Ga naar de inhoud

Hoe los je een syntaxfout in WordPress op?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Vraag je je af hoe je een syntaxfout in WordPress kunt oplossen?

Er zijn zoveel WordPress tutorials die vereisen dat je code snippets toevoegt aan je website. Helaas kan een klein foutje ervoor zorgen dat de hele site kapot gaat, wat erg eng is, vooral voor nieuwe gebruikers. Als je iets nieuws aan het proberen was op je WordPress site en de volgende foutmelding kreeg “Syntax error, unexpected…”, raak dan niet in paniek.

In dit artikel laten we je zien hoe je de onverwachte syntaxfout in WordPress kunt oplossen.

De juiste syntax gebruiken om fouten te voorkomen

De syntaxfout wordt meestal veroorzaakt door een kleine maar cruciale fout in de syntax van je code.

Het kan bijvoorbeeld een ontbrekende komma zijn of een extra accolade die het hele script kan afbreken.

Heb je onlangs een fragment van het web geplakt? Een plugin bijgewerkt? Dan is de kans groot dat je precies weet waar je moet zoeken.

De syntaxfout oplossen met FTP

Om de syntaxfout te herstellen, moet je de code bewerken die deze fout veroorzaakte. Je kunt de code verwijderen of de syntaxis herstellen.

Vaak raken beginners in paniek omdat deze fout ervoor zorgt dat je hele site ontoegankelijk wordt. Als je de code hebt geplakt via de Appearance >> Editor sectie van je WordPress dashboard, dan ben je geblokkeerd. Bekijk onze gids over wat je moet doen als je bent buitengesloten van de WordPress admin.

Dus hoe bewerk je de code?

De enige manier om dit op te lossen is door toegang te krijgen tot het bestand dat je het laatst hebt bewerkt met FTP.

Nadat je het FTP-programma hebt geïnstalleerd, maak je verbinding met je website en ga je naar het themabestand dat bewerkt moet worden. Als je vergeten bent welk bestand je moet bewerken, kijk dan naar de foutcode. De foutcode vertelt je precies welk bestand en welke regel je moet bewerken.

Je kunt de code die je het laatst hebt toegevoegd verwijderen of de code in de juiste syntaxis schrijven. Zodra je klaar bent met het verwijderen of bewerken van de code, sla je het bestand op en upload je het terug naar je server.

Bezoek daarna je WordPress site, ververs de pagina en je zou moeten zien dat je site weer werkt.

Hoe je een syntaxfout in WordPress kunt voorkomen

Om te voorkomen dat je WordPress website weer kapot gaat, raden we altijd aan om aangepaste code toe te voegen met een code snippets plugin zoals WPCode.

Met WPCode kun je eenvoudig code snippets toevoegen in WordPress zonder dat je het bestand functions.php van je thema hoeft te bewerken.

Bovendien wordt het geleverd met slimme code snippet validatie om je te helpen veelvoorkomende code fouten te voorkomen.

Terwijl je je aangepaste code toevoegt, zal WPCode automatisch eventuele fouten opsporen. Als je met de muis over de fout gaat, verschijnen er handige instructies zodat je je fout eenvoudig kunt corrigeren.

WPCode zal ook onmiddellijk je aangepaste code deactiveren wanneer het een syntaxfout detecteert.

Nu hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je site kapot gaat bij het toevoegen van code snippets.

Wil je weten hoe je de 50 meest voorkomende errors in WordPress kan verhelpen? Lees dan onze volledige handleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel, laat hieronder een reactie achter en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *