Ga naar de inhoud

Wat is een pingback?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

Met een Pingback kunt u andere bloggers laten weten dat u op uw website naar hun artikel hebt gelinkt. Hoewel er enkele kleine technische verschillen zijn, is een trackback in principe hetzelfde als een pingback.

Als de andere blogger of auteur een website heeft waarop pingback is ingeschakeld, dan kunnen ze een melding zien dat je naar hun artikel hebt gelinkt. Ze kunnen er dan voor kiezen om jouw link op hun website te laten verschijnen. Afhankelijk van hoe uw WordPress-thema is geconfigureerd, kunnen pingbacks op uw site al dan niet een uittreksel van de inhoud van de blog van de andere persoon tonen.

U kunt ervoor kiezen om pingbacks toe te staan of niet toe te staan in de Discussie Instellingen van uw Administratieve Panelen. Door het vinkje te zetten bij “proberen alle blogs waarnaar het artikel verwijst op de hoogte te brengen” zal WordPress andere blog-eigenaars op de hoogte brengen wanneer je naar hen linkt. Met andere woorden, het zal hen een pingback sturen. Als u het vakje “linkmeldingen van andere blogs toestaan (pingbacks en trackbacks.)” aanvinkt, dan ontvangt u trackbacks wanneer andere auteurs naar uw inhoud linken. Deze zullen altijd verschijnen in uw beheerderspaneel waar u normaal commentaar zou vinden. Of ze worden weergegeven op individuele berichten wordt bepaald door uw thema en niet door uw WordPress instellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *