Ga naar de inhoud

SEO Vriendelijke Permalinks instellen

Door Koen Schipper op 5 mei, 2023

Geschatte leestijd: 2 minuten

Standaard maakt WordPress rommelige permalinks (URL-structuren) die gewoon niet erg schoon zijn. De standaardstructuur voegt momenteel de datum en de post- of paginanaam in de URL in, zoals dit:

https://wpuptodate.nl/2023/05/05/voorbeeld-bericht

Google geeft de voorkeur aan URL’s die de titel en/of trefwoorden van uw inhoud bevatten, maar kortere URL’s zijn over het algemeen beter. Wij raden u aan de permalink-instelling voor de postnaam te gebruiken, omdat deze schoon is en de SEO van uw site ten goede kan komen:

https://wpuptodate.nl/categorie/voorbeeld-bericht

U kunt overschakelen op een Postnaam permalink structuur door te klikken op Permalinks onder het Instellingen menu in uw WordPress dashboard. Selecteer Postnaam en klik op Wijzigingen opslaan:

SEO Vriendelijke Permalinks instellen

WordPress permalinks.
Het is echter belangrijk op te merken dat het wijzigen van uw permalink structuur nadat berichten live gaan, al uw eerdere links kan breken.

Als u de permalinkstructuur op een oudere site wijzigt, zorg er dan voor dat u eerdere URL’s omleidt naar de nieuwe door gebruik te maken van de omleidingsfunctie in MyKinsta of door gebruik te maken van een plugin van derden, zoals Permalink Manager Lite.

Als je op een andere host zit, zorg er dan voor dat je eerdere URL’s omleidt naar de nieuwe permalink door het .htaccess bestand te bewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *