Ga naar de inhoud

Wat is een excerpt?

Door Koen Schipper op 6 september, 2017

Geschatte leestijd: 2 minuten

Een excerpt in WordPress is een term die wordt gebruikt voor een samenvatting van een artikel met een link naar het hele bericht.

Een excerpt kan automatisch worden gegenereerd door een WordPress thema of door het gebruik van de tag in de inhoud van het bericht. Een andere manier om uittreksels te maken voor een WordPress bericht is door de samenvatting van een artikel in te voeren in het veld Uittreksel op het scherm Post bewerken.

Dit veld wordt standaard niet weergegeven in het scherm voor het bewerken van berichten. Om het in te schakelen moet een gebruiker klikken op de knop Schermopties in de rechterbovenhoek van het scherm voor het bewerken van berichten en het vervolgens inschakelen.

Met excerpten kunnen gebruikers meer inhoud in minder ruimte weergeven. Het is vooral nuttig voor websites met veel inhoud. Zoals nieuws- of tijdschriftensites waar de website eigenaren meer inhoud op de voorpagina willen tonen met links naar volledige artikelen.

Voorbeelden van plaatsen die deze meestal gebruiken zijn RSS-feeds, gearchiveerde pagina’s en zoekpagina’s. Je kan ze ook automatiseren, afhankelijk van de manier waarop ze worden gebruikt. Geautomatiseerde uittreksels nemen meestal een deel van het bericht met de opgegeven limiet van het aantal woorden binnen dat bericht. De standaardlimiet is 55 woorden. Over het algemeen, als een uittreksel niet handmatig is aangeleverd voor een bericht. Wordt er automatisch een gegenereerd met de standaard woordlimiet van 55 woorden.

Samengevat zijn er drie soorten uittreksels:

  • Handmatig uittreksel dat apart in het bericht wordt ingevoerd
  • Geautomatiseerd uittreksel dat wordt gegenereerd uit de inhoud van het bericht
  • Tag uittreksel dat de inhoud gebruikt tot het gespecificeerde deel waar de tag is ingevoegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *