Ga naar de inhoud

Hoe maak je een Ads.txt bestand aan in WordPress?

Door Koen Schipper op 2 mei, 2023

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wilt u een ads.txt bestand aanmaken en beheren in WordPress?

Als uw website verstrikt raakt in frauduleuze advertenties, dan kan dat uw reputatie schaden en u geld kosten. Door een eenvoudig ads.txt-bestand aan uw website toe te voegen, kunt u uw site, partners en uitgevers beschermen tegen advertentiefraude en mogelijk uw advertentie-inkomsten verhogen.

In dit artikel laten we u zien hoe u gemakkelijk een ads.txt-bestand in WordPress kunt maken en beheren.

Waarom wil je een Ads.txt bestanden aanmaken en beheren in WordPress?

Het verkopen van advertentieruimte is een geweldige manier om geld te verdienen met online bloggen met WordPress. Online advertentiefraude is echter ook een groot probleem voor zowel merken als website-eigenaren.

Laten we een voorbeeld bekijken. Stel dat een merk een advertentie wil plaatsen op je WordPress website. Ze vinden een verkoper die beweert een relatie met u te hebben en advertenties op uw website kan plaatsen.

Deze derde partij zou een van uw goedgekeurde partners kunnen zijn, of ze zouden online advertentiefraude kunnen plegen door ongeautoriseerde advertenties te verkopen.

Als uw site verstrikt raakt in advertentiefraude, kan een derde partij advertentieruimte op uw website kopen en deze vervolgens doorverkopen zonder uw goedkeuring. Dit kan leiden tot spammy of kwaadaardige advertenties op uw WordPress blog.

Hier kan een ads.txt bestand helpen je site veilig te houden.

Ads.txt bestand staat voor ‘Authorized Digital Seller.’ Het is ontwikkeld door IAB Tech Lab om fraude bij online reclame tegen te gaan. In dit bestand kunt u een lijst opnemen van alle bedrijven die toestemming hebben om advertentieruimte op uw website te verkopen.

Een ads.txt bestand is openbaar, dus adverteerders, uitgevers en wederverkopers kunnen het gebruiken om te controleren of ze te maken hebben met een goedgekeurd bedrijf.

Als u advertenties verkoopt op uw WordPress blog met behulp van Google Adsense, DoubleClick, of Ad Exchange, dan raden wij u aan een ads.txt bestand toe te voegen aan uw site.

Laten we eens kijken hoe u een ads.txt bestand in WordPress kunt aanmaken en beheren.

Hoe maak je een Ads.txt aan in WordPress

De eenvoudigste manier om een ads.text bestand te maken is door Ads.txt Manager plugin te gebruiken. Deze gratis plugin voegt een eenvoudige code-editor toe waar je al je geautoriseerde platforms en netwerken kunt intypen.

Het eerste wat je moet doen is de Ads.txt Manager plugin installeren en activeren.

Na activering ga je naar de Instellingen >> Ads.txt pagina.

Dit opent een eenvoudige code editor waar je elk platform of reseller op een eigen regel kunt toevoegen. Hier voegen we bijvoorbeeld Google AdSense toe als goedgekeurd advertentieplatform:

1google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Het eerste veld is het domein van het bedrijf dat uw advertentie-inventaris mag verkopen of doorverkopen. In bovenstaand voorbeeld is dat google.com.

Daarna voeg je de publisher ID toe, die uniek is voor je account. Als je niet zeker weet waar je deze ID kunt vinden, dan kun je de online documentatie van het netwerk of platform raadplegen voor meer informatie.

De derde sectie geeft het type relatie aan, dat ofwel DIRECT ofwel RESELLER is. Direct betekent dat de uitgever rechtstreeks met de AdTech-verkoper werkt. Wederverkoper betekent dat de uitgever een derde partij heeft gemachtigd om namens hem te verkopen, zoals een advertentienetwerk of advertentiebeheeroplossing.

Het laatste veld is de ID van het advertentieplatform, die optioneel is.

U kunt nu zoveel platforms en resellers toevoegen als u wilt. Voeg gewoon elke organisatie op een eigen regel toe.

Wanneer u tevreden bent met de ingevoerde informatie, klikt u op de knop ‘Wijzigingen opslaan’.

Nu kan iedereen het ads.txt-bestand van je site lezen.

Om het bestand in actie te zien, voegt u ads.txt toe aan het einde van uw domeinnaam, zoals www.example.com/adds.txt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *