Ga naar de inhoud

Wat zijn shortcodes?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

Shortcodes in WordPress zijn kleine stukjes code waarmee je met weinig moeite verschillende dingen kunt doen. Ze werden geïntroduceerd in WordPress 2.5, en de reden om ze te introduceren was om mensen in staat te stellen code uit te voeren binnen WordPress berichten, pagina’s en widgets zonder direct code te schrijven.

Zo kun je bestanden insluiten of objecten maken waarvoor normaal gesproken veel code nodig is, in slechts één enkele regel. Bijvoorbeeld, een shortcode voor het insluiten van een video zou er zo uit kunnen zien:

Ze kunnen ook attributen hebben. Bijvoorbeeld, de ingebouwde WordPress video shortcode kan een src attribuut aannemen:

WordPress wordt geleverd met verschillende die zijn ingebouwd. Deze omvatten audio, bijschrift, insluiten, galerij en video. Andere kunnen worden toegevoegd door plugins met behulp van de Shortcode API.

Soms wil je de tekst van een shortcode gebruiken in een bericht. Om dit te doen moet je de tekst escapen met behulp van dubbele haakjes. Als je bijvoorbeeld de tekst van de video shortcode wilt weergeven in plaats van een daadwerkelijke video kun je het volgende doen:

Shortcodes vereenvoudigen het toevoegen van functies aan een WordPress site. Galerijen, video’s en diverse andere functionaliteiten zouden veel codebewerking vereisen. Door shortcodes te gebruiken wordt de HTML en andere markup dynamisch toegevoegd, direct in het bericht of de pagina waar de gebruiker ze wil zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *