Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit is een tweezijdige tip:

www vs niet-www

Als je net je website lanceert, is de allereerste vraag die je misschien hebt of je www in je domein moet opnemen of niet. Sommige mensen hebben de indruk dat dit de SEO van je WordPress site zal beïnvloeden.

Simpel gezegd is er geen SEO voordeel aan het hebben van www in je domein. Het zal je rankings op geen enkele manier beïnvloeden. Maar dat wil niet zeggen dat je altijd voor een niet-www adres moet gaan. Er zijn een paar redenen waarom u het toch zou willen gebruiken:

  • Het gebruik van www als onderdeel van je domein was vroeger de standaard. Dat is nu niet meer zo. Zelfs wij gebruiken geen www hier bij Kinsta. Je ziet nog steeds sites die het gebruiken, simpelweg omdat het veranderen ervan ingewikkeld kan zijn en problemen kan veroorzaken. Veel oudere merken blijven het gebruiken.
  • Grote bedrijven met veel verkeer willen misschien www gebruiken vanwege DNS-records (Domain Name System). Naakte (niet-www) domeinen kunnen technisch gezien geen CNAME-record hebben om verkeer om te leiden voor failovers. Er zijn echter workarounds voor dit probleem.

Als het erop aankomt, is het gebruik van een www- vs. een niet-www-domein meer een kwestie van persoonlijke voorkeur. Misschien geeft u de voorkeur aan kortere URL’s, in dat geval kunt u kiezen voor een naakt domein.

Denk eraan, welke versie u ook kiest, u moet omleidingen instellen zodat slechts één versie toegankelijk is. Als u bijvoorbeeld www.kinsta.com bezoekt, wordt u gewoon omgeleid naar kinsta.com.

Vroeger kon u via Google Search Console instellen dat uw voorkeursdomein in de zoekresultaten werd weergegeven. Het platform stopte echter met deze optie in 2019. Nu kan het bepalen welke versie u verkiest op basis van de informatie die het van uw site verzamelt, zoals Schema-markup.

Het indienen van een sitemap is ook nuttig. Blijf zeker lezen om te zien hoe je dat goed doet.

Je bent er bijna...


Waar mogen we hem naartoe sturen?

You have Successfully Subscribed!

WordPress APK Checklist

Jouw WordPress website weer helemaal gezond en up-to-date krijgen?

You have Successfully Subscribed!