Ga naar de inhoud

50 meest voorkomende WordPress errors en hoe je ze kunt oplossen

Door Koen Schipper op 28 mei, 2023

Geschatte leestijd: 23 minuten

Hoewel WordPress heel gemakkelijk te gebruiken is, zijn er enkele veel voorkomende “WordPress errors” die je in paniek kunnen brengen.

Het goede is dat de WordPress error die je op je site ziet hoogstwaarschijnlijk al door iemand voor jou is gemeld en opgelost.

In dit artikel behandelen we de 50 meest voorkomende WordPress fouten en laten we je zien hoe je al deze veelvoorkomende WordPress fouten kunt oplossen.

Belangrijk: Voordat je probeert een WordPress-fout op te lossen, moet je ervoor zorgen dat je een volledige WordPress-back-up hebt. Je kunt de Duplicator plugin gebruiken of deze tutorial gebruiken om handmatig een WordPress back-up te maken.

Als je je probleem niet kunt oplossen met de in dit artikel genoemde stappen, neem dan contact op met je WordPress hostingbedrijf.

Omdat dit een lang artikel is, hebben we hieronder een inhoudsopgave gemaakt voor een gemakkelijke navigatie.

Inhoudsopgave

Laten we eens kijken hoe je de meest voorkomende WordPress errors (één voor één) kunt oplossen.

1. Het verhelpen van een interne serverfout

Misschien wel de meest verwarrende WordPress-fout die een beginner kan tegenkomen is “Internal Server Error”, of soms “500 Internal Server Error”.

Deze foutmelding verschijnt meestal wanneer er iets mis is, maar de server niet in staat is om vast te stellen waar het probleem zit. Omdat de foutmelding niet aangeeft waar je de fout moet zoeken, is het aan jou om dit uit te zoeken.

We hebben een lijst met oplossingen samengesteld die je kunt proberen en één ervan zal je helpen om het op te lossen. Bekijk hoe je de interne serverfout in WordPress kunt oplossen.

2. Deze site ondervindt technische problemen.

WordPress heeft in WordPress 5.2 een beveiliging tegen fatale fouten geïntroduceerd. Deze functie toont een eenvoudige foutmelding waarin staat dat “Deze site ondervindt technische problemen”.

Voor alle details stuurt WordPress vervolgens een e-mailbericht op je WordPress admin e-mailadres. Dit e-mailbericht bevat een link om toegang te krijgen tot het back-end en te proberen de fout te herstellen.

WordPress herstelmodus

Deze foutmelding kan worden veroorzaakt door een van de in dit artikel genoemde fatale fouten. Als je geen toegang hebt tot de admin e-mail of geen WordPress e-mails kunt ontvangen dan wordt het moeilijker om te achterhalen welke fout zich voordoet.

De eenvoudigste manier om dit op te lossen is om ervoor te zorgen dat je WordPress admin e-mail adres correct is en dat je WordPress notificatie e-mails kunt ontvangen.

3. Hoe kan je een syntaxfout in WordPress oplossen?

Deze fout treedt meestal op wanneer je probeert code snippets toe te voegen in WordPress en per ongeluk iets over het hoofd hebt gezien of wanneer de code een onjuiste syntaxis heeft. Dit resulteert in een PHP parse error en je ziet een melding zoals:

Parse error- syntax error, unexpected $end in /public_html/site1/wp-content/themes/my-theme/functions.php op lijn 278

De foutmelding zou het onverwachte in de code aangeven en de locatie van het script waar de fout optrad met regelnummer. Om dit probleem op te lossen moet je de syntaxis corrigeren. Meestal is het een ontbrekend haakje, of een onverwacht karakter in de code. Hoe los je een syntaxfout in WordPress op?

4. Het oplossen van de ‘Error Establishing Database Connection’ error

Deze foutmelding is duidelijk dat je website geen verbinding kan maken met de database. Het oplossen van deze foutmelding kan echter lastig zijn voor beginners.

Meestal gebeurt dit wanneer een gebruiker zijn databasegegevens (database host, database gebruikersnaam en database wachtwoord) verkeerd heeft ingevoerd of gewijzigd. Soms reageert je databaseserver niet meer, of is je database corrupt.

Meestal gaat het echter om onjuiste inloggegevens voor de database. Bekijk de gebruikelijke oplossingen voor dit probleem. De error voor het maken van een databaseverbinding in WordPress oplossen

5. White Screen of Death van WordPress oplossen

Deze fout resulteert meestal in een gewoon wit scherm zonder foutmelding. Dit maakt het het meest raadselachtig, omdat je geen idee hebt waar te kijken en wat te repareren.

Meestal wordt het veroorzaakt wanneer een script de geheugenlimiet van PHP uitput. Het kan ook gebeuren door een configuratie op de server. Het is ook mogelijk dat een gebruiker alleen white screen of death ziet op bepaalde delen van zijn site. WordPress White Screen of Death oplossen

6. Het oplossen van WordPress Posts retourneert een 404 error

De symptomen van deze fout is dat wanneer een gebruiker een enkel bericht op zijn site bezoekt, hij een 404 page – not found error krijgt.

De gebruiker kan alle andere secties van zijn site bezoeken, inclusief het beheerdersgedeelte. De meest voorkomende oorzaak van dit probleem zijn de permalink-instellingen in WordPress. Om dit probleem op te lossen moet een gebruiker zijn permalink-instellingen opnieuw configureren of zijn herschrijvingsregels handmatig bijwerken. WordPress Posts 404 Foutmelding oplossen (stap voor stap)

7. De fout in de zijbalk onder de inhoud oplossen in WordPress

Een ander veel voorkomend probleem voor beginners is dat de zijbalk onder de inhoud verschijnt, terwijl hij naast de inhoud hoort te staan. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door WordPress-thema’s.

Soms wanneer gebruikers code toevoegen aan hun site, vergeten ze per ongeluk een html div tag te sluiten of voegen ze een extra afsluitende div toe, waardoor de lay-out van het thema wordt verbroken. Een andere veel voorkomende oorzaak is het gebruik van onevenredige breedte in CSS of het niet correct opheffen van float. Hoe de zijbalk onder de inhoud-fout in WordPress oplossen (eenvoudige oplossing)

8. Het oplossen van witte tekst en ontbrekende knoppen in de visuele editor van WordPress

Als je de klassieke WordPress editor gebruikt, dan kunnen soms knoppen uit de visuele editor verdwijnen of lege witte ruimtes gaan tonen in plaats van knoppen.

Dit probleem kan optreden wanneer aaneengeschakelde JavaScript niet werkt. Het kan ook worden veroorzaakt door ontbrekende of corrupte TinyMCE bestanden, of door een conflict met een andere plugin die de TinyMCE van WordPress wijzigt of uitbreidt.

Lees ons uitgebreide artikel hoe je dit probleem kunt oplossen.

9. De WordPress Memory Exhausted Error verhelpen – PHP geheugen verhogen

Aanwijzingen voor deze fout kunnen een wit scherm des doods zijn, of een foutmelding zoals deze:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 2348617 bytes) in /home/username/public_html/site1/wp-includes/plugin.php on line xxx

Deze fout treedt op wanneer een WordPress script of een plugin de standaard toegewezen geheugengrootte limiet uitput. Lees verder in ons uitgebreide artikel over dit probleem.

10. Wat te doen als je bent uitgesloten uit de WordPress Admin (wp-admin)

Soms kan het gebeuren dat je buitengesloten bent van het WordPress admin gebied. Dit kan gebeuren als je je wachtwoord bent vergeten en geen toegang hebt tot een e-mail met wachtwoordherstel.

Een plugin of code die ten onrechte probeert wijzigingen aan te brengen in het admin gedeelte kan u ook blokkeren. Het kan ook zijn dat je door een gehackte WordPress site geen toegang meer hebt tot het beheerdersgedeelte. In dit artikel hebben we de meest voorkomende oorzaken en oplossingen voor je uitgelegd.

11. Oplossing voor het verversen en omleiden van de WordPress aanmeldingspagina

Symptomen van dit probleem zijn dat wanneer een gebruiker probeert in te loggen op het WordPress dashboard, hij door WordPress wordt teruggeleid naar de inlogpagina.

Meestal gebeurt dit door verkeerde waarden voor site url en home url velden in de WordPress options tabel. Het kan ook worden veroorzaakt door slecht geconfigureerde permalink instellingen of redirects ingesteld in het .htaccess bestand.

12. Het probleem met het uploaden van afbeeldingen in WordPress oplossen

Soms merkt een gebruiker plotseling dat alle afbeeldingen van zijn site verdwenen zijn en gebroken plaatsaanduidingen tonen. Wanneer de gebruiker een afbeelding probeert te uploaden naar een bericht met behulp van de media uploader, resulteert dit in een foutmelding.

Al deze bestanden in de mediabibliotheek verschijnen als gebroken. Deze fout treedt op als gevolg van onjuiste bestands- en mapmachtigingen in een WordPress installatie. Een aantal factoren kan dit probleem veroorzaken.

13. Hoe veelvoorkomende problemen met afbeeldingen in WordPress op te lossen

Het uploaden van afbeeldingen naar een WordPress site kan verwarrend zijn voor iemand die nieuw is met WordPress. Een gebruiker kan er niet achter komen hoe hij afbeeldingen moet uitlijnen, hoe hij ze moet verkleinen of bijsnijden, of hoe hij ze moet weergeven in een galerijformaat.

Dit is geen fout of probleem in WordPress. Je moet gewoon vertrouwd raken met hoe WordPress omgaat met media.

14. De fout “Weet u zeker dat u dit wilt doen” in WordPress oplossen

Gebruikers kunnen deze fout tegenkomen in het beheerdersgedeelte van WordPress. De meest voorkomende oorzaak van deze fout is dat een plugin of thema Nonce niet goed gebruikt.

Nonce zijn speciale veiligheidssleutels die kunnen worden toegevoegd aan URL’s bij het uitvoeren van een beheerdersactie in WordPress. Soms gebruikt een plugin of thema deze niet correct, waardoor gebruikers deze foutmelding krijgen.

15. De fout Kort niet beschikbaar voor gepland onderhoud in WordPress oplossen

Soms als gevolg van een onvoltooide of onderbroken WordPress update kun je in WordPress de foutmelding “Kort niet beschikbaar voor gepland onderhoud” zien.

Wat daar gebeurt is dat WordPress je site in onderhoudsmodus zet tijdens een update. Als de update om de een of andere reden wordt onderbroken, dan krijgt WordPress niet de kans om uw site uit de onderhoudsmodus te halen. Deze fout zou je hele site blokkeren en onbeschikbaar maken voor zowel beheerders als bezoekers.

16. Het probleem dat WordPress geen e-mail verstuurt oplossen

Het meest voorkomende symptoom van dit probleem is het niet ontvangen van contactformulier of WordPress notificatie e-mails van je site.

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt doordat de meeste shared hosting providers de module voor het verzenden van e-mails uitschakelen of beperken om misbruik van hun servers te voorkomen.

17. Hoe WordPress RSS Feed errors op te lossen

De meeste WordPress RSS feed fouten worden veroorzaakt door slechte opmaak. Je kunt fouten als deze zien:

XML Parsing Error: XML or text declaration not at start of entity
Location: http://voorbeeld.nl/feed
Line Number 2, Column 1:

Afhankelijk van welke browser je gebruikt, kan je RSS feed foutmelding variëren. Je kunt deze foutmelding ook zien als je je feed in een browser bezoekt.

Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/username/voorbeeld.nl/wp-content/themes/twentyeleven/functions.php:433) in /home/username/voorbeeld.nl/wp-includes/pluggable.php on line 1228

WordPress voert RSS-feeds uit in XML, wat een strikte opmaaktaal is. Een ontbrekende regeleinde of een extra tab kan je RSS feed breken.

18. Fout 403 Forbidden herstellen in WordPress

De foutcode 403 Forbidden wordt getoond wanneer je serverpermissies de toegang tot een bepaalde pagina niet toestaan. Daarom gaat de fout meestal gepaard met de tekst:

403 Forbidden – You don’t have permission to access ‘/’ on this server.
Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Er zijn verschillende scenario’s wanneer je deze fout kunt zien. Onjuiste bestandspermissies, slecht gecodeerde beveiligingsplugins, of serverconfiguratie zijn de meest voorkomende boosdoeners. Ons artikel over het oplossen van de 403 Forbidden Error in WordPress zal je helpen om het probleem op te sporen en te verhelpen.

19. Oplossing voor probleem met te veel redirects in WordPress

Deze fout treedt meestal op door een verkeerd geconfigureerde redirectie. Zoals je weet heeft WordPress een SEO-vriendelijke URL-structuur die gebruik maakt van de redirect-functie. Verschillende andere populaire WordPress plugins gebruiken ook de redirect functionaliteit.

Wegens een verkeerde configuratie in om het even welk van deze redirect hulpmiddelen, kan je site eindigen met het redirecten van gebruikers naar een URL die hen eigenlijk terugstuurt naar de verwijzende URL. In dat geval zit de browser van de gebruiker vast tussen twee pagina’s, waardoor een redirect-lus ontstaat.

20. Hoe “Upload: Failed to Write File to Disk” Error in WordPress oplossen

Deze fout kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende is echter onjuiste mapmachtigingen.

Elk bestand en elke map op je website heeft een set machtigingen. Je webserver regelt de toegang tot de bestanden op basis van deze rechten. Onjuiste machtigingen voor een map kunnen je de mogelijkheid ontnemen om bestanden op de server te schrijven. Dit betekent dat je webserver geen nieuwe bestanden kan aanmaken of toevoegen aan die bepaalde map.

21. Probleem oplossen “Deze site bevat schadelijke programma’s” error in WordPress

Google markeert een website met deze waarschuwing als ze verdachte code vinden die een malware of trojan zou kunnen zijn. Soms is de reden hiervoor dat je website gehackt is en nu gebruikt wordt om kwaadaardige code te verspreiden.

Een andere veel voorkomende reden voor deze fout is het tonen van advertenties van reclamenetwerken van lage kwaliteit. Deze netwerken tonen soms advertenties die linken naar websites die kwaadaardige code verspreiden.

22. Hoe de gemiste geplande post fout in WordPress op te lossen

WordPress heeft deze prachtige functie waarmee je berichten kunt plannen die automatisch worden gepubliceerd op een bepaald tijdstip. De meeste bloggers vertrouwen op de toekomst om hun publicatieschema te beheren.

Soms mist WordPress echter geplande berichten om verschillende redenen. Als dit je meer dan een paar keer is overkomen, dan moet je dit probleem aanpakken.

23. Oplossen van fatale fout: Maximale uitvoeringstijd overschreden in WordPress

WordPress is hoofdzakelijk gecodeerd in de programmeertaal PHP. Om webservers te beschermen tegen misbruik is er een tijdslimiet ingesteld voor hoe lang een PHP-script kan draaien.

Sommige WordPress hosting providers hebben deze waarde op een hoger niveau ingesteld, terwijl andere het op een lager niveau hebben ingesteld. Wanneer een script de maximale uitvoeringstermijn bereikt, resulteert dit in een foutmelding “maximale uitvoeringstermijn overschreden”.

24. Het probleem met onjuiste thumbnails op Facebook oplossen in WordPress

Er zijn veel redenen waarom Facebook de juiste thumbnail niet kan raden. Een van de meest voorkomende redenen is het hebben van meerdere afbeeldingen in de og:image-tag waarbij je uitgelichte afbeelding kleiner is dan de rest van de afbeeldingen.

Facebook gebruikt Open Graph (og) tags, en plugins zoals All in One SEO en Yoast SEO voegen ze automatisch toe aan je site om te voorkomen dat de thumbnail ontbreekt.

25. Probleem met het uitloggen van WordPress oplossen

25. Probleem met het uitloggen van WordPress oplossen

WordPress plaatst een cookie in je browser om een inlogsessie te verifiëren. Deze cookie wordt ingesteld voor de WordPress URL die is opgeslagen in je instellingen sectie. Als je je aanmeldt vanaf een URL die niet overeenkomt met de URL in je WordPress instellingen, dan kan WordPress je sessie niet verifiëren.

26. Het oplossen van de Mixed Content Error in WordPress

Gemengde inhoud fouten worden veroorzaakt door onjuiste HTTPs / SSL instellingen op je WordPress site. Ze kunnen al dan niet de functionaliteit van uw website beïnvloeden, maar ze kunnen de SEO en gebruikerservaring van je website beïnvloeden.

In principe moeten op een website met SSL alle bronnen worden geladen via een HTTPs-URL. Je site kan inhoud hebben met HTTP URL’s, of een plugin of thema kan een bestand laden met HTTP. Dit veroorzaakt de mixed content error, omdat die bronnen niet via een veilig protocol worden geladen.

Om dit op te lossen, moet je uitzoeken welke bronnen onveilig worden geladen, en vervolgens hun URL’s repareren. Je kunt dit doen met een plugin of je kunt dit ook handmatig doen.

27. De knop Media toevoegen werkt niet in WordPress

De knop Media toevoegen in WordPress postbewerkingsschermen gebruikt JavaScript om de mediabibliotheek en uploader te starten. Maar soms kan een codeconflict van een plugin of thema met de kern van WordPress voorkomen dat JavaScript werkt.

Wat er gebeurt, is dat WordPress alle scripts in het beheergebied van WordPress combineert om de prestaties te verbeteren. Een script van een plugin of thema kan dit verstoren waardoor andere code in het script niet meer werkt.

28. Het oplossen van de 502 Bad Gateway Error in WordPress

502 Bad gateway error is een andere raadselachtige fout die kan verschijnen op je WordPress website. Het wordt meestal veroorzaakt wanneer het verzoek van een gebruiker aan een server te lang duurt om te verwerken zonder dat er een andere foutmelding wordt gegeven.

Deze vertraging kan een tijdelijke storing zijn, veroorzaakt door veel verkeer. Het kan ook worden veroorzaakt door een slecht gecodeerd WordPress thema of plugin. Last but not least kan een verkeerde configuratie van de server deze fout ook veroorzaken.

29. Hoe kan ik 503 Service Unavailable Error in WordPress oplossen?

De 503 ‘service niet beschikbaar’-fout wordt vaak veroorzaakt door een niet-reagerend PHP-script. Dit kan een WordPress plugin zijn, een thema, of een zich misdragende aangepaste code snippet.

Het kan ook worden veroorzaakt door zware serverbelasting, een serverstoring of een brute force aanval. In dat geval kan het automatisch binnen een paar minuten verdwijnen. Als het niet verdwijnt, dan moet je het probleem opzoeken en oplossen.

30. Hoe de 504 Gateway Timeout Fout in WordPress op te lossen

De 504 gateway timeout fout wordt vaak veroorzaakt wanneer een verzoek naar je server door een proxy of firewall wordt verwerkt, maar er niet in slaagt om verbinding te maken met de upstream server.

Je hebt meer kans om deze fout te zien, als je een WordPress firewall zoals Sucuri of Cloudflare gebruikt.

31. Hoe de WordPress Failed to Open Stream Error op te lossen

De fout ‘Failed to open stream’ treedt op wanneer WordPress een bestand dat in de websitecode staat niet kan laden. Soms zal WordPress doorgaan met het laden van de site en alleen een waarschuwingsbericht tonen, terwijl het andere keren zou resulteren in een fatale fout.

De foutmelding kan verschillend zijn, afhankelijk van waar de fout wordt veroorzaakt in de code en wat de oorzaak is. In elk geval wordt de zin “failed to open stream” gevolgd door een reden. Bijvoorbeeld, toestemming geweigerd, geen bestand of map van die aard, operatie mislukt, en meer.

32. Hoe de WordPress 429 Too Many Requests Error op te lossen

De 429-fout is een preventieve maatregel om servers te beschermen tegen misbruik. Deze fout wordt veroorzaakt wanneer een bot, script of gebruiker te veel aanvragen doet aan de server.

Als het echter niet goed is geconfigureerd, kan het zoekmachines en andere API’s de toegang tot je website blokkeren. Om dit op te lossen moet je de foutieve code, plugin of service vinden die de fout veroorzaakt.

33. Hoe de 413 Request Entity Too Large Error in WordPress op te lossen

Normaal gesproken hebben de meeste WordPress hostingbedrijven hun servers zo ingesteld dat WordPress gebruikers gemakkelijk grote afbeeldingen en andere media kunnen uploaden. Soms is deze instelling echter niet hoog genoeg om grote thema- of pluginbestanden te uploaden.

Het zou u ook verhinderen om grote bestanden in de mediabibliotheek te uploaden. In dat geval zie je een ander bericht, waarin duidelijk staat dat de bestandsgrootte de maximaal toegestane limiet overschrijdt.

34. Het uitschakelen van php errors in WordPress

Jouw WordPress site kan soms fouten en waarschuwingen tonen binnen het WordPress admin gebied of jouw website. Deze fouten stoppen WordPress niet met het weergeven van je website. Ze zijn nuttig bij het debuggen van problemen, maar jouw website ziet er echt onprofessioneel uit als het deze fouten op de front-end toont.

WordPress heeft eenvoudige configuratietrucs om PHP-fouten en de manier waarop ze worden weergegeven of gelogd op jouw website te controleren. Je hoeft ze alleen maar uit te schakelen en de PHP-fouten verdwijnen van je site.

35. Hoe de fout met de beveiligde verbinding in WordPress op te lossen

WordPress wordt geleverd met een updates management systeem dat regelmatig controleert of er updates beschikbaar zijn op de WordPress.org website. Het is mogelijk dat jouw website geen verbinding kan maken met WordPress.org website, als gevolg van een verkeerde configuratie op jouw hosting server, wat de foutmelding voor de beveiligde verbinding veroorzaakt.

Updates spelen een belangrijke rol in de veiligheid en prestaties van WordPress. Daarom moet je deze fout oplossen om WordPress updates te hervatten.

36. Hoe bestandsmap bestaat al fout in WordPress op te lossen

Deze fout treedt op tijdens de installatie van een WordPress thema of plugin. WordPress pakt het zip-bestand van je plugin of thema uit in een map met de naam van het bestand zelf.

Als er al een map met dezelfde naam bestaat, dan breekt WordPress de installatie af met de volgende foutmelding.

Destination folder already exists. /home/user/example.com/wp-content/plugins/wpforms/
Plugin install failed.

Om dit op te lossen, moet je gewoon de bestaande map verwijderen en vervolgens doorgaan met de installatie.

37. Hoe de fout ‘Een andere update wordt uitgevoerd’ in WordPress op te lossen

Deze fout verschijnt meestal tijdens het WordPress core update proces. Als een gebruiker een ander update proces initieert terwijl er al een update aan de gang is, dan zie je deze foutmelding.

Wat er gebeurt is dat WordPress automatisch een update lock optie instelt in de database. Deze database optie voorkomt dat je gelijktijdige updates uitvoert op je website. Deze optie verdwijnt automatisch na een tijdje. Maar als dat niet gebeurt of je wilt niet wachten, dan kun je het ook handmatig oplossen.

38. Hoe de wachtwoord reset sleutel fout in WordPress op te lossen

Deze fout zorgt ervoor dat de inlogpagina blijft vernieuwen en dat je de wachtwoord reset sleutel niet kunt opslaan. Terwijl de front-end van jouw website normaal werkt, zou je niet kunnen inloggen en aan je website werken.

Dit wordt veroorzaakt door een gebrek aan schijfruimte op jouw WordPress hosting account. Omdat er geen schijfruimte meer is, lukt het WordPress niet om nieuwe gegevens op te slaan in de database. De eenvoudige manier om dit op te lossen is door simpelweg een paar onnodige bestanden van je website te verwijderen.

39. Hoe de fout “Tijdelijke map ontbreekt” in WordPress op te lossen

Deze fout wordt veroorzaakt wanneer WordPress geen toegang heeft tot de map die PHP gebruikt om tijdelijke bestanden op te slaan. De fout verstoort uw WordPress media uploads, plugins en thema installaties.

Om deze fout op te lossen, moet je een tijdelijke map definiëren die WordPress kan gebruiken of je WordPress hosting provider vragen om dit voor je op te lossen.

40. Hoe te verhelpen Pluggable.php-bestand fouten in WordPress

Het bestand Pluggable.php bevat een aantal core WordPress functies die gebruikers en ontwikkelaars kunnen overschrijven in hun eigen code. Echter, als een WordPress plugin of een aangepaste code snippet er niet in slaagt een van deze functies correct af te handelen, dan zie je een foutmelding zoals deze:

Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/username/demosite/wp-content/themes/mytheme/functions.php:1035) in /home/username/demosite/wp-includes/pluggable.php on line 1179

Soms zou je ondanks de fout verder kunnen werken aan je site, soms zou de fout fataal zijn en je site volledig ontoegankelijk maken.

41. Hoe veelvoorkomende SSL-problemen in WordPress oplossen

Sites met SSL / HTTPS gebruiken een uniek SSL-certificaat ter identificatie. Als een server zich voordoet als HTTPS, en het certificaat komt niet overeen, dan zullen de meeste moderne browsers de gebruiker waarschuwen om geen verbinding te maken met de website.

De eenvoudigste manier om dit op te lossen is om je WordPress hosting provider te vragen je SSL certificaat goed te installeren.

42. Oplossing voor foutieve bestands- en map machtigingen in WordPress

WordPress heeft specifieke bestands- en maprechten nodig om goed te kunnen werken. De meeste WordPress hostingbedrijven hebben deze al ingesteld, maar deze rechten kunnen per ongeluk of door een verkeerde configuratie veranderen.

Je kunt deze machtigingen handmatig instellen met behulp van een FTP-client. Selecteer gewoon alle WordPress bestanden en mappen en pas vervolgens recursief machtigingen toe op mappen en bestanden.

Je moet alle mapmachtigingen instellen op 755 en alle bestandsmachtigingen op 655.

43. Hoe de HTTP-fout bij het uploaden van afbeeldingen in WordPress op te lossen

Zie je een HTTP-fout wanneer je afbeeldingen of media probeert te uploaden naar je WordPress website? Er zijn een aantal dingen die kunnen leiden tot een HTTP-fout bij het uploaden van bestanden met behulp van de WordPress media uploader.

Meestal is deze fout een tijdelijk probleem dat binnen enkele minuten is opgelost. Andere keren wordt het echter hardnekkig en is nader onderzoek nodig.

44. Hoe je verbinding is niet privé fout op te lossen

De fout ‘Uw verbinding is niet privé’ verschijnt op websites die het SSL / HTTPs-protocol gebruiken wanneer je browser het door de website uitgegeven SSL-certificaat niet kan valideren.

De meeste populaire browsers tonen de foutmelding in plaats van jouw website, wat resulteert in een plotselinge daling van het websiteverkeer en schade aan je merkimago.

Het probleem is de oorzaak van deze fout te achterhalen.

Deze fout treedt meestal op wanneer je een WordPress thema of een plugin probeert te uploaden naar je website vanuit het WordPress admin gebied.

WordPress hosting bedrijven zetten een limiet op de bestandsgrootte die je kunt uploaden en hoe lang een script kan draaien op een website. Als het bestand dat je uploadt groot is of er langer over doet, dan zie je de foutmelding ‘Link die je volgde is verlopen’.

Afhankelijk van wat de fout veroorzaakt, moet je de geheugenlimiet en de uploadgrootte van bestanden in WordPress verhogen. Lees hoe je dit probleem stap voor stap kan oplossen.

46. Probleem met niet goed bijgewerkte WordPress website oplossen

Toont je WordPress website niet de recente wijzigingen die je hebt aangebracht? De meest voorkomende reden voor dit probleem is caching.

In principe slaat je browser of WordPress caching plugin tijdelijk een versie op van elke pagina die je op je website bekijkt. Hierdoor kunnen ze pagina’s snel serveren in plaats van een verse kopie van uw server op te vragen.

Als uw website niet onmiddellijk wordt bijgewerkt, dan is de meest waarschijnlijke oorzaak dat u een cache-versie bekijkt.

47. Hoe “Failed To Load Resource” fout in WordPress op te lossen

WordPress bevat verschillende bestanden bij het laden van elke pagina op uw website. Achter de schermen bevat elke geladen pagina verschillende afbeeldingen, scripts, stylesheets en meer. Deze bestanden worden vervolgens geladen door de browser van de gebruiker.

Worden deze bestanden echter niet gevonden, dan zie je de foutmelding “Failed to resource” in de inspectietool van de browser.

De eenvoudigste oplossing is ervoor te zorgen dat het bestand daadwerkelijk bestaat op uw website. Als dat echter niet werkt, moet je je WordPress URL’s controleren om er zeker van te zijn dat ze correct zijn.

48. Hoe de fout “Tijdelijke map ontbreekt” in WordPress op te lossen

WordPress slaat bestanden tijdelijk op in een tijdelijke map wanneer u media uploadt, plugins en thema’s upgradet. Als het niet in staat is om de tijdelijke map aan te maken of erin te schrijven, dan mislukken je uploads met de foutmelding ‘Missing a temporary folder’.

Om dit op te lossen, moet je de volgende code toevoegen in je wp-config.php bestand.

define('WP_TEMP_DIR', dirname(FILE) . '/wp-content/temp/');

Daarna moet je verbinding maken met je website met een FTP client en een nieuwe map aanmaken met de naam ’temp’ binnen de wp-content map.

49. Hoe “Googlebot heeft geen toegang tot CSS en JS bestanden” foutmelding oplossen in WordPress.

Zie je crawlfouten in Google search console met het bericht ‘Googlebot kan geen toegang krijgen tot bronnen’? Om een pagina te begrijpen, moet Googlebot deze bekijken met de bijbehorende CSS- en JavaScript-bestanden.

Als Google deze bestanden echter niet kan laden, zou dit fouten veroorzaken in het dekkingsrapport van je Google Search Console.

De meest voorkomende oorzaak van deze fout is dat gebruikers deze bronnen per ongeluk blokkeren via het .htaccess-bestand of robots.txt. Bekijk beide bestanden in de hoofdmap van jouw website om er zeker van te zijn dat je geen statische bronnen blokkeert.

50. Zelf WordPress fouten oplossen

We hebben in dit artikel enkele van de meest voorkomende WordPress-fouten behandeld. De echte kracht van WordPress komt echter van de duizenden plugins en thema’s die je op je site kunt gebruiken. Elke plugin of thema die op je site is geïnstalleerd kan fouten veroorzaken.

Het kan echt moeilijk worden voor beginners om uit te vinden wat het probleem op hun site veroorzaakt en hoe ze het kunnen oplossen.

Dat is alles, we hopen dat deze handleiding je heeft geholpen bij het vinden en oplossen van de WordPress error die je tegenkwam.

Heb je nog vragen over dit artikel, laat hieronder een reactie achter en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *