Ga naar de inhoud

Wat is de visuele editor?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

Visual Editor is een rich text editor in het WordPress post edit scherm. Het WordPress postbewerkingsscherm heeft twee editors, Visual en Text.

De visuele editor is een WYSIWG editor. WYSIWIG staat voor “wat je ziet is wat je krijgt”, wat betekent dat hoe de inhoud op je scherm verschijnt, precies hetzelfde is als wanneer het wordt gepubliceerd. Editors zoals Microsoft Word en Pages vallen ook in deze categorie.

WordPress wordt geleverd met een aangepaste versie van TinyMCE, een open source WYSIWYG HTML editor. Het imiteert het gedrag van desktop publishing tools zoals Microsoft Word en heeft zelfs veel van hun functies, zoals een werkbalk bovenaan waarmee u uw inhoud kunt opmaken.

Dus, in plaats van HTML te schrijven, kunnen gebruikers berichten schrijven en ze opmaken met behulp van de knoppen in de werkbalk. Omdat het een visuele teksteditor is, kan TinyMCE, wanneer een gebruiker afbeeldingen toevoegt, deze direct in de editor tonen. Gebruikers kunnen dan gemakkelijk de afbeeldingen uitlijnen met hun tekst met behulp van de tekstuitlijningsknoppen van de editor.

U ziet de werkbalk in de afbeelding hieronder met alle opmaakopties die we zojuist hebben genoemd. Inclusief het vet en cursief maken van lettertypes, het uitlijnen van alinea’s, het toevoegen van aanhalingstekens en spellingscontrole. Linksboven ziet u de knop “media toevoegen” waarmee u afbeeldingen en andere media in uw bericht kunt opnemen, terwijl u rechtsboven de knop ziet waarmee u kunt wisselen tussen de visuele en tekstbewerkingsmodus.

TinyMCE is uitbreidbaar, zodat WordPress plugin-ontwikkelaars ook hun eigen knoppen kunnen toevoegen aan de werkbalk van de visuele editor. Thema’s kunnen ook hun eigen stijlen aan de editor toevoegen om dezelfde stijlregels te gebruiken als de live site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *