Ga naar de inhoud

Wat is een uitgelichte afbeelding?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

In WordPress is een uitgelichte afbeelding de primaire afbeelding voor een blogbericht. Ze verschijnen vaak naast de titel van elke post op je startpagina en op sociale media.

Uitgelichte afbeeldingen helpen je bij het opbouwen van gebruikersbetrokkenheid en verhogen het aantal pageviews. Zoekmachines en social media websites kunnen deze afbeeldingen ook gebruiken en weergeven in zoekresultaten en social media news feeds.

Uitgelichte afbeeldingen worden vaak gebruikt voor blogberichten, maar u kunt ook uitgelichte afbeeldingen instellen voor pagina’s en aangepaste berichttypen.

Uitgelichte afbeeldingen zijn een WordPress Thema Functie

Bijna alle WordPress thema’s hebben ingebouwde ondersteuning voor uitgelichte afbeeldingen en geven deze prachtig weer op verschillende delen van je WordPress website.

Thema-auteurs voegen ondersteuning voor uitgelichte afbeeldingen toe aan hun thema’s door een eenvoudig codefragment toe te voegen aan het bestand functions.php van hun thema. Ze bepalen ook de grootte en stijl van de afbeeldingen en hoe ze worden weergegeven.

Je ziet vaak een creatief gebruik van uitgelichte afbeeldingen in veel WordPress fotografiethema’s. Nieuws- en entertainmentwebsites met WordPress tonen ook aanbevolen afbeeldingen voor elk artikel op de voorpagina.

Het verschil tussen Uitgelichte afbeelding en thumbnails

Een thumbnail is gewoon een ander woord voor een uitgelichte afbeelding.

‘Uitgelichte afbeelding’ is de officiële term, maar het woord ’thumbnail’ wordt ook vaak gebruikt. Zelfs de WordPress Codex pagina over uitgelichte afbeeldingen heeft de titel Post Thumbnails gekregen.

‘Uitgelichte afbeelding’ is een betere omschrijving van het doel van deze afbeeldingen. De term ’thumbnail’ beschrijft niet volledig hoe de afbeelding de inhoud van het bericht moet weergeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *