Ga naar de inhoud

Wat is een RSS feed?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

RSS is een afkorting van Really Simple Syndication of Rich Site Summary. Het is een formaat dat wordt gebruikt voor het leveren van regelmatig veranderende webinhoud van websites en andere online uitgevers.

Hierdoor kunnen gebruikers updates van hun favoriete websites volgen zonder elke site afzonderlijk te hoeven bezoeken. Ze kunnen de nieuwste inhoud lezen in een RSS feed reader of in hun e-mail.

Atom is een recenter syndicatieformaat, maar RSS blijft populairder. WordPress ondersteunt beide formaten.

Waarom RSS in WordPress gebruiken?

RSS maakt het gemakkelijk voor gebruikers om zich te abonneren op uw inhoud. Ze ontvangen automatisch nieuwe inhoud van hun favoriete websites op een centrale plaats, zoals een feed reader service, een desktop applicatie of e-mail.

Populaire readers zijn Feedly, Innoreader, The Old Reader en Bloglovin’. Wij raden aan Feedly te gebruiken. Het is beschikbaar als browser add-on en als mobiele app voor iOS, Android en Kindle apparaten.

RSS maakt het uw gebruikers ook gemakkelijk om uw inhoud te delen. RSSlezers bevatten functies voor sociaal delen en de meeste sociale-mediaplatforms integreren gemakkelijk met RSS. Veel van onze lezers twitteren automatisch elk nieuw WPBeginner-artikel met behulp van de RSS-feed en IFTTT.

Je kunt je feed ook gebruiken om je e-mailcampagnes te automatiseren met MailChimp en andere e-mailmarketingdiensten. Zodra je dit hebt ingesteld, worden je nieuwe berichten automatisch naar je abonnees gemaild.

RSS gebruiken in WordPress

Alle WordPress blogs hebben ingebouwde ondersteuning voor RSS feeds. Standaard bevat elke pagina van uw WordPress site een meta tag die verwijst naar de locatie van de feed van uw website.

RSS feeds werken door het publiceren van uw laatste inhoud in een gestructureerd XML document. Deze feed bevat het volledige artikel of alleen een samenvatting, en metadata zoals de datum, auteur en categorie van het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *