Ga naar de inhoud

Yoast SEO

Door Koen Schipper op 3 mei, 2023

Geschatte leestijd: 2 minuten

Yoast SEO is een populaire WordPress SEO plugin waarmee je je WordPress website kunt optimaliseren voor zoekmachines.

Het laat je eenvoudig SEO titels en beschrijvingen toevoegen aan alle berichten en pagina’s op je website. Je kunt er ook Open Graph metadata en social media afbeeldingen mee toevoegen aan je artikelen.

Yoast SEO genereert automatisch een XML-sitemap voor al uw website-inhoud die het voor zoekmachines gemakkelijker maakt om uw website te crawlen. Het helpt je ook gemakkelijk je SEO-gegevens te importeren als je een andere SEO-plugin hebt gebruikt.

Andere functies zijn een leesbaarheidsanalyse, Google en sociale previews, en snellere laadtijden voor een betere gebruikerservaring.

Is Yoast SEO de moeite waard?

Nu je je realiseert dat Yoast SEO gratis of tegen betaling beschikbaar is, ben je misschien benieuwd of Yoast SEO Premium de kosten waard is.

Uiteindelijk zal de beslissing of Yoast SEO Premium het waard is of niet van persoon tot persoon verschillen.

De betaalde versie kan bijvoorbeeld voordeliger blijken dan de gratis versie van Yoast SEO als u uw website vanaf de grond rebrand of als u probeert te concurreren met websites die de hoogst genoteerde zoekwoorden hebben.

Het kan ook de kosten waard zijn als u een SEO newbie bent en hulp nodig heeft bij het bouwen van uw site, omdat de Premium versie 24/7 klantenondersteuning biedt. Yoast SEO Premium kan u ook helpen up-to-date te blijven met de huidige SEO best practices en technieken, omdat de plugin twee keer per maand wordt bijgewerkt.

Uiteindelijk moet je beginnen met de gratis versie van Yoast. Kijk hoe het voor u werkt. Als het voldoet aan uw behoeften, af te houden op het betalen van 89 dollar voor de Premium-versie.

Maar als de gratis versie u niet brengt waar u heen wilt, overweeg dan te investeren in de Premium versie en krijg deskundige hulp van het Yoast team.

Ongeacht de route die u kiest te nemen, Yoast SEO plugin heeft het potentieel om uw website te nemen naar een compleet nieuw niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *