel deze toevoegingen je website zwaarder kunnen maken, kunnen ze ook belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Daarnaast houdt Google van gebruiksvriendelijke websites, dus wees ook niet te zuinig met plug-ins en widgets. De oplossing? Optimaliseer je WordPress-website regelmatig, omdat dit helaas geen eenmalige taak is.

Zelf je WordPress website optimaliseren

Enkele tips om zelf je website te optimaliseren:

Zorg voor snelle webhosting
De keuze voor een goede webhosting is van groot belang voor je website. Het is te vergelijken met het kiezen van een internetprovider. Je wilt altijd online en bereikbaar zijn, zonder vertragingen of storingen. Het is dus niet aan te raden om te bezuinigen op hosting, omdat goedkope hostingbedrijven meestal lagere kwaliteit, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en service bieden, wat uiteindelijk tot extra kosten kan leiden.

Optimaliseer je afbeeldingen
Het komt vaak voor dat afbeeldingen in hun volledige grootte worden geüpload, terwijl dit vaak onnodig is. Door afbeeldingen te optimaliseren, wordt overtollige data verwijderd en neemt de afbeeldingsgrootte af, wat de laadtijd van je website met tot wel 80% kan verminderen.

Gebruik een WordPress caching plugin
Hoewel dit wat complexer kan klinken, komt het erop neer dat WordPress bij elke pagina-lading een ingewikkeld proces moet doorlopen om de benodigde informatie te vinden, samen te voegen en aan de gebruiker te tonen. Met een caching plugin wordt een kopie van de pagina gemaakt na de eerste lading, die vervolgens wordt gebruikt als cacheversie voor volgende bezoekers. Dit kan de snelheid van je WordPress-website met tot wel 5 keer verhogen.

Controleer je WordPress plugins en widgets
Sommige plugins en widgets vereisen veel geheugen en/of laadtijd. Weeg af of elke plugin en widget een waardevolle toevoeging is aan je WordPress-website. Controleer al je plugins en vervang de slecht presterende plugins voor betere alternatieven.

Houd je database schoon
Hoe groter je database, hoe meer tijd het kost om de gegevens op te halen. Houd je database dus schoon en klein door bijvoorbeeld je post revisies te verwijderen, spam-reacties te controleren en te verwijderen, en je database regelmatig te optimaliseren.

Er zijn nog vele andere tips om je website te optimaliseren. Het optimaliseren van een WordPress-website is geen rocket science, maar het is belangrijk om dit regelmatig en grondig te doen. Sommige optimalisaties zijn eenvoudiger dan andere, maar het begint allemaal bij het kiezen van hoogwaardige WordPress-hosting. Van daaruit kun je stap voor stap andere optimalisaties uitvoeren.

Website laten optimaliseren

Heb je geen zin om je bezig te houden met het optimaliseren van je WordPress website? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij je helpen! Wij zijn experts in WordPress websites en weten precies hoe we je website kunnen optimaliseren. Tijdens onze werkzaamheden voeren we verschillende tests uit om ervoor te zorgen dat jouw website snel en efficiënt werkt. We optimaliseren onder andere de database en revisies, ruimen spam-reacties op en comprimeren scripts, afbeeldingen, stylesheets en andere bestanden. Ook voegen we een CDN toe voor een betere gebruikerservaring.

We begrijpen dat het optimaliseren van een website belangrijk is voor zowel bezoekers als zoekmachines. Bezoekers hebben immers een korte spanningsboog en willen niet wachten tot een website laadt. Ook willen zoekmachines de best mogelijke resultaten tonen aan hun gebruikers, en daarom worden snelle websites hoger geplaatst in de zoekresultaten. Wij houden deze factoren in ons achterhoofd en zorgen ervoor dat jouw website snel en gebruiksvriendelijk is. Hoe ver we gaan in het optimalisatieproces bepaal jij. Als je advies nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Optimalisatie

Inbegrepen bij het Gold pakket

  • ZWebsite optimalisatie
  • ZSnelle caching ingesteld
  • ZDatabase optimalisatie

Bekijk onze pakketten en kies het pakket dat bij jou en jouw website past.

Of bestel los:

Wat klanten zeggen

Onderhoud met een persoonlijke touch

Het geeft heel veel rust om te weten dat er altijd iemand achter je staat als het om je website gaat. Veel op mijn website doe ik zelf, maar als ik dan toch een vraag heb of ergens niet uit kom dan is het één berichtje en ik ben al snel geholpen en kan weer verder.

Terence van Doesburg

Doen wat ik het leukst vind

Ik kan me weer volledig bezighouden met wat ik het leukst vind, fotograferen. De technische kant laat ik over aan WordPress uptodate.

Kwinten Yildiz

Het uitbesteden van het onderhoud van mijn website was de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Met weinig technische kennis was het altijd een hele opgave als er iets veranderd moest worden op mijn website. Dat is nu verleden tijd, een simpel mailtje is nu voldoende om een wijziging op mijn website gedaan te krijgen.

Jan Platenkamp

WordPress Blog

Je bent er bijna...


Waar mogen we hem naartoe sturen?

You have Successfully Subscribed!