Ga naar de inhoud

Wat is een slider?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een slider is een ontwerpelement dat wordt gebruikt om afbeeldingen en video’s op uw website weer te geven. Het werkt als een diavoorstelling, waarbij één afbeelding of video tegelijk wordt getoond. De inhoud verandert na enkele seconden of wanneer de bezoeker klikt om de volgende te bekijken.

Met veel WordPress plugins kunt u sliders plaatsen op uw homepage, landingspagina’s, berichten, en bijna overal waar u maar wilt op uw site.

Je ziet ze vaak gebruikt op zakelijke of freelancer websites, als een showcase van hun werk of portfolio. Ze zijn een geweldige manier om uw belangrijkste inhoud op een opvallende manier te tonen.

Uw slider kan elke paar seconden automatisch van beeld veranderen, of u kunt uw bezoekers laten klikken of vegen om de volgende dia te bekijken.

Veel sliders hebben knoppen, pijlen of miniaturen waarmee bezoekers specifieke afbeeldingen kunnen bekijken of kunnen bepalen wat ze zien. Als u gebruikers meer controle geeft, blijven ze vaak langer op uw pagina.

Met sliders kunt u ruimte besparen en uw bezoekers betrokken houden met opvallende animaties en gerichte inhoud.

Wanneer moet u sliders gebruiken?

U kunt gemakkelijk een verhaal vertellen of unieke kenmerken van uw bedrijf promoten in een klein gedeelte van uw website.

Maar als u uw sliders niet met een doel voor ogen maakt, zult u uw lezers ergeren en klanten verliezen.

Vergeet niet dat elke website anders is, dus wat goed werkt voor sommige sites werkt misschien niet goed voor andere.

Sliders zijn een geweldige manier om:

  • Nieuwsupdates weer te geven
  • Specifieke inhoud te laten opvallen
  • Bezoekers te helpen snel opties te kiezen
  • Pronken met uw fotogalerijen
  • Uw professionele portfolio’s te presenteren
  • Laat uw huidige e-commerce verkopen zien

Voordat u besluit een slider te gebruiken, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

De meeste WordPress sliders zijn traag. Sliders gebruiken een Javascript code genaamd jQuery. Deze code wordt gebruikt om de dia’s te laten bewegen, en elke code wordt afzonderlijk geladen. Zoals u zich kunt voorstellen, kan dit uw website vertragen, uw SEO beïnvloeden, en uw conversiepercentages schaden.

Dit geldt vooral als u geen goed webhostingbedrijf gebruikt. Daarom raden wij u altijd aan om bedrijven als Bluehost, HostGator of SiteGround te gebruiken voor uw WordPress webhosting behoeften.

Veel WordPress sliders zijn moeilijk te gebruiken. Beginners hebben het moeilijk om te leren hoe ze de meeste sliders moeten gebruiken omdat ze zo ingewikkeld zijn.

Alle WordPress sliders zijn niet mobiel responsief. Dat betekent dat zelfs als je een responsief WordPress thema hebt, je slider er niet goed uit zal zien op smartphones of tablets. Het kan zelfs je hele site lay-out breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *