Ga naar de inhoud

Het oplossen van de “De link die je volgde is verlopen” fout in WordPress

Door Koen Schipper op 25 maart, 2024

Geschatte leestijd: 4 minuten

Zie je ‘De link die je volgde is verlopen’ in WordPress?
Deze foutmelding geeft niet veel aanwijzingen over wat er mis is en daarom vinden WordPress beginners het moeilijk om op te lossen.
In dit artikel laten we je zien hoe je eenvoudig ‘de link die je volgde is verlopen’ in WordPress kunt oplossen. We zullen het ook hebben over de oorzaken van deze foutmelding en hoe je deze in de toekomst kunt vermijden.

De foutmelding ‘De link die je volgde verlopen’ treedt meestal op wanneer je een WordPress-thema of een plugin probeert te uploaden die groter is dan de bestandslimieten die zijn ingesteld door je WordPress hostingprovider.

Zo ziet de melding eruit:

Webhostingbedrijven bepalen de grootte van bestanden die je kunt uploaden naar WordPress om de algehele prestaties van je webserver te verbeteren. Grote bestanden kunnen er namelijk voor zorgen dat je website instabiel of traag wordt.

Je kunt de uploadlimiet voor bestandsgrootte zien door naar de pagina Media > Nieuwe toevoegen in je WordPress dashboard te gaan.

Dat gezegd hebbende, als deze instellingen te laag zijn, of je probeert een groter bestand te uploaden, dan kun je fouten zien zoals de geheugen uitgeput fout of de maximale uitvoeringstijd overschreden fout.

En als je een WordPress thema of plugin probeert te uploaden, dan is de fout die je te zien krijgt ‘De link die je volgde is verlopen’.

Met dat in gedachten, laten we eens kijken hoe je dit probleem eenvoudig kunt oplossen.

De snelste manier om ‘De link die je volgde is verlopen’ op te lossen is door de limieten voor bestandsuploads, PHP-geheugen en uitvoeringstijd voor je WordPress website te verhogen.

Er zijn meerdere manieren om dat te doen. We zullen ze je allemaal laten zien en je kunt degene kiezen die gemakkelijker lijkt en werkt in jouw hostingomgeving.

Methode 1: Limieten verhogen in het .htaccess-bestand

Een andere manier om je PHP resource limieten te verhogen is door .htaccess, een core-bestand van WordPress, te bewerken. Je kunt dit doen met een FTP client of de Bestandsbeheer app in cPanel.

Maak gewoon verbinding met je website via FTP en zoek het .htaccess bestand in de root of public_html map. Open het vervolgens om het te bewerken met een code editor.

Nu moet je de volgende regels code toevoegen onderaan jouw .htaccess-bestand:

php_value post_max_size 128M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

Je kan de waarden aanpassen zodat ze groter zijn dan het bestand dat je probeert te uploaden.

Vergeet tot slot niet om je wijzigingen op te slaan en het bestand terug te uploaden naar je website.

Methode 2: Limieten verhogen in het php.ini-bestand

Het php.ini bestand is een configuratiebestand dat wordt gebruikt door PHP en WordPress. Je moet verbinding maken met je WordPress site met een FTP-programma en zoeken naar het php.ini bestand in de hoofdmap van je site.

De meeste gebruikers hebben een gedeeld hostingaccount, dus het kan zijn dat ze dit bestand niet in de hoofdmap van hun site kunnen vinden. In dat geval moet u een leeg php.ini-bestand maken met een teksteditor zoals Kladblok en dit uploaden naar uw website.

Bewerk nu het php.ini bestand en voeg de volgende code toe:

upload_max_filesize = 128M
post_max_size = 128M
max_execution_time = 300

Vergeet niet je wijzigingen op te slaan en het bestand terug te uploaden naar je website.

Je kunt nu je website bezoeken en het thema- of plugin-bestand opnieuw proberen te uploaden. De foutmelding zou moeten verdwijnen en je zou het bestand moeten kunnen uploaden.

Als dat niet het geval is, probeer dan de volgende methode.

Methode 3: Werk je PHP-versie bij

Naast de vorige methoden kan het bijwerken van de PHP-versie mogelijk de foutmelding ‘De link die je volgde is verlopen’ in WordPress verhelpen. Dit komt omdat een verouderde PHP-versie compatibiliteitsproblemen kan veroorzaken, wat tot deze fout kan leiden.

Als alle bovenstaande methoden niet werken, dan moet je misschien contact opnemen met je WordPress hostingprovider om te kijken of het probleem bij hen ligt.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het eenvoudig oplossen van ‘De link die je volgde is verlopen’ in WordPress. Misschien wil je ook ons volledige artikel over hoe je de meest voorkomende WordPress fouten oplost lezen.

Heb je nog vragen, laat dan gerust een comment achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *