Ga naar de inhoud

Wat is een header?

Door Koen Schipper op 6 september, 2017

Geschatte leestijd: 2 minuten

In WordPress is de header het gedeelte bovenaan je website. Het bevat meestal het websitelogo en de hoofdnavigatie, en kan ook links naar sociale media, openingstijden, accountopties en zoekfuncties bevatten.

Omdat de header van jouw website bovenaan elke post en pagina staat, geeft hij je bezoekers de eerste indruk van uw site. De meeste website eigenaren passen de header aan aan hun merk en helpen bezoekers beter door hun inhoud te navigeren.

Wat is een header in WordPress?

De meeste WordPress websites gebruiken een bekende layout met een header, content en footer. Ze kunnen ook een zijbalk hebben naast het inhoudsgebied.

Aangezien de header het eerste is wat uw bezoekers zien, wilt u dat deze aantrekkelijk en functioneel is, en overeenkomt met uw huisstijl, om een goede eerste indruk te maken op uw gebruikers.

Ze tonen vaak het logo en de titel van de website, navigatiemenu’s en andere belangrijke elementen die gebruikers als eerste moeten zien.

In de meeste gevallen wordt het geregeld door een enkel bestand in een WordPress thema, header.php. Een verandering in dat sjabloon wordt toegepast op de hele website. Als de header een menu bevat, dan wordt dat meestal geregeld door de custom menu functionaliteit van WordPress.

De header template kan ook een aantal andere belangrijke elementen van uw website bevatten, zoals links naar stylesheets, website metadata, en iconen voor browsers en mobiele apparaten.

Deze items zijn niet zichtbaar, maar staan in de tags van uw code, en worden geïnterpreteerd door de browser die uw website bezoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *