Geschatte leestijd: 2 minuten

Media is een tabblad in je WordPress admin sidebar dat wordt gebruikt om uploads van gebruikers (afbeeldingen, audio, video en andere bestanden) te beheren. Onder het menu Media zijn er twee schermen. Het eerste scherm Bibliotheek toont alle bestanden in de mediabibliotheek.

Deze bestanden kunnen worden bewerkt en verwijderd uit de bibliotheek. Het tweede scherm is Nieuw toevoegen, waarmee gebruikers bestanden kunnen uploaden. Vergeet niet dat gebruikers ook media (afbeeldingen, video’s, enz.) kunnen uploaden tijdens het schrijven van een bericht of pagina.

Met de link Nieuw toevoegen onder kunnen gebruikers echter bestanden uploaden zonder ze aan een specifieke post of pagina te koppelen.

De grootste klacht over de mediabibliotheek in WordPress is dat deze niet georganiseerd is. Alle mediabestanden worden opgeslagen en georganiseerd op basis van het jaar en de maand waarin ze werden geüpload in een map genaamd /wp-content/uploads/.

U kunt de mediabestanden doorzoeken via uw WordPress admin menu, maar er is geen manier om mediabestanden in specifieke mappen op te slaan. Er zijn plugins waarmee je mediabestanden kunt organiseren door tags te gebruiken.

WordPress media editor heeft ook een aantal minder bekende functies die mensen niet kennen. Een daarvan is de mogelijkheid om afbeeldingen direct vanuit je WordPress admin gebied te bewerken.

Onder het bewerkingsscherm van uw bibliotheek is er een optie voor fotobewerking waarmee u afbeeldingen kunt bijsnijden, verkleinen en schalen, rechtstreeks vanuit uw WordPress beheergebied.

Er zijn ook functies beschikbaar voor ontwikkelaars om automatisch nieuwe afbeeldingsformaten te genereren, extra afbeeldingsformaten toe te voegen bij elke nieuwe upload van afbeeldingen, en meer.

Je bent er bijna...


Waar mogen we hem naartoe sturen?

You have Successfully Subscribed!

WordPress APK Checklist

Jouw WordPress website weer helemaal gezond en up-to-date krijgen?

You have Successfully Subscribed!