Ga naar de inhoud

Gebruik Structured Data

Door Koen Schipper op 5 mei, 2023

Geschatte leestijd: 2 minuten

Je hebt de termen ‘structured data’ of ‘schema markup’ wel eens horen rondstrooien op het web. Structured data is extra code waarmee zoekmachines meer en betere gegevens kunnen leveren aan bezoekers via featured snippets.

Als u ooit een sterrenclassificatie naast een recensie op een SERP hebt gezien, hebt u de resultaten van structured data gezien. Hiermee kun je speciale plekken op SERP’s bereiken, die het vermogen hebben om je CTR drastisch te verhogen.

Het CXL Institute voerde een onderzoek uit en ontdekte dat bedrijven die sterbeoordelingen gebruikten een aanzienlijk hogere CTR zagen voor organische SERP’s, met stijgingen tot 35 procent. Zij concludeerden dat deze strategie wel degelijk betere resultaten oplevert.

Een andere belangrijke reden om structured data te gebruiken is dat het Google kan helpen beter te begrijpen wat uw bedrijf doet en hoe het in het web past. Dit kan helpen om uw merkkennispaneel te activeren, wat uw CTR voor merkzoekopdrachten kan stimuleren en uw website kan laten verschijnen in andere entiteit-specifieke zoekresultaten, zoals carrousels van concurrenten.

Veel WordPress-thema’s hebben schema markup gecodeerd, maar sommige niet. U kunt uw website of blogpost testen met de Google Structured Data Testing tool:

Over het algemeen wilt u nul fouten zien en enkele resultaten aan de rechterkant van het scherm. Als het helemaal leeg is, betekent dat dat je WordPress site geen schema markup heeft toegevoegd.

Yoast SEO heeft wat structured data ingebouwd. Klik in de WordPress admin, onder het SEO menu, op Search Appearance. Vul je Organisatienaam in en upload je Organisatielogo. Zodra je de wijzigingen hebt opgeslagen, heb je de Organisatie schema setup, die zichtbaar zou moeten zijn in Google’s gestructureerde data test tool.

Yoast voegt ook gestructureerde gegevens toe aan je pagina’s, wat betekent dat alle blogberichten met het schema Artikel zouden moeten verschijnen.

Als je nog een schema markup plugin wilt toevoegen aan je WordPress site, raden we de gratis Schema plugin aan. Deze voegt automatisch de benodigde code toe. Vervolgens kun je nog een test uitvoeren in de structured data testing tool van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *