Ga naar de inhoud

WordPress page builders: welke moet je gebruiken?

Door Koen Schipper op 4 april, 2023

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het maken van een mooie en functionele website is essentieel voor elk bedrijf of individu dat een sterke online aanwezigheid wil opbouwen. Het ontwerpen van een website vanaf nul kan echter een ontmoedigende taak zijn, vooral als u weinig tot geen ervaring hebt met codering. Dit is waar WordPress page builders om de hoek komen kijken. In dit artikel bekijken we hoe WordPress page builders werken en welke je het beste kunt gebruiken.

Wat zijn WordPress page builders?

WordPress page builders zijn drag-and-drop tools waarmee je aangepaste pagina’s voor je website kunt maken zonder code te hoeven schrijven. Ze werken door u een visuele interface te bieden waar u vooraf gebouwde elementen (zoals tekstvakken, afbeeldingen, video’s en knoppen) kunt selecteren en ze op uw pagina kunt rangschikken zoals u wilt.

Page builders komen ook met een reeks aanpassingsopties, zoals het veranderen van de kleuren en lettertypen van je tekst, het aanpassen van de grootte en positie van je afbeeldingen, en het toevoegen van animaties en effecten aan je pagina-elementen.

Hoe werken WordPress page builders?

Om een page builder te gebruiken, moet je eerst een page builder plugin installeren op je WordPress site. Er zijn verschillende populaire page builder plugins beschikbaar, waaronder Elementor, Beaver Builder, Divi en WPBakery.

Zodra je de door jou gekozen page builder plugin hebt geïnstalleerd, kun je een nieuwe pagina aanmaken op je website en beginnen met het ontwerpen van je pagina met behulp van de page builder interface.

Deze interface bestaat meestal uit een zijbalk of paneel waar je de elementen kunt selecteren die je aan je pagina wilt toevoegen, en een canvas gebied waar je deze elementen naar hun plaats kunt slepen.

U kunt vervolgens elk element op uw pagina aanpassen met behulp van de opties in de zijbalk of het paneel. Je kunt bijvoorbeeld de lettergrootte en kleur van je tekst veranderen, de afstand tussen elementen aanpassen en animaties of effecten aan je pagina-elementen toevoegen.

Welke WordPress page builder moet je gebruiken?

Het kiezen van de juiste WordPress page builder hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele van de meest populaire page builders en wat ze te bieden hebben:

1. Divi: Divi is een krachtige WordPress page builder die wordt geleverd met een bibliotheek van vooraf gebouwde sjablonen en lay-outs. Het biedt ook een split-testing functie waarmee u verschillende variaties van uw pagina’s kunt testen om te zien welke het beste presteren.

2. Beaver Builder: Beaver Builder is een andere populaire WordPress page builder die een breed scala aan sjablonen en modules biedt om uit te kiezen. Het heeft ook een front-end editing interface waarmee u uw wijzigingen in real-time kunt zien terwijl u ze maakt.

3. Elementor: Elementor is een van de populairste WordPress page builders, bekend om zijn intuïtieve drag-and-drop interface en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Met Elementor kun je aangepaste headers, footers en pop-ups maken, maar ook paginasjablonen en -ontwerpen.

WPBakery: WPBakery (voorheen bekend als Visual Composer) is een populaire page builder die een back-end en front-end editing interface biedt. Het komt ook met een reeks vooraf gebouwde sjablonen en modules om uit te kiezen.

Conclusie

WordPress page builders zijn een geweldige manier om aangepaste pagina’s voor uw website te maken zonder code te hoeven schrijven. Met hun drag-and-drop interface en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden kunt u mooie en functionele pagina’s ontwerpen waarmee uw website zich onderscheidt van de massa.

Houd bij het kiezen van een WordPress page builder rekening met uw specifieke behoeften en voorkeuren, en probeer een paar verschillende opties uit voordat u de juiste kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *