Geschatte leestijd: 2 minuten

Er zijn twee soorten tekst editors waarnaar we verwijzen op WordPress uptodate. Het eerste type is een computerprogramma dat gebruikt wordt voor het bewerken van code. U kunt deze teksteditors gebruiken om plugins te schrijven of uw functions.php bestand aan te passen. Voorbeelden van teksteditors die mensen gebruiken zijn Kladblok, VSCode, enz.

Het tweede type teksteditor is die in je WordPress postbewerkingsscherm. Het tekstbewerkingsscherm in WordPress heeft twee editors om berichten te schrijven, Visuele en Tekst. In tegenstelling tot de visuele editor, moet je in de teksteditor opmaak zoals cursief, uitlijning en spatiëring handmatig toevoegen met behulp van HTML.

De tekst editor heeft enkele basisknoppen in de balk bovenaan, waarmee veelgebruikte HTML-elementen snel in de inhoud kunnen worden ingevoegd. De gewone teksteditor is nuttiger voor gebruikers die vertrouwd zijn met HTML, omdat de meeste opmaak handmatig gebeurt door HTML rechtstreeks in de editor te schrijven. Eén stukje opmaak dat de teksteditor wel uitvoert, is het omzetten van regeleinden in paragrafen. Dit betekent dat elke keer dat u een nieuwe regel begint, u een nieuwe paragraaf begint, net als in de visuele editor.

Vaak geven geavanceerde gebruikers de voorkeur aan de teksteditor van WordPress in plaats van de visuele editor om te voorkomen dat WordPress zijn eigen stijlen toevoegt, wat het zo nu en dan pleegt te doen.

Je bent er bijna...


Waar mogen we hem naartoe sturen?

You have Successfully Subscribed!

WordPress APK Checklist

Jouw WordPress website weer helemaal gezond en up-to-date krijgen?

You have Successfully Subscribed!