Ga naar de inhoud

Wat is SEO?

Door Koen Schipper op 2 mei, 2023

Geschatte leestijd: 2 minuten

SEO is een acroniem dat staat voor Search Engine Optimization (ookwel: zoekmachine optimalisatie). Het is een strategie die door website eigenaren wordt gebruikt om meer verkeer te krijgen door hoger te scoren in zoekmachines.

Wat is SEO (definitie)
Zoekmachine optimalisatie gaat niet over het misleiden van Google of het bespelen van het systeem. Het gaat gewoon om het maken van een website met geoptimaliseerde code en opmaak, waardoor zoekmachines uw website gemakkelijk kunnen vinden.

Wanneer mensen op het web zoeken naar de onderwerpen waarover u schrijft, zal uw voor zoekmachines geoptimaliseerde inhoud hoger in de zoekresultaten verschijnen en krijgt u meer mensen die naar uw website doorklikken.

Waarom SEO belangrijk is
Zoekmachines zijn vaak de grootste bron van verkeer voor de meeste websites.

Google en andere zoekmachines gebruiken geavanceerde algoritmen om pagina’s te begrijpen en op de juiste manier te rangschikken in de zoekresultaten. Deze algoritmen zijn echter niet perfect – ze hebben nog steeds uw hulp nodig om te begrijpen waar uw inhoud over gaat.

Als uw inhoud niet is geoptimaliseerd, weten zoekmachines niet hoe ze die moeten rangschikken. Wanneer mensen zoeken naar de onderwerpen waarover u schrijft, verschijnt uw website niet op de pagina met zoekresultaten en loopt u al dat verkeer mis.

Het is echt belangrijk voor alle ondernemers om hun website zoekmachinevriendelijk te maken, zodat ze hun zoekverkeer kunnen maximaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *