Ga naar de inhoud

7 beste countdown plugins voor WordPress (gemakkelijk in gebruik)

Door Koen Schipper op 30 mei, 2023

Geschatte leestijd: 9 minuten

Wil je een countdown timer toevoegen aan je WordPress website? Countdown plugins voor WordPress zijn een geweldige manier om anticipatie, opwinding en een FOMO effect op je website te creëren. Er zijn veel verschillende countdown plugins waarmee je een countdown timer kunt maken, dus welke moet je gebruiken?

In dit artikel delen we de beste countdown plugins voor WordPress en leggen we de belangrijkste kenmerken van elk uit.

Wat is een Countdown timer plugin en wanneer heb je die nodig?

Met een countdown timer WordPress plugin kun je een timer weergeven die aftelt naar een bepaalde tijd of datum.

Slimme marketeers gebruiken countdown timers om spanning op te bouwen en een gevoel van urgentie te creëren bij hun klanten. Het helpt hen te profiteren van het FOMO effect om conversies te stimuleren.

Er zijn veel plugins waarmee je countdown timers aan je website kunt toevoegen. Deze countdown timers kunnen in twee groepen worden verdeeld:

Normale countdown timers

Een normale countdown timer, ook wel statische of vaste countdown timer genoemd, is waar de meeste mensen aan denken als ze zich een timer voorstellen. Deze timer telt af naar een bepaalde vaste tijd. Dat kan de lancering van een WordPress website zijn, het einde van een verkoop, of een andere gebeurtenis.

Het eindpunt van de countdown klok is voor iedereen hetzelfde en verandert niet afhankelijk van wie hem bekijkt.

Evergreen Timer

Een evergreen countdown timer, ook wel dynamische countdown timer genoemd, is specifiek voor elke gebruiker. Hij begint af te tellen wanneer de persoon op je site komt. Ze hebben bijvoorbeeld 4 uur de tijd om te profiteren van een speciale aanbieding.

Dit kan een krachtige marketingtechniek zijn, omdat je zo een gevoel van urgentie kunt creëren.

Merk op dat de meeste WordPress plugins ontworpen zijn om normale countdown timers te draaien, en slechts met sommige kun je evergreen timers draaien.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de beste countdown timer plugins voor WordPress.

1. OptinMonster

OptinMonster is een krachtige popup en leadgeneratie plugin voor WordPress. Hiermee kun je afhakende websitebezoekers omzetten in abonnees en betalende klanten.

Met OptinMonster kun je zowel statische als evergreen countdown timers maken. Je kunt zoveel timers maken als je wilt en verschillende timers gebruiken op verschillende pagina’s.

Je kunt je countdown timer op veel manieren plaatsen met OptinMonster. Een van de beste is om een zwevende balk te gebruiken die boven of onder aan je pagina blijft hangen. Zo blijft hij altijd zichtbaar.

Je hebt het Pro-plan van OptinMonster of hoger nodig om countdown timers te gebruiken.

Hiermee kun je countdown timers toevoegen aan popups, zwevende balken, schermvullende welkomstmatten, scrollboxen en inline widgets.

Bovendien kun je de timers personaliseren op basis van de locatie van de gebruiker, op welke pagina ze zich bevinden, waar ze vandaan komen, en meer.

2. SeedProd

SeedProd is een WordPress website bouwer en landingspagina plugin. Het is een geweldige optie als je een countdown timer animatie wilt toevoegen aan je landingspagina’s.

Met SeedProd kun je gemakkelijk een speciale landingspagina instellen en je site in coming soon of onderhoudsmodus zetten.

Bovendien heeft het een krachtige drag-and-drop websitebouwer. Je kunt je WordPress thema gemakkelijk aanpassen zonder ook maar één regel code aan te raken.

Met deze plugin kun je een normale en evergreen timer voor je website maken. Het biedt veel aanpassingsmogelijkheden, inclusief vooraf gebouwde sjablonen voor countdown timers.

3. Thrive Ultimatum

Thrive Ultimatum is een andere populaire countdown timer plugin voor WordPress. Je kunt er gemakkelijk aftelcampagnes voor schaarste en FOMO mee maken om conversies op je site te stimuleren.

Het wordt geleverd met een verscheidenheid aan vooraf gemaakte sjablonen voor countdown timers, widgets en zwevende banners. Elk sjabloon kan gemakkelijk worden aangepast aan je merk met behulp van de drag and drop visuele editor.

Je kunt zowel vaste als evergreen campagnes maken. Er is ook een functie voor terugkerende campagnes, die automatisch campagnes voor je start, stopt en herhaalt.

Met Thrive Ultimatum kun je onbeperkt campagnes aanmaken, en je kunt ze op je hele website tonen, of alleen op specifieke pagina’s en berichten.

4. Countdown Timer Ultimate

Countdown Timer Ultimate is een goede optie om te overwegen als je een normale countdown timer wilt maken. Het is een eenvoudige plugin waarmee je timers kunt tonen op de hele website of specifiek voor individuele websitebezoekers.

Je kunt met Countdown Timer Ultimate zoveel countdown timers maken als je wilt, en je kunt tot op zekere hoogte aanpassen hoe ze eruit zien.

De pro plugin geeft je meer geavanceerde opties. Deze omvatten de mogelijkheid om specifieke tekst te tonen wanneer de aftelklok afloopt en extra ontwerpmogelijkheden.

5. Countdown Builder

Countdown Builder is een eenvoudige countdown timer met verschillende ingebouwde stijlen. Deze omvatten cirkel aftellingen, flip klok aftellingen, en zelfs een coming soon pagina.

Je kunt je timer plaatsen binnen een bericht of pagina in de WordPress blok editor door het blok ‘Countdown’ te selecteren of een shortcode te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om hem automatisch weer te geven op specifieke berichten of pagina’s.

Als je wilt, kun je bewerken hoe je klok er in detail uitziet, door dingen als de lettergrootte, de labels en de animatiestijl te veranderen. Je hoeft dit niet met CSS te doen. Er zit een ingebouwde editor in de plugin.

6. Evergreen Countdown Timer

Evergreen Countdown Timer is de volgende countdown plugin op onze lijst. Hiermee kun je evergreen countdowns maken, zoals je op grond van de naam zou verwachten. Je kunt er ook normale countdowns mee maken.

Je kunt kiezen hoe de plugin bezoekers detecteert door een cookie of hun IP adres.

Om de timers aan je pagina toe te voegen, moet je een shortcode invoeren. Die kun je gewoon kopiëren en plakken uit de Manager sectie van je countdown timer instellingen.

Zodra je timer op nul staat, kun je de bezoeker automatisch doorverwijzen naar een URL van je keuze. Je kunt ze bijvoorbeeld naar een registratiepagina sturen als je aftelt naar de lancering van je nieuwe cursus.

Er is een pro-versie van de plugin, die je veel extra opties geeft. Daarmee kun je ook meer kleuren kiezen dan alleen zwart of wit voor je timer.

Met de Pro versie kun je een countdown geven voor beschikbare plekken, zoals plaatsen of tickets.

Dit kan goed werken als je plaatsen verkoopt voor een betaald webinar of een ander live evenement.

7. HurryTimer

HurryTimer is een gratis countdown timer plugin waarmee je zowel evergreen als gewone timers kunt maken. De evergreen timer gebruikt zowel cookie- als IP-detectie om elke individuele gebruiker de juiste timer te tonen.

Je kunt ook timers instellen om af te tellen tussen twee vaste data. Dit is handig als je je alvast wilt voorbereiden op een komende uitverkoop.

De timer werkt met WooCommerce, hoewel je WooCommerce niet hoeft te draaien om hem te gebruiken. Je kunt je timer meerdere keren op dezelfde pagina weergeven als je dat wilt.

Als je de Pro-versie hebt, kun je een terugkerende timer instellen. Dit is een timer die loopt volgens de regels die je opgeeft. Je kunt bijvoorbeeld een timer hebben die de uiterste verzendtijd aangeeft.

Met de Pro-versie kun je ook een aankondigingsbalk maken die boven of onder aan het scherm blijft hangen om je timer zichtbaar te houden.

Bonus: Sales Countdown Timer

Sales Countdown Timer is ontworpen voor WooCommerce winkels. Het helpt bij het tonen van timers voor verkoopevenementen, promotieaanbiedingen en de laatste campagnes.

Je kunt de plugin gemakkelijk integreren met je WooCommerce producten. Bovendien biedt het verschillende aanpassingsmogelijkheden. Je kunt de stijl van de timers veranderen, het bericht bewerken, de kleuren in de timerklok veranderen, en meer.

Daarnaast kun je met de plugin ook de locatie van de timer kiezen, of je hem plakkerig wilt maken, en ook kiezen welk type productpagina’s je de countdown timer wilt laten zien.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over de beste countdown plugins voor WordPress.

Heb je nog vragen over dit artikel, laat hieronder een reactie achter en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *